Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara primește vizita vicecampioanei

Ana-Maria Tutunaru

Ana-Maria Tutunaru
03.04.2018

BC SCM Timișoara se reîntâlnesc în etapa a treia din top 6.

Gazdele vin după o înfrângere, suferită pe terenul campioanei en-titre, scor 98-89. Partida a început echilibrat, urmând ca ardelenii să se desprindă. Drungilas și Kromah au dus campioana la 7 puncte avantaj, după jumătatea sfertului inaugural. Diferența a mai crescut puțin, iar Tudor Costescu solicita timp de odihnă, în urma căruia au venit la 4 puncte, după tripla lui Burgess. Sakic a răspuns pentru gazde tot cu un coș de la mare distanță. Timișorenii au mai marcat de două ori din apropiere până la finalul sfertului, Torok a înscris o triplă pentru scorul de 27-21 după primele 10 minute de joc. Actul secund a fost deschis mai bine de echipa vizitatoare care reușea să înscrie de trei ori în primele 2 minute. Timișoara a preluat conducerea imediat apoi, după un coș de 3 puncte al lui Tudor Gheorghe. Urma rândul lui Mihai Silvășan să ceară timp de odihnă. Clujul nu reușea s marcheze din acțiune în prima jumătate a sfertului doi. Watson a reglat acest aspect și Clujul era din nou în față, 33-32. Kuti și Kromah au fost primii marcatori ai reprizei secunde și Clujul mergea din nou la 7 puncte în față. Drăgușin a spart gheața de la libere pentru Timișoara în secvența secundă, după aproape 3 minute de joc. Oaspeții nu și-au reglat tirul din acțiune, ănsă elevii lui Mihai Silvășan nu au profitat.Totuși pe final de sfert Clujul a reușit să se desprindă la o diferență formată din două cifre, 65-55. Diferența a rămas aproape acieași și înaintea sfertului decisivse pleca dela scorul scorul de 72-62 pntru U BT Cluj-Napoca. Timișorenii au luptat să țină diferență la sub 10 puncte în primele minute ale actului decisiv. Cu un parțial de 7-2, ultima reușită din acest run aparținând lui Jeremic de la mare distanță, Timișoara relansa partida. Clujenii au venit cu un răspuns prompt după un time-out, iar cele 9 puncte dinaintea ultimului minut de joc au fost imposibil de răsturnat de oaspeți. U BT Cluj-Napoca a învins la final pe BC SCM Timișoara cu scorul de 98-89.

Și de partea cealaltă, CSM Steaua vine după o înfrângere suferită împotriva liderului clasamentului, scor 78-76. Steaua a început mai în vână meciul, iar Runkauskas a pus două coșuri de 3 puncte pentru roș-albaștri, care după 5 minute conduceau cu 12-7. Pratt a răspuns cu un and-one, Kinnard cu un coș de 3 puncte și același Pratt a reușit o intercepție după repunere transformată într-un and one. Sfertul al doilea a fost în oglindă. Steaua a preluat inițiativa prin Runkauskas și Flowers, dar Sibiul a revenit în joc și a câștigat prima repriză cu 42-40. Sfertul al treilea a aparținut Stelei. Bobo Baciu a marcat 10 puncte în această perioadă, Runkauskas a mai reușit și un coș de 3 puncte, apoi a ieșit pe bancă având nasul spart. După 4 minute din sfertul 4, scorul în continuare era în favoarea steliștilor, care după reușita lui Flowers conduceau cu 69-60. Dan Fleșeriu și-a trimis ambii pivoți pe parchet, Chris Cooper și Jordan Wiliams, și cu ei pe parchet, dar și cu Pratt și Laser în mână de la aruncări, Sibiul a reușit o revenire excelentă cu un run de 12-0. Pratt a reușit apoi un coș de 3 puncte din fața lui Runkauskas, care a intrat cu panoul, lituanianul i-a răspuns însă la următoarea fază iar Fleșeriu s-a văzut nevoit să ceară time-out la scorul de 75-74 pentru echipa sa. Gazdele au cerut apoi din nou time-out. Tyler Laser a jucat unu la unu cu Runkauskas, a trecut după un cross-over de lituanian, a fost faultat de Taylor și a pus mingea în coș cu panoul, peste Randal Falker. Laser a înscris și libera. După time out roș-albaștrii au desenat o schemă pentru Runkauskas, care a ratat însă liber de la 3 puncte din zero grade.

Cele două formații s-au întâlnit până acum de 20 de ori, iar ”militarii” conduc detașat cu scorul de 14-6, având astfel și postura de favoriți în partida de astăzi.

Partida dintre BC SCM Timișoara și CSM Steaua Eximbank se joacă astăzi, 3 aprilie, de la ora 19:00 în sala "Constantin Jude" din Timișoara și va fi transmis în direct pe FRBTv.

Meciul dintre cele două formații va fi arbitrat de brigada formată din Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti și Bedir Sefer, iar comisar din partea Federației Române de Baschet va fi Constantinescu Viorel.

*foto: Cătălin Soare

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!