Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mureș vs. BC Timișoara, un duel echilibrat de-a lungul anilor

Radu Bărăian

Radu Bărăian
31.10.2016

Finalul rundei cu numărul 6 din Liga Națională ne propune un duel mai mult decât interesant și echilibrat între două formații cu state vechi în baschetul masculin românesc, BC Mureș Târgu Mureș și BC SCM Timișoara. În ultimii 11 ani, „tigrii” și „leii” au dat piept de 27 de ori în partide oficiale, printre care și o finală de Cupa României, iar de cele mai multe ori echilibrul și-a făcut simțit prezența. 

În cele 27 de confruntări directe din 2005 încoace, bănățenii și-au adjudecat 15 partide, în timp ce 12 întâlniri le-au revenit mureșenilor, de unde tragem primele concluzii că tot timpul acest duel Mureș vs. Timișoara a stat sub semnul echilibrului. Mai mult de atât, în ultimii 5 ani, cele două combatante au dat piept de 13 ori, timp în care într-o singură partidă câștigătoarea s-a impus la mai mult de 15 puncte diferență. Acest lucru s-a întâmplat în toamna anului 2011, atunci când Timișoara s-a impus în propriul fief la 23 de puncte diferență, 90-67. De la respectiva confruntare și până în prezent cel mai mare ecart a fost de 14 puncte, multe dintre partide fiind decise doar în finalul jocului. 

17 septembrie 2011, Timișoara câștiga la 23 de puncte împotriva Mureșului, cel mai mare ecart dintre cele două echipe în ultimii 5 ani

În timp, între Mureș și Timișoara s-a creat o mică rivalitate datorită multitudinii de meciuri directe și a rezultatelor strânse. Iar un astfel de duel închegat și echilibrat merita o finală, finală care avea să vină în luna aprilie a anului 2015. BC Mureș și BC Timișoara aveau să se întâlnească la Pitești în ultimul act din Cupa României. Trupa din Târgu Mureș a controlat atunci ostilitățile, având la un moment dat și 18 puncte pe tabela de marcaj, însă după un parțial nimicitor de 21-9 în decisiv, gruparea de pe Bega a reușit să trimită lupta pentru trofeu în overtime. Cu un Bogdan Popescu în zi de grația, 19 puncte și 17 recuperări, violeții și-au adjudecat repriza suplimentară cu 16-11 și implicit disputa cu 78-73, reușind să ducă trofeul Cupei României pe malurile Begăi. 

Chiar și ultima partidă care a pus față în față cele două echipe a fost una strânsă, BC Mureș reușind să câștige meciul din returul sezonului trecut la o diferență de 4 puncte, scor 92-88, asta după ce s-a impul în ultima secvență cu 22-14. Și de această dată, chiar dacă gruparea din Târgu Mureș se confruntă cu mai multe probleme, iar jucătorii pregătiți de Nenad Mandic au un început de sezon încurajator, disputa se anunță una crâncenă și nu este exclus să bifăm o nouă încleștare decisă pe final.

Episodul cu numărul 28 din Mureș vs. Timișoara este programat astăzi, 31 octombrie, începând cu ora 18:00, jocul din Sala Sporturilor din Târgu Mureș fiind televizat de DigiSport 3. 

*Foto: Federatia Romana de Baschet / Csaba Toth

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!