Stiri Cupa României Masculin

BC Mureș se califică la limită în Final Four, după o înfrângere cu 94-76 în Bănie

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
14.01.2016

BC Mureș Târgu Mureș a trăit periculos returul din sferturile de finală ale Cupei României. După ce în tur și-a creat un avantaj important de 19 puncte, elevii lui Audrius Prakuratis au tremurat în finalul meciului din Bănie cu SCM U Craiova. La ultimul atac al jocului, trei jucători ai Craiovei au ratat șansa de a-și trimite echipa la turneul final al Cupei României.

Prima repriză a meciului jucat în Sala Sporturilor din Craiova nu anunța nimic ieșit de comun. BC Mureș s-a mulțumit să țină aproape de adversar, care nu găsea nicicum drumul spre o desprindere. Primul sfert s-a încheiat cu scorul de 19-18 pentru gazde. În secvența secundă, SCM U Craiova a dat primul semnal al revenirii, când după un coș al lui Burlacu, scorul devenea 36-27. Mureșenii a menținut însă ritmul, iar la pauză se intra cu o diferență mică în favoarea gazdelor, de doar 4 puncte, 43-39.

Nebunia a început o dată cu repriza secundă. Craiovenii nu au permis adversarilor să marcheze în primele 5 minute din sfertul trei și se apropia de scorul care le aducea calificare, 56-39. Polyak a destins puțin atmosfera în tabăra oaspete după un coș de 3 puncte. În finalul sfertului, Craiova a erupt din nou, iar coșul lui Pilcevic de la ultima fază făcea calificarea să pară aproape, 70-48 după 30 de minute de joc în Bănie. În ultimul act, jocul a avut o desfășurare nebună. În ciuda faptului că a recuperat diferența de 19 puncte, Craiova nu a putut să se desprindă la o diferență care săa-i asigure calificarea. Handicapul Mureșului a oscilat în 13 și 20 de puncte în sfertul decisiv. La intrarea în ultimul minut al meciului, soarta calificării era pe muchie de cuțit, 92-73 pentru Craiova după un 2 puncte marca Bogdan Popescu. Goran Martinic cu o triplă a adus puțină liniște în tabăra echipei sale. Aaron Johnson și același Popescu au avut fiecare câte o vizită la linia de pedeapsă, însă nu au izbutit decât două puncte. Martinic a comis un turnover, iar Craiova avea 20 de secunde pentru a se califica în Fina Four. Aaron Johson a ratat după ce mingea s-a plimbat pe inel, Pilcevic a recuperat ofensiv dar pasa către Burlacu nu s-a transformat în asist pentru că mingea din nou a fost in and out. Recuperarea ofensivă a lui Popescu a venit târziu iar BC Mureș s-a calificat în Final Four în detrimentul lui SCM U Craiova, după 89-70 în tur și 94-76 în Bănie.

Cătălin Burlacu a fost cel mai bun jucător al întâlnirii cu 25 de puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări. Darius Hargrove a reușit 17 puncte, 4 pase decisive și 3 recuperări la primul meci pentru Craiova. Bogdan Popescua terminat în double-double 13 puncte și 10 recuperări.

Alhaji Mohammed a fost cel mai mureșean cu 19 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive. Goram Martinic a adăugat 12 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive, iar Lazar și Barro au contribuit fiecare cu câte 10 puncte.

foto: Csaba Toth

18 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova Nkw :

    .
    Superb meci, superb.. jos palaria pentru jocul prestat, Hargrove & Burlacu au fost in mana buna in aceasta seara, doar ghinionul de la ultima faza in care cele 2 aruncari nu au vrut sa intre, in rest.. Respect tuturor din echipa !

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    echipã
    În această seara am arătat ca o adevărata echipă.Felicitări!!!!Păcat ca nu ne-am calificat și la fel de păcat ca avem mulți suporteri de rezultat. La final Bogdan avea lacrimi în ochi.Capu' sus și să ne concentrăm pt playoff

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea afganul :

    Frumos meci
    La cum ati jucat "CRAIOVA" tot respectul chiar am zis ca va veti califica in ciuda scorului din tur ati facut un meci EXTRAORDINAR felicitari indiferent de rezultat.............si pana nu uit sunt sigur ca mai aveti de spus ceva in acest campionatBRAVO

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova blue ray :

    Atitudine
    De apreciat spiritul de luptă arătat. Bravo! Dacă e, totuși, ceva de criticat, aș puncta păstrarea in teren a lui Cezar Stănescu 5 minute în sfertul 4. De neînțeles. Omul e degeaba.

