Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara, câştigătoarea turneului de la Sarajevo

Dan Oancia

Dan Oancia
21.09.2014

După victoria la limită din primul meci împotriva campioanei din Bosnia Herţegovina, Igokea Aleksandrov, BC Timişoara a învins ieri, fără emoţii, pe CKK Sibenik, din Croaţia. Faţă de partida contra bosniecilor, când „leii” au câștigat la doar un punct, de această dată echipa condusă de Dragan Petricevic a câștigat la 23 de puncte diferență, 90-67 (18-11, 24-16, 21-17, 27-23).

BC Timișoara și-a adjudecat astfel trofeul patrulaterului din Bosnia Herțegovina și rămâne cu doar o singură înfrângere în partidele amicale. În ciuda faptului că nu au putut conta pe Dalibor Persic, alb-violeții aveau la pauza mare deja 15 puncte în avantaj, 42-27.

Cel mai bun marcator al bănățenilor a fost Tică, cu 22 de puncte, urmat de Jovanovic și Toth, fiecare cu 12 puncte. Lewis a strâns 11 puncte și 7 recuperări, Manigat 9 puncte, iar Stăncuț și Pesic câte 8. Lista a fost completată de Milencovic, cu 5 puncte și de Popescu, 3 puncte.

De asemenea, MVP-ul turneului l-a dat BC Timișoara, în persoana lui Zlatko Jovanovic. Pentru timișoreni sezonul oficial va începe sâmbătă, în 27 septembrie, pe terenul echipei U BT Cluj Napoca, în turul optimilor de finală ale Cupei României.

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM Timișoara sorin :

    completari
    Puternica formatie bosniaca de baschet de care BC Timisoara a dispus in primul meci al turneului de la Sarajevo se numeste KK Igokea Aleksandrovac,club fondat in 1973.Actualul antrenor al bosniacilor este nimeni altul decat Vladimir "Vlade" Jovanovic,fost secund a lui Dusko Vujosevic la Partizan Beograd,devenind apoi principal a lui Partizan.Din postura de antrenor a acestei formatii a castigat Cupa Adriatica,de doua ori Campionatul Serbiei si de doua ori Cupa Serbiei. Cu atat mai important este succesul formatiei banatene pe aceste meleaguri pline de istorie baschetbalistica.
    In clipul de mai jos se poate vedea respectul antrenorului sarb pentru clubul Partizan intr-un meci memorabil intre Partizan si Real Madrid in sezonul 2010-2011 al Euroligii:https://www.youtube.com/watch?v=qKS-lgeWbW4

    cu 9 ani în urmă (22.09.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!