Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș se impune în fața Energiei

Noémi Csiki

Noémi Csiki
20.12.2014

LNBM
Etapa 12

83-62
(24-24, 25-12, 16-10, 18-16) 

Sala Sporturilor Tîrgu Mureș

5-6 Statistica 5-6

BC Mureș a reușit să obțină o victorie de care avea mare nevoie, în fața Energiei Tg Jiu, în partida contând pentru etapa a 12-a a LNBM.

Formulele de început au fost formate din Adamovic, Ceskovic, Peciukas, Ivanovic și Barro, respectiv Watson, Troupe, Kremen, Darby și Turner.

Meciul a început cu câte-o reușită de la distanță de ambele părți, prin Adamovic, respectiv Karpelesz. După câteva minute. mureșenii s-au instalat la conducere. La 15:9, Constantinides a solicitat un minut de odihnă, după care avantajul lui BC Mureș a atins 10 puncte la mijlocul primului sfert (9-19). În adoua jumătate a primului act însă oaspeții au revenit și au terminat sfertul cu un run de 8-0 prin Milosevic și Troupe, cu care au egalat scorul la 24-24.

Și al doilea sfert al meciului a început mai bine pentru gazde. Ajutați de Lázár, Polyák, Căpușan și noul venit Gajovic, tirgii și-au mărit ecartul din nou peste zece puncte, în timp ce Energia și-a marcat primul coș din acțiune doar în a doua jumătate a sfertului: în primele 5 minute, ei au marcat doar două puncte, din aruncări libere. La 39-26, gorjenii șii-au folosit și al doilea timp de odihnă, după care Watson a sprt gheața, înscriind după intercepția lui Darby. Echipele au intrat în pauză la o diferență de 13 puncte în favoarea gazdelor (49-36).

În a doua jumătate a partidei, gazdele au continuat să se detașeze și la mijlocul sfertului trei aveau un avantaj de 20 de puncte (60-40). Diferența de scor s-a păstrat în jurul acestor 0 de puncte până la final. Ultimele minute ale jocului au fost caracterizate de atacuri grăbite, disperate ale oaspeților, care însă nu au reușit să pericliteze victoria gazdelor. Scorul final a fost stabilit de Milosevic cu aproximativ 30 de secunde înainte de final, din aruncare liberă, la 83-62.

Cu acest rezultat, BC Mureș și Energia sunt la egalitate de puncte, iar în urma celorlalte rezultate ale serii, și U BT Cluj și Gaz Metan Mediaș au același număr de puncte, cu câte 5 victorii și 6 înfrângeri fiecare.

Cel mai eficient jucător al mureșenilor a fost Ousmane Barro, cu 20 de puncte și 6 recuperări, urmat de Filip Adamovic cu 15 puncte și 5 recuperări. Matija Ceskovic a contribuit cu 10 puncte și 5 pase decisive, iar Goran Gajovic a debutat pentru BC Mureș cu 9 puncte și 5 recuperări. Pentru Energia, principalii performeri au fost Porter Troupe, cu 16 puncte și 4 recuperări, Nemanja Milosevic, cu 21 de puncte și 5 recuperări, respectiv Louis Darby, cu 14 puncte și 4 recuperări.

Foto: Zsigmond Báthori

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!