Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC SCM Timișoara vrea revanșa cu BC Mureș după înfrângerea din tur

Andreea Vlase

Andreea Vlase
01.02.2018

BC SCM Timișoara primește vizita mureșenilor în etapa a 17-a din Liga Națională. Alb-violeții vor întâlni o formație cu trei absențe importante, care a pierdut cu două zile înainte cu cealaltă prim-divizionară timișoreană.

„Leii” au jucat ultimul meci în 20 ianuarie, acasă cu Dinamo, când s-au impus cu 104-53. În etapa următoare elevii lui Tudor Costescu aveau meciul de la Iași, amânat pentru 22 februarie. De partea celalaltă, BC Mureș Târgu Mureș a jucat două partide de atunci. În 27 ianuarie „tigrii” au pierdut acasă cu campioana U-BT, scor 62-101. A urmat miercuri restanța de la Timișoara, cu Timba, din etapa a 7-a. Gazdele s-au impus cu 92-63.

Mureșenii au avut și un meci în Liga 1 în ziua dintre duelurile din LNBM, dar au venit și cu juniori de 16, 17 ani pentru acea partidă. Din lotul echipei mari lipsesc cei doi suedezi și Santa, astfel că alb-albaștrii nu au mari speranțe în meciul cu BC SCM Timișoara. „Leii” au un bilanț de 6 victorii și 2 înfrângeri pe teren propriu, în timp ce BC Mureș nu a reușit să câștige în deplasare în cele 7 partide pe care le-a jucat.

Alb-violeții își doresc revanșa după meciul tur în care au pierdut cu 81-75. Față de acel meci, echipa lui Barnabas Szaszgaspar s-a despărțit de Mladenovic și Mijovic, iar pentru duelul de pe Bega nu sunt disponibili Person, Pita și Santa. Pita a înscris 27 de puncte la meciul tur.

Cele două echipe s-au întâlnit de 30 de ori în competițiile interne din 2005 până acum. Timișorenii s-au impus în 16 confruntări, iar mureșenii în 14.

Partida dintre BC SCM Timișoara și BC Mureș Târgu Mureș se joacă vineri, 2 februarie, de la ora 19:30, la sala Constantin Jude. Vor arbitra Mircea Șerban, Alexandra Stan și Mate Stretea, supervizați de Tiberiu Rist. 

*foto: Jeff Warder

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!