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Felicitari
    Nu am vrut sa comentez aducerea lui Hargrove si am impresia ca nu ne dam seama ca am transferat "creme de la creme"din campionatul nostru(noroc cu Tenter,cu rapiditatea si determinarea celor din conducere!!!).In plus avem un pivot de meserie si chiar daca nu este topul breslei,va aduce mult plus in balanta echipei.De mult nu am mai vazut(poate prima data) o echipa atat de echilibrata si estetic vorbind, aproape de perfectiune.Ati vazut ca nu s-a pus problema invingatorului,ci a diferentei de scor(cu prima clasata in liga).Nu a fost sa fie!!!!!Cu un plus in aparare si un prim 5 cu Hargrove,Bureau,Pilcevic,Burlacu si Popescu(Pantic)si o banca mult mai lunga,putem sa tragem la castigarea campionatului.In plus determinarea cu care s-a jucat este de apreciat.O echipa total schimbata,inca o data felicitari pt spectacolul oferit si sa ramana concentrati, ca sa aiba constanta mult dorita.

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova Gully :

    Stanescu, Damian, Ciotlaus, Negoitescu
    Cand nu joci decat la antrenamente, nu ai cum sa depasesti presiunea unui meci in care miza apare exact cand antrenorul are nevoie de tine...

    Rog răbdare cu copiii!
    In ciuda mizei....

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016)
    • SCM "U" Craiova blue ray:

      De acord, în principiu
      Da, e greu să intri în ritm când vii ”din afară”. Dar antrenorul trebuie să vadă când ceva nu merge și să schimbe. Dacă vezi că un jucător e total depășit (fizic, tactic, mental, etc) îl scoți. Azi l-a ținut pe Stănescu în teren 15 minute în care omul nu a făcut nimic în afară de a se face de râs (plasament stângaci în apărare, când primea mingea nu știa cum să scape mai repede de ea, a primit pasă pe coș pe care a dat-o repede înapoi, totul culminând cu aruncarea aia de 3 la care abia a atins plasa). Variante pe bancă erau.

      PS: Nu vreau să par cârcotaș, prestația băieților e de toată lauda, mai ales în condițiile în care nimeni (nici măcar proprii antrenori) nu le mai dădeau vreo șansă după meciul tur.

      cu 8 ani în urmă (14.01.2016)
    • SCM "U" Craiova blue ray:

      erata
      Nu le mai "dādea" vreo șansă. Ar fi utilă opțiunea "edit" :)

      cu 8 ani în urmă (15.01.2016)
    Raspunde
  • SCM "U" Craiova SOUTH WEST :

    Echipa incepe sa arate bine.
    Am fost la sala, mi-a placut ce am vazut. Sper sa mai joace asa, cum au facut-o astazi. Hardgrove mi se pare un adevarat jucator de baschet, spectaculos si eficient, iar Pantici este ok pt echipa noastra.

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Superb meci!
    Incheiat cu prima victorie impunatoare,mai ales in fata unui adversar puternic.Nu cred ca se indoia nimeni ca Darius este jucator adevarat,iar Pantic,pivotul clasic pe care-l solicitau foarte multi,chiar daca a prestat modest,exact cum spunea Vlad,da echilibru balantei echipei si cred ca se va vedea si mai pregnant pe masura ce va incepe sa-si intre in ritm.Nu pot sa nu remarc faptul ca avantajul consistent a fost creat in formula cu 3 americani plus cei doi veterani romani pe parchet,si nu ca Djurasovic sau Micic n-ar avea valoare,dar s-a observat o alta chimie in formula mentionata,relevata perfect de efervescenta lui Catalin(inclin sa cred acum in ostilitatea pomenita de unii forumisti, dintre el si cei doi sarbi absenti azi).Una peste alta am aratat altfel,pe alocuri incantator si chiar am ratat calificarea exclusiv din cauza ghinionului.Multumim si Muresului pentru spectacolul oferit si le uram succes in final four!

