Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara s-a impus la Galați

Cătălin Rădulescu

Cătălin Rădulescu
29.01.2017

Partida programată sâmbătă seara în sala Polivalentă Dunărea dintre Phoenix Galați și BC SCM Timișoara a fost spectaculoasă și a avut un final tensionat. Cele două combatante nu au făcut risipă de energie și au aruncat în luptă totul ca să câștige. Phoenix a început cu formula: Petică, Bojovic, Brandon, Pesic, Gugino iar BC SCM Timișoara a replicat cu: Komatina, Drăgușin, Flowers, Rambo, Jeremic.

Oaspeții au punctat primii prin Drăgușin și Jeremic și au condus în permanență în primele 10 minute: 0-5, 2-10, 5-10, 5-13, 15-17, 17-23, 22-25. Echipa pregătită de Florin Nini și Bogdan Bălănică a început tare sfertul doi și a trecut pentru prima dată în avantaj după ce americanul Tony Gugino a scuturat plasa din afara semicercului, scor: 28-27. Chiar dacă l-a pierdut pe cel mai bun marcator din Ligă, Mladen Jeremic care s-a accidentat, formația condusă de Tudor Costescu nu a dezarmat, Flowers și Popa Calotă au marcat din afara semicercului și astfel în min. 16 tabela a consemnat 31-44.

Gălățenii au replicat pe mâna lui Guțoaia și la pauza mare bănățenii au avut plus șapte pe tabelă. Phoenix a renăscut în debutul reprizei a doua când a avut un parțial de 11-4 și a restabilit egalitatea la 53 prin același Guțoaia. Cu jucători foarte experimentați, echipa vizitatoare a apăsat pedala de accelerație până la fund și Diaz a pus 16 puncte în favoarea echipei sale: 55-71 (min.28).

Împinși de la spate de un public fantastic, Bojovic, Brandon, Pesic &Co au început cursa de urmărire și cu 33 de secunde înainte de final scorul a devenit: 87-88. Flowers a avut nervii tari și a închis tabela cu 14 secunde rămase până la terminarea timpului regulamentar. Rezultat final: Phoenix Galați – BC SCM Timișoara 87-90 (23-27, 19-22, 20-25, 25-16).

Principalii marcatori: Bojovic 23 puncte, Gugino 19 p, Guțoaia 13 p, Brandon 11 p, Pesic 11 p (Phoenix) respectiv Flowers 24 p, Calotă 17 p, Jeremic 10 p, Komatina 10 p (BC SCM Timișoara).

*Foto: Cristian Aurel

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!