Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara reușește o nouă revenire spectaculoasă pe terenul Stelei și egalează

Andreea Vlase

Andreea Vlase
05.05.2018

BC SCM Timișoara a egalat la 1 seria din primul tur de play-off cu CSM Steaua Eximbank București. Gazdele conduceau cu 11 puncte la intrarea în sfertul 4, dar au pierdut avansul după un run de 14 puncte al timișorenilor. Scorul meciului doi a fost 69-74, pe sferturi: 22-16, 16-16, 21-16 și 10-26.

Bucureștenii au început partida cu Flowers, Falker, Darwiche, Runkauskas și Marinov. Din nou a lipsit Zekovic. Oaspeții au schimbat în formula de start, după primul sfert slab din meciul 1. Costescu i-a trimis în primul 5 pe Tohătan, Mijajlovic, Jeremic, Komatina și Diaz. Flowers a marcat primul și Diaz a egalat. Steliștii s-au distanțat la 6-2 și 9-4, după multe ratări. Au fost din nou probleme de la linia de fault, dar și la șuturile de la distanță. Nu s-a înscris de după semicerc în primele 10 minute. Gazdele au reușit de câteva ori la rând coș cu fault, iar Baciu a dus scorul la 16-7, pe contraatac. După time-out-ul oaspeților, Drăgușin și-a apropiat echipa la patru lungimi. Taylor a pătruns și a stabilit scorul primei pauze, 22-16. Steaua conducea grație celor 10 coșuri de două puncte înscrise în primul sfert (din 11 încercate), în timp ce BC SCM Timișoara avea 6. 2-4 era scorul la libere înscrise.

Popa Calotă și Diaz au strâns ecartul la 2 puncte, 22-20, astfel că era rândul lui Toijala să ceară timp de odihnă. Falker și Negoițescu au făcut 28-22. Au urmat momente de joc haotic, cu mingi pierdute, recuperări ofensive ale timișorenilor, dar și proteste ale oaspeților care cereau fault. Au fost și ratări din poziții foarte bune. Popa Calotă a înscris prima triplă a meciului în minutul 15. Flowers a reușit un 4 points-play, după o triplă urmată de fault. Scorul la jumătatea partidei era 38-32.

Repriza secundă a început cu multe ratări, iar Negoițescu a înscris primul, pe contraatac, dar a ratat libera suplimentară. Flowers a scuturat plasa de la distanță și a dus scorul la 43-32. A fost antisportiv la Negoițescu, iar Komatina a marcat primele două puncte ale oaspeților în repriza secundă, de la linia de fault. Aceeași extremă de forță a înscris după airball-ul lui Popa Calotă, iar Burgess a strâns diferența la 5 puncte după o nouă recuperare ofensivă a timișorenilor. Roș-albaștrii nu își regăseau ritmul în atac și făceau multe greșeli.

Taylor a oprit seceta gazdelor, iar Lapornik făcea 47-38. Alb-violeții continuau să domine la recuperare sub coșul advers, dar nu fructificau posesiile suplimentare. Marinov a mărit avantajul la 11 lungimi și Costescu cerea time-out. Gazdele se distanțau la 13 puncte, dar Baciu și Negoițescu aveau probleme cu faulturile, având câte 4. Stevanovic a marcat pentru 53-42, dar a ratat libera suplimentară. Marinov a ratat a doua liberă, Flowers a recuperat ofensiv și a pus mingea alături. Gazdele au cerut coș valabil pentru că Burgess a atins mingea, iar Toijala încasa un tehnic. Jeremic a înscris primul său punct de la linia de fault, în penultimul minut al sfertului. Diferența a crescut din nou la 13 puncte, de la linia de fault, dar Jeremic a răspuns cu o triplă. Falker a scos două libere pe finalul sfertului, a transformat una și scorul ultimei pauze era 59-48.

Popa Calotă și-a încheiat partida în debutul sfertului patru, cu al 5-lea fault. Jeremic a înscris 5 puncte la rând (de la distanță și pe contră, fără ca gazdele să asigure echilibrul defensiv). Toijala cerea time-out după ce echipa sa nu a găsit drumul spre coș în primele două minute ale perioadei de joc. Komatina a și Gheorghe au scuturat plasa de după semicerc și și-au dus pentru prima dată echipa în avantaj, la 59-60. Run-ul a ajuns la 14 puncte. Falker a marcat primul coș al gazdelor în sfertul patru, după mai mult de patru minute, pentru 61-62. Și Diaz a ajuns la un pas de eliminare. Au fost două turnover-uri la rând pentru steliști, cu dublu-dribling fluierat la Taylor după ce a reușit intercepția. Jeremic și-a mai trecut în cont o triplă. Au urmat momente cu ritm alert, iar scorul era 63-67 cu mai puțin de trei minute și jumătate până la final. Toijala cerea un nou time-out.

