Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timişoara va participa în cupele europene

Radu Bărăian

Radu Bărăian
24.07.2015

Câştigătoarea Cupei României din sezonul precedent, Baschet Club Timişoara, va participa în noua competiţie lansată de FIBA Europe, competiţie care îi va lua locul lui FIBA EuroChallenge. 

Anunţul a fost făcut chiar de tehnicianul Dragan Petricevic, care a vorbit atât despre participarea în cupele europene, cât şi despre lotul pe care îl va avea la dispoziţie în noul sezon competiţional. 

„Având in vedere că în acest sezon vom juca și în cupele europene, am fost conștient că trebuie să aleg jucători care sunt atletici și care aduc multă energie în joc. Știind că vom juca multe meciuri până în decembrie, îmi era clar că nu vom avea mult timp pentru crearea unei chimii de joc perfecte, așa că am încercat să fac o combinaţie între jucători cu experienţă şi jucători care urmează să explodeze în joc. În prima grupă intră Popescu, Low, Milosevic şi Nikolov, iar în cealaltă Barovic, Smith, Popa, Toth si Milencovici, împreuna cu Szekely și Covaciu care vor fi promovați definitiv la prima echipă. Mai rămâne să luăm încă un jucator străin care trebuie să aibă toate caracteristicile despre care vorbeam: experiență, energie si personalitate.

Mai este un aspect important: vom fi echipă cu cinci timișoreni originali, cu antrenor secund care a jucat șase ani pentru Timisoara, Nenad Markovic, cu al doilea secund care este domiciliat în Timişoara, Radenko Toroman, cu preparator fizic care este timișorean, Tiberiu Puta, şi cu preparator-colaborator care este la al şaselea angajament cu Timişoara, Goran Damnjanovic, iar kinototerapeut va fi tot un om al locului, Ovidiu Maier. Asta spune mult despre spiritul pe care îl vrem în vestiar şi pe teren, dar ca să pătrundă cât mai repede și în jucătorii străini este nevoie să simtă acest spirit şi din tribună. De acum nu reprezentăm Timişoara doar în România, acum o reprezentăm și în Europa", a declarat Dragan Petricevic, potrivit site-ului oficial al clubului timişorean. 

BC Timişoara se va reuni în data de 29 iulie, iar apoi se va pregăti pe plan local până în data de 24 august, atunci când se va deplasa în Austria, acolo unde va susţine cinci partide de verificare. 

Bănăţenii, alături de Energia Târgu Jiu, îşi vor afla adversarii din noua competiţie a FIBA Europe în data de 4 august. 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!