Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara s-a impus și la Galați

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
17.12.2017

Sala Polivalentă Dunărea a găzduit sâmbătă seara partida Phoenix Galați – BC SCM Timișoara din cea de-a 9-a etapă a Ligii Naționale de baschet masculin.

Antrenorul Florin Nini a început cu formula: Rundles, Kalve, Gugino, Pavlovic, Sabău, în timp ce omologul său, Tudor Costescu, a replicat cu: Burdgess, Gheorghe, Jeremic, Komatina, Drăgușin.

Primul sfert a fost foarte echilibrat, Kalve a scuturat plasa din afara semicercului și Phoenix a avut 5-2 pe tabelă, dar oaspeții au replicat și Drăgușin și-a adus echipa în avantaj cu 7 puncte: 5-12 (min.4). A fost rândul gălățenilor să revină și, pe mâna lui Sabău, să treacă la conducere, 17-14, pentru ca Rundles să marcheze pentru 23-20 (min.8). Timișoara a terminat în avantaj primul sfert după coșul de 3 puncte izbutit de Burdgess în ultima secundă.

Soarta partidei s-a decis în sfertul doi, Phoenix s-a precipitat și a ratat foarte mult, iar SCM Timișoara a profitat și s-a desprins decisiv. Scenariul a fost același și la reluare și Jeremic a pus 20 de puncte diferență în min.28. Echipa gălățeană nu a renunțat la luptă, a început cursa de urmărire, a câștigat ultimul sfert, dar a fost prea târziu să întoarcă soarta meciului.

Rezultat final: Phoenix Galați – BC SCM Timișoara 73-83 (26-28, 8-18, 16-23, 23-14). Principalii marcatori: Rundles 19 puncte, Kalve 19 p, Hadzifezovic 12 p, de la Phoenix respectiv Jeremic 18 p, Komatina 16 p, Burdgess 13 p, Drăgușin 10 p, de la SCM Timișoara.

După acest rezultat, situația din clasament a celor două echipe: Phoenix 15 p, locul 5 și BC SCM Timișoara 16 p, locul 2. Etapa viitoare, gălățenii se deplasează în fieful campioanei en-titre și liderului la zi, U BT Cluj Napoca, în timp ce bănățenii primesc vizita celor de la SCM U Craiova.

*foto: Sorin Pană/Sportul Ilustrat 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!