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • CS Politehnica Iași un moldovean :

    Burlacu
    As vrea ca suporterul muresean care compara pe Polyak cu Burlacu si Popescu sa-si exprime opinia si dupa meciul asta...

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe bj:

      ai dreptate
      nu se poate compara . o sa ajunga peste cei doi . polyak al nostru joaca baschet nu wrestling

      cu 8 ani în urmă (14.01.2016)
    • FC Argeș Pitești Gabitzu01:

      Burlacu vs. Polyak
      Sa fim serioși , nu se merita o comparație intre cei doi. Polyak nu va ajunge , probabil , niciodată la nivelul lui Burlacu. La fizicul lui și la modul cum aleargă atunci când are mingea , Polyak nu are șanse mari de a depăși un anumit nivel de mediocritate ( așa cum s-a intamplat și cu Chirof și Negut de la noi ).

      cu 8 ani în urmă (15.01.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe silverzeus :

    darius
    mah ce bine ca am scapat in sfarsit de Hargroove....ce ne mai incurca omul asta la Cluj....noa acum, chiar ca suntem mult prea favoriti sa castigam tot ....bravo domnu Tenter !!! ati aratat (daca mmai era nevoie) ca sunteti profesor de baschet (antrenor e un termen prea modest ptr dumneavoastra....antrenor o fi ala Popovich sau Greg sau cum il cheama de peste ocean sau ala de o castigat anu trecut euroliga....astia elevi tre sa va fie)....noa oricum, bine ca am scapat de Hargroove ca pur si simplu ii jena pe banca pe kuti sau pe pasalic sau pe inegalabilul khalnichenko (sau kalashnikov sau cum il cheama)

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016) Raspunde
  • CSM CSU Oradea 3punkte :

    Si acuma ...
    Nimeni nu zice si ceva bun de antrenorul gazdelor?! Dupa meciul din tur alte pareri au fost... Interesant ca Banca U.T a dat drumul lui Hargrove.A vrut sa joace, a demonstrat. La Oradea nu putea sa ajunga...?? Nu stiu cum a rezistat cu atat calm antrenorul muresenilor dupa o diferenta asa mare si legionarii gazdelor tot subtiau diferenta?! Ciudat meci de baschet a fost.

    cu 8 ani în urmă (14.01.2016)
    • SCM "U" Craiova adiro:

      Antrenor
      Să lege câteva jocuri cu idei tactice bune și după o sa-l lăudăm si pe el,asta ca a nu i se urce la cap:))

      cu 8 ani în urmă (15.01.2016)
    Raspunde
  • U BT Cluj-Napoca romeovura :

    Darius Hargrove
    U-BT , sau mai bine spus antrenorul Marcel Tenter nu are nevoe de jucator care marcheaza multe puncte, ci de cineva foarte slab ca si jucator

    cu 8 ani în urmă (15.01.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe comentator :

    Super echipa-0 antrenor
    Într adevăr Craiova are poate cel mai bune lot care l a avut vreodată și poate fii ușor cotată printre favorite la campionat doar ca are un mare minus ,dl inegalabilul Popovic:))))Echipa a jucat singura și dl Popovic a ajutat o cu Stanescu care este zero barat de la începutul campionatului dar nu te mai mira nimic .Ciotlaus și Damian așteaptă o șansă de ani de zile și acum când se poate ,bineînțeles ca nu o primesc,tipic românește .Eu sper ca dl Barcan sau Marius Toma sau cine e cu deciziile pe la Craiova sa nu uite ca Sapera era liber și ca aceasta echipa merita și un antrenor buna care știe ce decizii sa ia în momente importante ale jocului,sa știe sa vorbească la TO și mai exact care sa fie antrenor ,nu o gluma sau nici măcar gluma Cum este acest domn Popovic .Referitor la Hargroove era de de așteptat sa joace bine pt ca este un jucător extraordinar care a demonstrat și va mai demonstra și anii următori ca da un plus valoare echipei din care face parte iar pentru Burlacu ce mai poți spune ,bătrânul joaca baschet și trezit din somn la 3 dimineața iar cei care l caută pe la caracter sa se uite la realizări ca în sportul nostru cel mai important e ce scrie pe statistica nu dacă jucătorii au un limbaj academic 😂

    cu 8 ani în urmă (15.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!