Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Mures Târgu Mures se apropie de colaps financiar

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
10.10.2017

Foto: Csaba Toth

Situație delicată la Baschet Club Mures Târgu Mures. Desi problemele financiare păreau să se stabilizeze în această vară, prefectul județului Mures, Lucian Goga, a atacat în contencios administrativ, în ultima zi a termenului legal, Hotărârea Consiliului Local nr. 67 din 23.02.2017 si hotărârea nr. 102 din 30.03.2017 pe considerentul că asocierea dintre Consiliul Local Târgu Mures si cluburile sportive, inclusiv cel de baschet, nu ar fi legală. Drept consecință alocarea sumelor pentru sezonul competițional 2017/2018 a fost suspendată.

Ca urmare a acestei decizii conducerea mureseană încearcă prin toate mijloacele posibile să susțină din bani privați finanțarea sezonului 2017/2018. Sub sloganul "Să salvăm Jungla, să salvăm baschetul muresean", clubul a făcut un apel public la mediul privat care a răspuns până acum într-un mod pozitiv, contribuind cu sume de bani.

Una dintre cele mai mari probleme o reprezintă chiria sălii de sport pentru echipa de Liga Națională de Baschet masculin care, conform surselor noastre, se ridică la suma de 20.000 euro. Deoarece s-au aflat în imposibilitate de a achita această sumă, tigrii au fost nevoiți să se antreneze în afara Sălii Polivalente. 

Rămâne de văzut dacă susținerea din mediul privat va putea acoperii datoriile formației muresene. Pe data de 4 octombrie Judecătoria Târgu Mures s-a pronunțat în dosarul 11078/320/2017 prin care firma de pază si protecție BS a câstigat în instanță suma de aproximativ 30.000 de lei. 

Pe rolul instanțelor se mai află si acțiunile intentate de către fostii jucători Ivan Ivanovici si Mohammed Alhaji care isi solicită drepturile salariale în cuantum de aproximativ 50.000 euro. Pe lângă acestia si ceilalți sportivi alături de fostul antrenor Prakuraitis si-au exprimat dorința de a acționa clubul în judecată. 

În prima etapă din Liga Națională de Baschet masculin, BC Mures Târgu Mures a cedat pe terenul celor de la Phoenix Galati, scor 81-87.

12 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe TDM :

    Rusine FRB
    Radem de cluburile de fotbal si de situatia de acolo, insa la baschet e si mai trist. Toate aceste echipe ar trebui retrogradate daca FRB ar avea un regulament al competitiei normal. Nu e normal ca Elba Timisoara sa inchida clubul, apoi sa deschida BC Timisoara si acum SCM. Toate cu mega datorii in spate. Este bataie de joc fara de jucatori, angajati, staff si suporteri. Si in primul rand o bataie de joc fata de baschetul romanesc. Am vazut la Eurobasket si in cupele europene cum ne-au dat toti cu terenul in cap. Rusine FRB ca tolerati aceste mizerii. Steaua Turabo la fel. Targoviste. Energia. Muresul de ani de zile face la fel.

    cu 6 ani în urmă (10.10.2017)
    • BC CSU Sibiu csu4ever:

      Corect
      Ai mare dreptate in ceea ce spui TDM. Asta e tara, baschetul si sportul in general sunt oglinda fidela a societatii. Nu ai ce pretentii sa ai. Cand se merge doar pe spaga si infractorii dovediti stau 1-2 ani la mititica in regim hotelier fara a da banii furati inapoi ce pretentii sa ai. Pe mine ma mira cum se umflau in pene aplaudacii ca a crescut valoric campionatul nostru. hahahaha......ne-au dat toti vecinii cu terenul in cap, de la bulgari, cehi la unguri toti s-au distrat cu noi. asa ca silence inainte sa mai laudati campionatul asta si toate importurile, 90% din ele rebuturi totale.

      cu 6 ani în urmă (12.10.2017)
    • BC CSU Sibiu csu4ever:

      Corect
      Totusi de Mures imi pare rau ca sunt probleme acolo.

      cu 6 ani în urmă (12.10.2017)
    Raspunde
  • tzontzolino :

    chirie sala
    Bai frate dar 1miliard chiria? O inchiriaza 2 ore pe zi, 5 zile /sapt deci vreo 40-50 ore pe luna. Lasam partidele oficiale cand banii ni scoatem din bilete. La calcul iese cam 2000ron /ora. Si dublu ore daca o inchiriaza sunt 10 mil vechi pentru o sala? Hai sa fim seriosi ca decat sa construiesc un bloc de locuinte mai bine imi faca o polivalenta.

