Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara câștigă în fața celor de la SCM U Craiova în ultimul minut

Valentin Todea

Valentin Todea
11.10.2016

BC SCM Timișoara s-a impus pe teren propriu în fața celor de la SCM Universitatea Craiova cu scorul de 62-60 (16-15, 17-18, 19-16, 10-11). Cu aproape un minut înainte de final, tabela indica un scor de egalitate, 60-60. Confruntarea a contat pentru etapa a treia din Liga Națională de Baschet Masculin.

Bănățenii au început partida cu un prim cinci format din Popa Calotă, Jeremic, Cakarevic, Komatina și Drăgușin, în timp ce oltenii au replicat prin Sepa, Popa, Fraseniuc, Gavrilă și Abrams.

La jumătatea primului sfert, timișorenii conduceau cu 5-3, fiind egalați după reușita lui Sepa. Diaz reușește un three-point play, 8-5, iar Komatina transformă de la mare distanță, 14-11. Marinovic este precis de la linia de libere și stabilește scorul după primele zece minute.

Elevii lui Nenad Mandic încep bine următorul act și se distanțează la 4 lungimi după coșul din afara semicercului semnat de Cakarevic, 19-15. Urmează o perioadă destul de lungă fără reușite, pentru ca Jeremic să înscrie ulterior din spatele arcului de cerc, 24-17, primind replica de la Abrams prin același procedeu, 24-20. Drăgușin punctează pentru 31-25 iar Fraseniuc își aduce echipa la 3 puncte în spatele adversarilor după ce înscrie de la semi-distanță. Pauza mare avea să vină la scorul de 33-33, în urma coșului din afara semicercului reușit de Marinovic.

Jocul devine mai antrenant la reluare, atunci când cele două echipe alternează la conducere. Komatina pătrunde în spațiul de trei secunde și face 41-38, completându-și reușita cu o execuție de la mare distanță care scutură plasa, 44-38. Același jucător reușește un three-point play și își duce formația la 9 puncte în fața adversarilor, 49-40. Marinovic răspunde cu două execuții de la trei puncte transformate, 49-46. Înaintea sfertului decisiv, scorul avea să fie 52-49 după reușita lui Fraseniuc din spatele semicercului.     

După mai multe minute în care s-au consemnat numeroase ratări, Craiova egalează și trece la conducere prin două coșuri de trei puncte marca Fraseniuc, 53-56. Diaz marchează din apropiere, 56-57, iar Komatina îi readuce pe alb-violeți în avantaj, 58-57. Nou-venitul Andrieș își face simțită prezența pentru Timișoara și înscrie de la 2 puncte, 60-57. Cu toate acestea, oaspeții egalează prin Sepa de la mare distanță. Victoria gazdelor a venit în urma celor două libere transformate de Komatina, aruncarea lui Marinov de la trei din puncte din finalul meciului negăsindu-și ținta.

Milos Komatina a fost cel mai bun jucător de la BC SCM Timișoara, acesta trecându-și în cont 17 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și o intercepție. Mladen Jeremic a evoluat în toate cele 40 de minute ale partidei și a reușit 18 puncte, 4 recuperări și 4 assist-uri.

De la SCM U Craiova s-a remarcat în principal Marko Marinovic cu 17 puncte, 4 pase decisive și 2 recuperări, în timp ce Will Paul a adunat 13 puncte și 8 recuperări.

