Mvp-ul etapei
Borislava Hristova
Borislava Hristova
Minute 28:38
Puncte 22
Pase decisive 5
Recuperari 9
Eficienta 34
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Feminin

BC Sirius Târgu Mureș surprinde Universitatea Cluj-Napoca după două reprize de prelungiri!

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
04.12.2016

Foto: Csaba Toth - BC Sirius

Cine a ales să-și petreacă seara de sâmbătă la Sala Sporturilor din Târgu Mureș a avut parte de un spectacol baschetbalistic. Formația locală BC Sirius Târgu Mureș a reușit să surprindă liderul Universitatea Cluj-Napoca, la capătul unui joc ce a avut nevoie de două reprize de prelungiri pentru a stabili învingătoarea. 

Fără McKinney, concediată și cu Mandache și Ross revenite după o accidentare, Universitatea Cluj-Napoca a fost nevoită să se recunoască invinsă, cu toate că a fost mai eficientă decât adversarul (128 de unități față de 115). Partida s-a încheiat 114-106 în favoarea gazdelor ce acumulează a 2-a victorie stagională în zece partide desfășurate. De partea cealaltă clujencele ajung la două înfângeri în tot atâtea jocuri.

Duelul în sine a fost unul atractiv cu 13 schimbări de lider și 14 momente de egalitate. Partida a început sub semnul echilibrului, cu multe aruncări marcate de la mare distanță. Grație a șase puncte consecutive venite din mâna pivotului Davis, oaspeții au încheiat primele zece minute în avantaj, 26-20. 

Ross a mărit ecartul la 8 puncte, cea mai mare diferență înregistrată în favoarea clujencelor, iar fetele pregătite de Dragan Petricevic voiau să se distanțez de adversar. Daniel, Gregory și Laudermill au combinat pentru 14 puncte față de cele 6 ale adversarului, iar tabela indica egalitate la 34 cu 6 minute rămase din prima repriză. Echipele au alternat la conducere, iar pauza mare a găsit Mureșul în avantaj, scor 44-43.

La revenirea de la cabine am avut parte de aceeași evoluție a scorului precum în prima repriză. Clujencele s-au distanțat la 8 puncte pentru ca mai apoi Târgu Mureș să izbutească un parțial de 10-2 pentru a egala situația la 56. Oaspeții au cerut un timp de odihnă, însă parțialul gazdelor s-a oprit doar la 15-2, tabela indicând 61-56 în minutul 29. A fost rândul studentelor de la Cluj să fugă după adversar. La intrarea în sfertul „decisiv” tabela indica din nou egalitate, la 63.

Echilibrul s-a menținut până în minutul 35, când gazdele s-au distanțat la 7 puncte, scor 75-68. A urmat un parțial al clujencelor ce au remontat diferența la un singur punct. Finalul de sfert a aparținut mureșencelor. Acestea beneficiau de un avantaj de 6 puncte cu un minut rămas de disputat pe tabelă, însă lipsa de experiență s-a făcut simțită. Cu trei puncte în față și zece secunde de joc, gazdele nu au făcut fault încasând un coș de trei puncte marca Medley. Au urmat prelungirile.

Echipa oaspete a pus stăpânire pe prima repriză de prelungiri reușind să se distanțeze la 5 puncte, scor 84-89 în minutul 42. Fosta „studentă” Emese Gal a țintit o „treiță” ce a ținut Mureșul în viață, la două puncte de adversar. Finalul primei reprize de prelungiri a fost fragmentat, ambele echipe fiind perfecte de la linia de pedeapsă. Clujencele au avut șansa victoriei, însă Robinson a trimis meciul în a doua repriză de prelungiri cu 2 secunde înainte de final.

Ultimele cinci minute au aparținut în totalitate echipei gazde. Cherise Daniel a izbutit două aruncări de la mare distanță ce l-au forțat pe Petricevic să solicite singurul timp de odihnă disponibil, cu 3 minute și 30 de secunde rămase de disputat. A urmat încă un coș de la mare distanță, marcat de Emese Gal, ce a decis practic partida. 

Trebuie remarcată prestația sportivelor mureșence ce au contribuit decisiv la victorie: Daniel, autoare a 37 de puncte și 7 recuperări respectiv Robinson 31 de puncte, 6 recuperări și 4 pase decisive. De partea cealaltă Medley a izbutit primul triple-double al sezonului cu 21 de puncte, 10 recuperări și 10 pase decisive pentru 33 de unități la eficiență.

3 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Bravo fetelor!
    Ati demonstrat ca sinteti buni si luptatoare,tineti tot asa

    cu 7 ani în urmă (04.12.2016) Raspunde
  • BC CSU Sibiu danb61 :

    muri92
    Se spune:"Ați demonstrat că sUnteti bunE și luptătoare,tineti-O tot așa."!

    cu 7 ani în urmă (04.12.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe muri92 :

    Mersi DAnb 61....!
    Mai bine am urmarii meciurile de baschet decit .......

    cu 7 ani în urmă (04.12.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!