„Leii” erau deja în penalizare, în timp ce gazdele aveau un singur fault. Runkauskas a transformat doar una din două libere. Au urmat două pauze pentru ștergerea mingii. Steliștii au continuat să forțeze de la distanță și au continuat să rateze. Jeremic a înscris o nouă triplă și a dus scorul la 64-70. Căpitanul timișrenilor a transformat o liberă din două și diferența era de 7 puncte cu mai puțin de un minut înainte de final. Gazdele cereau ultimul time-out. A urmat o fază confuză. Flowers a înscris de după semicerc și Runkauskas a beneficiat imediat de 2 libere, iar scorul devenea 69-71. Costescu cerea timp de odihnă. Mijajlovic a înscris de la distanță dintr-o poziție grea. Bucureștenii n-au reușit să mai înscrie și timișorenii au păstrat posesia. S-a încheiat 69-74 și este 1-1 la general în seria din primul tur de play-off.

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 18 puncte. Komatina a fost în double-double pentru oaspeți, cu 15 puncte și 13 recuperări. Pentru BC SCM Timișoara au mai înscris: Drăgușin 10 puncte, Diaz 7, Mijajlovic 6 puncte (plus 7 assist-uri), Burgess 6 puncte, Popa Calotă 5, Gheorghe 3, Stevanovic 2 și Tohătan 2 puncte.

Jonte Flowers a fost cel mai bun marcator al gazdelor, cu 16 puncte. Falker a încheiat în double-double, cu 12 puncte și 11 recuperări. Pentru Steaua au mai înscris: Taylor 9 puncte, Baciu 8, Lapornik 6, Marinov 5, Fraseniuc 4, Negoițescu 4, Runkauskas 3 și Darwiche 2 puncte.

Seria se mută la Timișoara. Meciul 3 se va disputa miercuri, 9 mai, de la ora 19:15. Jocul 4 se joacă vineri, 11 mai.

*foto: Cătălin Soare

8 comentarii la aceasta stire:
  • SCM Timișoara adis :

    3-1
    Azi fata de primul meci ne-au intrat aruncarile doar in ultimul sfert si nu stiu de ce (probabil ca i-am subestimat si nu am fost concentrati la joc),dar eu tot cred,asa cum am spus dupa primul meci,ca va fi 3-1

    cu 5 ani în urmă (05.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      ei..te ntinzi
      Steaua va duce seria in meciul 5, au destula valoare in lot pt a face asta. Deci va mai trebuie o victorie pe terenul lor.

      cu 5 ani în urmă (05.05.2018)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca u66:

      Timisoara
      Super Timisoara. Nu trebuie deloc subestimati. Cred ca se pot califica mai departe cu un 3-1 sau 3-2. Steaua a fost dezamăgitoare azi, chiar si cand au condus.

      cu 5 ani în urmă (05.05.2018)
    Raspunde
  • SCM Timișoara adis :

    nu ma __________
    I-am batut de 3 ori si a 4 oara doar norocul(ok) i-a salvat

    cu 5 ani în urmă (05.05.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      @adis
      time will tell

      cu 5 ani în urmă (06.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe Cristian Chirita :

    Hahaha
    Edmond_Dantes, parafrazez după academica d-voastră opinie:Timuișoara v-a tras-o la muișoara! Q.e.d!

    cu 5 ani în urmă (05.05.2018)
    • CSM CSU Oradea Oldtimer:

      Bine era
      stimate coleg sa fi ramas in afara "academiei" si sa fi gasit o replica mai inspirata. Acest forum nu este, totusi, Peluza Sud...

      cu 5 ani în urmă (05.05.2018)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe trancer :

    Timisoara
    Dedic aceasta victorie userului care acum câteva zile a avut o intervenție cel puțin stupida și dând dovada de o mare nesimțire a jignit Timișoara. Felicitari timișorenilor și bafta multa mai departe pentru ca seria e departe de a fi jucata. Steaua este o echipa solida și poate reveni oricând. Playoff-ul a dovedit cât de echilibrat a fost acest campionat: Steaua și Oradea au pierdut avantajul terenului propriu, Sibiul s-a chinuit cu Craiova și cred ca încă nu am văzut tot.

    cu 5 ani în urmă (05.05.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!