Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timba Timișoara se impune din nou în fața Politehnicii Iași

David Istrate

David Istrate
07.03.2018

timba iasi

Miercuri 7 martie, a avut loc etapa a XIX-a din cadrul sezonului regulat al LNBM. Cele două nou-promovate și-au dat întâlnire la Timișoara, unde ieșenii sperau la o revanșă după meciul din tur. Însă, în cele din urmă, BC Timba Timișoara a câștigat cu scorul de 83-77.

Gazdele au intrat pe teren cu Liviu Rotariu, Robert Medgyesy, Mario Lazăr, Damjan Kandic și Filip Dumic, în timp ce Jorovic i-a introdus în echipa de start pe Sebastian Buiciuc, Tayloe Taylor, Sinisa Cvetanovic, Jalen Jackson și Andrija Bojic.

Jucătorii Politehnicii Iași au început în forță partida și au marcat la 4 posesii consecutive, ducând scorul la 9-6. Timișorenii au egalat la 13, prin coșul noului transferat, Damjan Kandic și au început un run de 13-0. Prin urmare, la finalul primului sfert, tabela arăta 24-13 în favoarea „Urșilor”. În continuare, elevii lui Jorovic nu s-au regăsit în apărare și astfel, diferența a crescut la 15 puncte. A urmat apoi o perioadă lipsită de precizie în ofensiva gazdelor și ieșenii au reușit să revină la 5 puncte. În cele din urmă, după 13 puncte înscrise de Lazăr și Kandic, BC Timba Timișoara conducea la pauză cu scorul de 47-31.

După revenirea de la vestiare, jocul a devenit mai intens și mai echilibrat și nu s-au mai marcat atâtea puncte. Andrija Bojic a preluat rolul de lider al echipei sale, pe care a încercat să o readucă în partidă, dar până la finalul sfertului CS Politehnica Iași a recuperat doar 5 puncte. În debutul actului decisiv, gazdele s-au distanțat din nou la 15 puncte, prin tripla lui Kandic, însă adversarii nu s-au dat bătuți. Deși, diferența era de 12 puncte, cu doar două minute rămase, ieșenii au reușit un run de 12-1 și s-au apropiat la 1 punct. Jackson a faultat imediat, iar arbitrii au dictat anti-sportiv și astfel, timișorenii au închis partida, scorul final fiind 83-77.

Noul jucător al gazdelor, Damjan Kandic a reușit o prestație excelentă, terminând cu 28 de puncte și 8 recuperări. Sportivul muntenegrean a avut 33% din interiorul semicercului (3/9), 60% de la distanță (6/10) și 66% de la linia de libere (4/6). De asemenea, Robert Medgyesy, integralist, a reușit 14 puncte, în timp ce Dejan Kovacevic și-a ajutat echipa cu 10 puncte.

De partea cealaltă, CS Politehnica Iași a avut trei jucători în double-double: Tayloe Taylor (25 de puncte, 10 pase decisive), Jalen Jackson (17 puncte, 11 recuperări) și Andrija Bojic (14 puncte, 15 recuperări).

BC Timba Timișoara a dominat duelul la recuperări (45-43) și la pase decisive (23-17), în timp ce oaspeții au avut mai multe intercepții (10-6) și capace (4-2).

În urma acestui meci, „Urșii” ajung la 5 victorii și 13 înfrângeri și se apropie de BC Mureș Târgu-Mureș, ocupanta locului al 9-lea, în timp ce CS Politehnica Iași încaseaza cea de-a 16-a înfrângere și se mențin pe poziția a 11-a.

În următoarea etapă, care va avea loc sâmbătă 10 martie, BC Timba Timișoara joacă pe terenul vicecampioanei CSM Steaua Eximbank București, în timp ce CS Politehnica Iași primește vizita ultimei clasate, CS Dinamo București.

*foto: Andreea Vlase

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!