*Foto. Ștefan Constantin/ sportpictures.eu

11 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Stan si Bran
    ...ar putea fi speriati,caci acest meci le poate sufla titlul de comici vestiti ai ecranului.Nu se vede asa ceva decat poate, pe la meciurile de juniori.Si multa indolenta(lider detasat Sepa-baiatul asta parca e teleportat si da impresia ca nu stie la ce echipa joaca) .Jalnic!!!Poate asteapta noul pivot si azi le-au aratat sefilor ca nu se poate juca in liga nationala doar cu aruncari de 3 puncte.Perspective sumbre pentru o echipa foarte iubita.

    cu 7 ani în urmă (11.10.2016) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Jalnic!
    Un meci slab, in care Timisoara, o echipa completa nu a reusit si nu resuseste in general sa-si impuna jocul. Ce este mai grav este ca intreaga liga a scazut valoric cu regula maximului de 5 jucatori straini... Pacat baschetul era un sport pe val dar daca continua asa ajunge exact ca fotbalul... (DE TOT RAHATUL) Revenind la echipa Craioveana, aceasta nu arata tocmai rau iar daca jucatorul de pozitia 4-5 care va ajunge este cat de cat experimentat si bun sub panou nu la aruncarile de 3 puncte atunci se poate forma o echipa redutabila!

    cu 7 ani în urmă (12.10.2016) Raspunde
  • CSA Steaua București Fortza Steaua :

    Timisoara!
    Oameni buni intelege cineva de ce Timisoara ii plateste salariul lui Otasevic??? Este exact ca Pustozvonov la Cluj... Daca tot ai straini in lot consider ca ei ar trebui sa traga echipa in sus nu sa fie sub nivelul autohtonilor... TREZIREA!

    cu 7 ani în urmă (12.10.2016)
    • tzontzolino:

      pustovzonov
      La Pitesti a fost printre cei mai buni jucatori care au jucat vreodata si chiar speram sa il pastram si anul acesta. La Cluj nu e pus in valoare- cam greu cand ai colegi pe Dykes si Moldoveanu care arunca cat jumatate de echipa si oricum ultima statistica e gresita- stiu sigur cand a dat doua de 3 una dupa cealalta si apoi un cos de 2 si totusi apare doar cu o reusita de 3. Legat de Otasevic- are medie de 1 punct/meci deci daca, conducerea nu vede nimic trage si tu concluzia. Legat si de meci- plictisitor, greseli ca la juniori si sincer nu inteleg ultima faza. De ce nu s-a atacat cosul- chiar se merita sa risti o aruncare de 3 cand e mai simplu sa dai un cos de 2 sau sa obti un fault?

      cu 7 ani în urmă (12.10.2016)
    • U BT Cluj-Napoca free62:

      free62
      In care meci a jucat prost Pustozvonov in afar de cel de acasa cu Usak? Nici in ala nu a fost el cei mai mare gropar... Eu nu cred ca atunci un jucator ca Pustozvonov sa dea 30 de puncte pe meci. Are cateva momente in fiecrae meci cand isi pierde capul si greseste, dar altfel greu de reprosat ceva....disciplinta, mana buna, cateva faze cu care suprinde meci de meci in momente grele. Un jucator bun cum era si Kalnicenko, exact acelasi gen de juctaor, doar ca e mai puternic

      cu 7 ani în urmă (12.10.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe horia_craiova :

    Stare de fapt.....
    Ceea ce cu greu am putut urmari la TV se poate numi meci de baschet. Se vede ca s-au "prins" si noii veniti de cum merge treaba pe aici pe la olteni, si au inceput sa actioneze in consecinta. Rezultatul : INDOLENTA, SFIDARE, PREZENTARE LA MECI FARA CEA MAICA URMA DE VOINTA DE A INVINGE, ETC.
    Dar avem salariile FIBA garantate si asrfel nu le poate face nimeni nimic.
    La acestea se adauga vestita banca tehnica, condusa in continuare de retardatul VUKSANOVIC, care atentie fiind cel mai slab antrenor pe care l-a avut Craiova pana acum, a semnat un contract pe doi ani. Bineinteles ca si acesta este garantat FIBA.
    Si astfel la Craiova s-a instalat la sectia de baschet un mic sanatoriu, cu binecuvantarea celor care inca mai diriguiesc aceasta sectie sportiva a clubului, si care pe acest fond de lasa-ma sa te las isi trag in continuare paraindaraturi, la umbra contractelor FIBA.
    Performanta ? Daruire ? Respect pentru clubul si suporterii de unde manaca o paine buna din bani publici ? Da de unde. De vina sunt si sportivii, dar acestia s-au adaptat rapid la "mersul" lucrurilor in Banie, si astfel vom mai vedea multe "jocuri" de genul celui vazut la Timisoara.
    Sa va fie rusine !!!!!!

