Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara, duel dificil cu SCM U Craiova

Eduard Popa

Eduard Popa
21.12.2017

bc scm timisoara scm u craiova

BC SCM Timișoara primește vizita celor de la SCM U Craiova în etapa a zecea a Ligii Naționale de Baschet Masculin.

Timișorenii au la activ trei victorii consecutive, cu Steaua pe teren propriu (86-83) și cu Oradea (87-81) și Phoenix Galați (83-73) în deplasare. În total, elevii lui Tudor Costescu au adunat 7 victorii și 2 înfrângeri și se află la egalitate pe primul loc cu U-BT Cluj-Napoca. Mladen Jeremic este cel mai bun marcator al echipei, cu 17 puncte pe întâlnire, dar Timișoara mai are alți patru jucători cu cel puțin 10 puncte pe meci: Adrian Diaz, Octavian Popa-Calotă, Igor Mijajlovic și Milos Komatina.

De partea cealaltă SCM U Craiova are probleme atât în clasament, cât și pe banca tehnică. Defensiva foarte palidă a făcut ca oltenii să piardă foarte multe meciuri în acest sezon, având doar 4-5 după nouă etape. Mai mult, craiovenii se bazează pe banca tehnică pe tânărul secund Dan Ioan, întrucât antrenorul principal Rami Hadar nu se află în țară din cauza faptului că i-a expirat permisul de ședere. Ca individualități, Craiova stă excelent. Oltenii au în lot cei mai buni doi marcatori din LNBM: Goran Martinic (23,3 puncte) și Ivan Siriscevic (21,7 puncte pe meci). De asemenea, Martinic este și cel mai bun pasator din ligă, cu 6,5 assist-uri pe meci. Din lotul oltenilor mai face parte și Nemanja Aleksandrov, care are 16,1 puncte și 6,7 recuperări, dar și Jamal Samuels, care a contribuit cu 13,9 pct și 88 recuperări pe întâlnire.

Cele două echipe s-au întâlnit și în primul tur al Cupei României, când BC SCM Timișoara a avut câștig de cauză după victoria în deplasare, scor 82-76, și au pierdut pe teren propriu cu 105-103. În total, cele două echipe s-au întâlnit până acum de 22 de ori, timișorenii câștigând 14 întâlniri.

Meciul dintre BC SCM Timișoara și SCM U Craiova se joacă astăzi în Sala Constantin Jude începând cu ora 19:30. Partida va fi transmisă în direct de Digi Sport 3.

*foto: Sportul Doljean

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!