Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC PH Miercurea Ciuc sparge gheaţa în stagiunea 2012/2013

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
03.11.2012

92 - 82

(21-20, 20-14, 20-23, 31-25)
 1-6
 Statistică
 0-6

BC Perla Harghitei Miercurea Ciuc a spart gheaţa în sezonul 2012-2013 şi nu este vorba de suprafaţa de pe patinoarul Vákár Lajos din localitate. Formaţia antrenată de Laszlofy Botond obţinut, sâmbătă seară, prima victorie stagională învingând pe Dinamo Bucureşti, scor 92-82. Jocul a făcut parte din etapa a 6-a a Ligii Naţionale de Baschet masculin.

În ciuda statutului de outsider, dinamoviştii nu au cedat uşor dând o replică pe măsură adversarului, fiind foarte aproape de o surpriză. Probabil că şi lipsa de presiune a contat în economia jocului, dovadă sunt cele 5(!) posesii pierdute, în 40 de minute, de tineri sportivi antrenaţi de Nicu Toader.

Partida a început sub semnul echilibrului, ambele formaţii alternând la conducere. Echilibrul a persistat până la intrarea la cabine, când tabela din Sala Sporturilor Miercurea Ciuc indica avantajul gazdelor, 41-34. Ciucanii au revenit de la vestiare mult mai motivaţi, izbutint un parţial de 8-0. Replica nu a întârziat să apară, dinamoviştii s-au apărat excelent şi nu au permis adversarului să înscrie timp de 4 minute, reuşind în acelaşi timp şi un parţial de 15-2 ce a echilibrat din nou partida. Lipsa de experienţă şi-a spus cuvântul pe final când gazdele s-au desprins decisiv graţie unui alt parţial de 9-0. S-a încheiat 92-82 după coşul marcat, cu câteva secunde rămase pe tabelă, de către Vladimir Mihai.

Per total diferenţa a fost făcută de către jucătorii străini ai ciucanilor care au marcat, în total, 75 de puncte din totalul de 92. De asemenea procentajele modeste ale oaspeţilor nu le-au putut permite să învingă în această seară. Elevii lui Nicolae Toader au ratat 10 libere, exact diferenţa de scor de pe tabelă. În ceea ce priveşte celelalte raporturi statistice, Miercurea Ciuc a dominat la capitolul recuperări, 43-34, pase decisive, 18-7, dar nu şi la mingi câştigate 1-5, respectiv mingi pierdute 14-5. Indicele de eficienţă vorbeşte de la sine: 101-71 în favoarea echipei învingătoare.

Principalii marcatori au fost Franko Filipovic cu 22 de puncte şi 5 recuperări, Sasa Avalic autor a 14 puncte şi 6 recuperări respectiv Vlad Corpodean, sportiv ce a înregistrat primul double double cu 12 puncte şi 10 recuperări fiind cel mai eficien sportivi a lui Laszlofy Botond.

În schimb Bodan Bădilă a prins o zi bună contribuind cu 22 de puncte şi 5 recuperări fiind urmat de constantul Leonard Filip cu 15 puncte şi 4 recuperări pentru 17 unităţi la eficienţă, în 19 minute petrecute pe teren până să comită a 5-a greşeală personală.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!