    cu 6 ani în urmă (10.10.2017) Raspunde
  • SCM "U" Craiova freeboy :

    Chirie sala
    Probabil s-au referit la chiria pe tot anul 2017 si pana la terminarea sezonului actual

    cu 6 ani în urmă (10.10.2017) Raspunde
  • tzontzolino :

    posibil
    Posibil sa fie pe tot anul, dar in final a cui e sala de trebuie chirie? Adica primaria se lauda ca face o noua polivalenta care defapt echipa locala plateste an de an chirie? Ok, platesc utilitatile dar si chirie? Adica sunt echipa primariei dar platesc chirie in locatia primariei.

    cu 6 ani în urmă (10.10.2017)
    • U BT Cluj-Napoca razv-an:

      sala
      Chiar daca e a primariei, tot ar trebui sa se comporte ca un SRL - sa isi finanteze activitatea din chiriile percepute. De la echipele de sport, de la concerte, conferinte etc. - de aceea e normal sa platesti chirie pe sala.

      Acuma structura acestui SRL, a salariilor, a cheltuielilor in general e alta discutie. precum si cuantumul acestei chirii - si nu o data am vazut situatii aberante cand echipa care foloseste stadionul/sala trebuie sa plateasca mai mult decat un eveniment privat ...

      cu 6 ani în urmă (11.10.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș Tigertiger11 :

    Mureş
    Nu mai sunt echipa primăriei, nici al consiliului local sau județean. Aceste aşa numite autorități de două sezoane nu contribuie cu nimic la bugetul echipei. Din fericire nici nu mai apar pe tricourile jucătorilor denumirile lor. Hai BC Mureş!

    cu 6 ani în urmă (10.10.2017)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita:

      ...
      Mulțumiți partidului lui Barni, al cărui consilier local e, și PSD-ului, prefectului pus de PSD, ei au făcut tot posibilul ca primăria și CL să nupoată finanța sportul, reclamând primarul și CL la DNA. Căutați pe just.ro cam câte plângeri penale au Dorin Florea și C. Maior pe tema finanțării sportului. Bine, că nici ei nu sunt ușă de biserică e altă treabă. Da' frânarul șef nu e primarul, frustrarea e maximă în tabăra cealaltă ce nu reușește să câștige primăria la Mures din 2000!

      cu 6 ani în urmă (11.10.2017)
    Raspunde
  • BC Mureș Târgu Mureș thematriksz :

    can-can a'la totalbaschet
    Răspunsul preşedintelui Beres Lorant la articolul de pe totalbaschet.ro: "Nu am negat niciodata datoriile, am iesit public si le-am prezentat. BC Mures merge mai departe. Simtim apropierea comunitatii, simtim apropierea unor noi parteneri care vor sa ajute clubul care au venit langa noi. Nu este ok sa vina Total Baschet dupa o luna si sa creeze panica. Este ciudat ca nu am fost contactati si nu ne-au intrebat care este situatia actuala? O parte din datorii au fost achitate si continuam sa le achitam. Avem semnale pozitive, multe. In fiecare saptamana venim cu nouatati si privim optimisti spre viitor."

    cu 6 ani în urmă (11.10.2017)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Indiferent cine are dreptate la voi sunt probleme, dar trecand peste asta eu va urez bafta si sper ca derbiul nostru sa existe in continuare, ii prea frumos ca sa dispara(exceptand idioteniile si derbiul din tribune ii frumos)

      cu 6 ani în urmă (12.10.2017)
    Raspunde
  • YMCA Tiger :

    ...
    La fel se aproprie si TotalBaschet de un colaps de idei sau deja ati ajuns acolo, in afara de articolele copy-paste de inaintea meciurilor (si alea pe jumate) si niste stiri copiate de pe site-ul oficial al echipelor nu aduceti nimic nou, mai mult dezinformati si veniti cu niste articole disperate de click bait, bai aveti niste copii ca "redactori", habarnisti si analfabeti, uitati-va in gradina voastra poate nu v-ar strica si voua o reorganizare, iar autorule seamneazati frate articolul nu te ascunde.

    cu 6 ani în urmă (11.10.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!