Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara câștigă în Bănie la ultima reprezentație din 2016

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
28.12.2016

SCM U Craiova a cedat pe teren propriu în fața lui BC SCM Timișoara partida ce a contat pentru etapa a 14-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Bănățenii avut o seară excelentă din spatele semicercului și cu aportul excelent al lui Dominique au reușit să-și treacă în cont al 7-lea succes din aces sezon. Craiova a fost lipsită de serviciile lui Jamar Abrams, accidentat, dar s-a putut baza pe nou veniții Cătălin Burlacu și Tayloe Taylor.

Oaspeții au avut un prim sfert excelent. Ghidată de Dominique Rambo care a marcat 11 puncte (3x3p) în primele 10 minut, Timișoara își crea un avantaj important, 23-11. Gazdele și-au revenit în sfertul secund grație unui joc bun din spatele semicercului de la 3 puncte. Damian, Corneanu, Burlacu și Hargrove au înscris fiecare cel puțin câte un coș de la mare distanță în secvența secundă. Americanul Craiovei avea să stabilească scorul pauzei tot cu un coș 3 puncte, 39-39. Tot gazdele au revenit mai bine de cabine și au marcat primele două coșuri ale sfertului prin Taylor și Corneanu. Timișoara a răspuns prin tripla lui Rambo. Partida a rămas echilibrată iar la jumătatea actului trei scorul era 50-48 pentru formația gazdă. În partea secundă a sfertului cele două echipe au jucat cu garda jos și punctele au venit ușor la ambele coșuri. Bănățenii au furat câteva mingi pe traseu și au reușit să-și adjudece sfertul și să treacă în avantaj, 64-59. Sfertul decisiv a început cu un coș de 3 puncte marcat de Yuri Fraseniuk. Jeremic a răspuns cu un coș de la 2 puncte, însă Fraseniuk i-a exectuat din nou pe bănățeni de la distanță. Bănățenii nu au capotat și au rămas la conducere. Diaz cu un three-point-play oferea Timișoarei 5 puncte avantaj, 71-66, cu mai puțin de 5 minute rămase de joc. Corneanu cu o triplă a redus din deficitul echipei sale. Elevii lui Nenad Mandic au accelerat, iar Rambo și Popa-Calotă au marcat 5 puncte la rând. Craiova nu a mai avut puterea să răstoarne scorul de pe tabelă și s-a văzut învinsă  de BC SCM Timișoara cu scorul de 83-77.

Dominique Rambo a fost MVP-ul partidei cu 26 de puncte, 9 recuperări și 7 pase decisive. Mladen Jeremic a adăugat pentru bănățeni 16 puncte, 2 recuperări și o pasă decisivă, iar Adrian Diaz a contabilizat 13 puncte și 3 recuperări.

Darius Hargrove a fost principalul artizan al oltenilor cu 30 de puncte, 7 recuperări și o pasă decisivă. Iulian Corneanu a fost surpriza plăcută cu 12 puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive.

4 comentarii la aceasta stire:
  • BC CSU Sibiu gyke :

    Atentie
    Eu stiu ca schimba jucatorii ca sosetele, dar Orbeanu inca nu a ajuns la Craiova.

    cu 7 ani în urmă (28.12.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    HAOS !!!!!!!
    Asta este la Craiova - HAOS !!!!! Cu un antrenor RETARDAT (dar caruia i s-a facut contract pe doi ani - FIBA garantat) si cu o contabila pe post de director, hoasul apus stapinire pe acest club. De la promovarea pe prima scena de acum 7 ani nu am vazut o echipa a Craiovei mai debusolata, mai apatica si mai haotica ca cea de acum. UN RETARDAT TIPA PE MARGINE, si niste maimutoi (adusi pe bani frumosi) se fac ca sunt preocupati de joaca cu mingea din teren. la inceputul campionatului am atras atentia ca se va ajunge la dezastru, dar un amic (fanbaschet) ne demonstra ca lotul pe care il avem este mai apropae de locul 4 decat de retrogradare. Noroc ca in acest an participa Baia Mare si ca Ploiestiul s-a retras....
    La acest club trebuie dat cu bomba cu napalm pentru ase mai putea face curatenie, de capusele si increngaturile pe care acestea le-au generat in acesti ani, si care iata duc la dezastru un sport frumos, si care incepuse sa aduca (si aduce) la sala mai multu spectatori decat la fotbal.
    Cine face totusi ordine la acest club ?

    cu 7 ani în urmă (29.12.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Revolutionarea baschetului
    Cu Burlacu,la 40 de ani si dupa 8 luni de inactivitate,tinut 33 de minute pe teren...Cu doi conducatori de joc bezmetici,reusind impreuna in peste 40 de minute evoluate UNA BUCATA PASA DECISIVA!!!...Cu sistemul "mingi lungi pe varf,ca da bine cu capul",adica toata lumea arunca mingea repede la Hargrove,ca vede el ce face cu ea...Mai doriti?

    cu 7 ani în urmă (29.12.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova kristake :

    Travis Bureau
    revine la Craiova. Inca o dovada ca astia nu sunt sanatosi la cap, ca isi bat joc, il aduc acum cand sezonul este compromis!? De ce nu i-au prelungit contractul inca de la inceputul sezonului? Pivotul unde e?

    cu 7 ani în urmă (09.01.2017) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!