    cu 7 ani în urmă (12.10.2016)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Corect!
      Eu nu cunosc contractele de la Craiova, nu cred ca sunt prea mari intrucat in afara de Marinovic restul nu au evoluat la mari cluburi deci astfel chiar salarii exorbitante imi este greu sa cred ca au. Ceea ce este grav este ca au trecut deja 3 etape si nu exista un pivot mobil strain in lotul Craiovei... Esti nevoit sa joci mereu in 4 straini ceea ce nu este chiar bine. Timisoara a aratat mereu forta sub panou in acest inceput de campionat dar si ei au probleme mari la coordonare ( care da viteza jocului) si la omogenizare

      cu 7 ani în urmă (12.10.2016)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Duncan :

    Meci slab, arbitri si mai slabi
    Desi a fost un meci urat, Craiova trebuia sa castige desi niciuna din cele doua echipe nu au jucat nimic.
    Din pacate fluiericii nostri frustrati au tot tinut Timisoara in viata si chiar au castigat meciul.

    Anul acesta o sa avem un campionat slab si plin de fluierici frustrati care o sa faca ce vor pe teren.

    Nu poti sa nu dai fault in atac la Popa, ba mai mult il sanctionezi cu fault tehnic.

    Anul acesta toate echipele se bazeaza pe fluierici intrucat bani pentru salarii nu prea mai sunt.

    cu 7 ani în urmă (12.10.2016) Raspunde
  • SCM CSŞ U Craiova Buzestii :

    Jenant
    Campionat avem in acest sezon,cu finalistele si retrogradata cunoscute de la inceputul sezonului!
    Meciul acesta a fost o antipropaganda facuta baschetului,intre doua grupari pline de "smecheri",iar asta nu de ieri-de azi!Nu sunt de acord cu Horia ca a fost indolenta,eu cred ca si-au dorit,dar neputinta e prea mare!Din cauza asta jucam foarte urat,jucam handbal,plimbam mingea pe semicerc si sut de afara,caci cine sa patrunda sau sa faca o combinatie???Apoi,4 romani cu 50 minute jucate si 3 puncte inscrise...mai e ceva de comentat intr-o asemenea situatie?!?
    In aceeasi nota arbitrajul,exceptandu-l pe Ciulin,care oricat de contestat sau antipatic le este unora,e cu cel putin o clasa peste toti ceilalti arbitrii din tara!

    cu 7 ani în urmă (12.10.2016) Raspunde
  • SCM "U" Craiova fan Craiova :

    palma pe obraz de suporter
    Daca in iarna nu avem transferuri aceasta echipa se va zbate pe ultimele pozitii iar noi, cei care mergem la Polivalenta, stiti voi aia prosti, multi, care tin cu echipa, gratuit, fara sa primeasca bani publici, ne vom dori evident sa nu retrogradam. Am vazut doua echipe atat de slabe ... un meci de antrenament, asa ceva ... un fel de "cat mai e pana cand se termina ca nu mai am chef sa joc?". Sepa si Jamar parca erau treziti din somn, incaltati invers si imbranciti pe parchet. E clar ca nu vor sa joace. Atata smecherie ca la acest club ...
    Acceptam sa fie un jucator roman tot timpul pe teren ... discutabil, dar sa ai maxim 5 straini in lot nu va face decat sa scada nivelul campionatului. In cativa ani in functie de ce noi reguli vor mai aparea acest sport va prezenta din ce in ce mai putin interes.

    cu 7 ani în urmă (12.10.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!