Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea deschid etapa a 2-a din Top 6

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
06.03.2017

Etapa a doua din faza a doua a sezonului regulat din Liga Națională de Baschet Masculin debutează cu partida dintre BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea. Meciul dintre cele două formații din vestul României este programat marți, 7 martie, cu începere de la ora 19:00 în Sala Sporturilor Constantin Jude. 

Cele două protagoniste ale acestui duel au început faza a doua a sezonului regulat cu înfrângeri. BC SCM Timișoara a pierdut cu scorul de 77-70 pe terenul lui CSU Sibiu, în timp ce CSM CSU Oradea a fost depășită pe propriul teren de către U BT Cluj-Napoca, scor 84-79.BC SCM Timișoara are o revașă de luat în fața campioanei.

La ultima întâlnire directă, pe 25 februarie 2017 în cadrul sferturilor de finală ale Cupei României, Oradea s-a distrat cu „leii de Banat”, învingându-i cu scorul de 92-72 într-un meci în care aceștia au fost aproape inexistenți. Partidele din campionat în actualul sezon au fost extrem de echilibrate între Timișoara și Oradea, fiecare echipă câștigându-și meciul de pe teren propriu la o singură posesie. Formația de pe Bega a învins cu 85-84, după două reprize de prelungire, în timp ce orădenii s-au impus cu 84-82.

CSM CSU Oradea are un dirijor principal al jocului. După despărțirea de Branko Mirkovic, cel mai eficient jucător al echiepei (14.7 unități în medie), Will Franklin are sarcina de acoperi poziția 1. El a reușit în etapa trecută să marcheze 5 coșuri de 3 puncte. De asemenea, Sean Barnette a bifat al doilea meci consecutiv după revenirea pe parchet, iar acum se află în căutarea ritmului de joc arătat în prima parte a sezonului.

La Timișoara în etapa trecută a evoluat Nikola Otasevic, jucătorul intrat în dizgrația conducerii echipei la începutul anului. Sârbul rămâne cel mai bun pasator din tabăra bănățenulor cu o medie de 3.8 pase decisive, chiar dacă în partea a doua a sezonului Dominique Rambo a fost cel preferat în lotul de 5 străini pentru a acoperi poziția 1. 

Partida de miercuri (07.03) dintre BC SCM Timișoara și CSM CSU Oradea va fi arbitrată de o brigadă de arbitrii formată din Alenxadru Grigoraș, Bogdan Podar și Alin Dragoș și va putea fi urmărită în direct la Digi Sport. 

 

*foto: Ana-Maria Mătușoiu

2 comentarii la aceasta stire:
  • CSM CSU Oradea mailman :

    leu la leu nu scoate cosuri
    Hai sa le dam o "bataie" ca bataia-i rupta din Rai...

    cu 7 ani în urmă (06.03.2017) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca ahile89 - :

    ce ore aiurea au pus
    foarte frumos ca cei de la digi au stabilit meciul dintre U-CSU Sibiu din 15 martie ii pus de la ora 17. sa nu vina nici aia din sibiu iar cei din cluj sa nu ajunga. multumim pentru ora de disputare :(

    cu 7 ani în urmă (07.03.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!