Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara învinge pe Energia Târgu Jiu și se salvează de la retrogradare

Valentin Todea

Valentin Todea
03.04.2016

În duelul cu Energia pentru rămânerea în primă ligă, BC Timișoara a câștigat cu scorul de 81-73 (28-15, 23-23, 20-14, 10-21). În urma acestui rezultat, alb-violeții au reușit matematic menținerea pe primă scenă a baschetului românesc și din sezonul viitor.

Nenand Mandic a început partida cu Milencovici, Dundjerski, Jeremic, Veselinov și Djapa, în timp ce trupa gorjeană a avut un prim cinci alcătuit din Andrei, Danys, Horne, Aktas și Santa.

Gazdele au pornit în această dispută cu un run de 8-0, Horne aducând primele puncte pentru Energia. Santa a executat un three-point play, 10-5, în timp ce Jeremic a făcut 16-5 de la mare distanță. Milencovici i-a imitat execuția pentru 23-10, Horne stabilind scorul după primele zece minute din interiorul semicercului după o cursă din apropierea coșului său.

Dundjerski și Horne au ieșit la rampă de la 3 puncte, scorul devenind 33-23. Oltenii s-au apropiat la 5 puncte prin Danys, 35-30. Jeremic a marcat printr-un dunk pentru a distanța Timișoara la 15 lungimi, 51-36. Horne a adus ultima reușită a sfertului secund, răspunzând tot printr-un slam, 51-38.

După pauză, echipa din vestul țării s-a distanțat clar pe tabelă, Veselinov punctând din spatele arcului de cerc pentru 68-44. Horne de la mare dinstanță și Santa au mai limitat ecartul înregistrat, 68-49. Actul trei s-a încheiat la scorul de 71-51.

În ultimul sfert, timișorenii au redus turația motoarelor și le-au permis jucătorilor din Târgu Jiu să se apropie pe tabelă. Zivanovic cu un coș din apropiere a adus ultimele puncte ale trupei de pe Bega în aceast partidă, în timp ce Horne a stabilit scorul final cu o reușită din afara semicercului.

Dalibor Djapa s-a remarcat cu 16 puncte, 7 recuperări, 4 pase decisive și o intercepție. Mladen Jeremic a avut 18 puncte, 3 recuperări, 3 assist-uri și o intercepție.

De cealaltă parte, Paris Horne a ieșit în evidență cu cele 40 de puncte marcate și 9 recuperări, o pasă decisivă și 2 intercepții reușite. Szabolcs Santa a contabilizat 15 puncte, 9 recuperări, un assist și 4 intercepții.

*Foto: Emanuel Titus Iliesi

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!