Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara administrează al doilea eșec Stelei CSM EximBank în actualul sezon

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
08.01.2017

BC SCM Timișoara a obținut o victorie mare pe teren propriu în fața Stelei CSM EximBank. Bănățenii au început anul cu o victorie în fața echipei care avea un singur eșec în actualul sezon până la acest joc.

Startul partidei a fost unul echilibrat. Adrian Diaz a fost motorul ofensiv al gazdelor și cu 8 puncte marcate în primele 5 minute ale sfertului i-a ținut aproape de steliști pe timișoareni. Elevii lui Claudiu Fometescu aveau însă să încheie excelent actul inaugural și să-și asigure un avantaj format din două cifre după primele 10 minute de joc, 32-22. Sfertul secund nu a fost la fel de bogat în puncte. Timișoarenii le-au permis steliștilor s marcheze mai puțin de jumătate din punctele marcate în primul sfert. Ionuț Drăgușin alături de Mladen  Jeremic au ieșit la rampă pentru formația de pe Bega în acest sfert, însă BC SCM Timișoara recupera doar 4 puncte din deficit și Steaua avea avantaj la pauză, 47-41.

După un început de sfert cu două atacuri ratate, Steaua și-a revenit după un time-out și cu un run de 7-0 își refăcea avantajul de peste 10 puncte, 54-43. Timișoara  a încercat să recupereze din deficit până la finalul actului, însă se află la -8 înaintea actului decisiv, scor 68-60 pentru Steaua. Oaspeții au avut o cădere în sfertul și au rămas blocați la borna celor 75 de puncte mai bine 4 minute. Bănățenii au profistat și au preluat conducerea pentru prima dată după mult timp prin reușita lui Komatina. Runkauskas i-a deblocat pe steliști cu un coș de 3 puncte marcat de la 9 metri. Dudzinski apoi cu două libere ducea Steaua la 4 lungimi cu 2 minute înainte de final. Din acel moment a ieșit la rampă Mladen Jeremic, cel care a reușit o intercepție și 6 puncte marcare la rând pentru gazd, care intrau în ultimul minut în avantaj. Steaua și-a pierdut luciditatea chiar dacă Claudiu Fometescu a beneficiat de un time-out pe final, ilos Komatin iar apor Flowers a închis meciul după ce Miță Paul mai dădea bucureștenilor o fărâmă de speranță după coșul marcat cu 4 secunde rămase de joc. Socr final, BC SCM Timișoara vs Steaua CSM Eximban 86-82.

Mladen Jeremic a fost omul meciului cu 28 de puncte, 3 pase decisive și 2 recuperări. Gerogian Păun a venit de pe bancă cu 12 puncte și 4 recuperări, în timp ce ambii pivoți bănățeni, Diaz Și Drăgușin, au adăugat fiecare câte 10 puncte.

Marius Runkauskas a fost cel mai bun stelist cu 19 puncte, 3 recuperări și 3 pase decisive. Cam Long a totlizat 15 puncte, 6 pase decisive și 5 recuperări. Cătălin Baciu a încheiat cu 13 puncte și 3 recuperări, iar David Dudzinski cu 12 puncte și 6 recuperări.

1 comentariu la aceasta stire:

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!