Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara și U Banca Transilvania inaugurează etapa a-VIII-a

Paul Olar

Paul Olar
20.11.2014

Liga Națională

Etapa VIII

Sala "Constantin Jude"

Vineri, 21 noiembrie

3-4 Fișa meciului 2-5

BC Timișoara primește vineri, 21 noiembrie, vizita lui U BT Cluj-Napoca, în partida de debut a etapei cu numărul VIII. Încleștarea este programată la ora 18:00, urmând a fi găzduită de Sala “Constantin Jude”.

Practic, duelul de mâine aduce față în față două dintre grupările cu bilanț negativ până la ora actuală. Formația antrenată de Dragan Petricevic a acumulat trei victorii și patru înfrângeri, ocupând locul patru în clasament, cu un total de 10 puncte. Bănățenii au trecut de Timba, BC Mureș și SCM U Craiova, însă s-au văzut depășiți în jocurile cu Steaua, Energia Târgu Jiu, Gaz Metan Mediaș și BCM U Pitești.

Timișorenii au izbutit, în schimb, să se califice în faza următoare a Cupei României, după o dublă cu U Banca Transilvania. Dacă tot i-am amintit pe clujeni, trecem în revistă startul modest de sezon al acestora. Ardelenii au contabilizat doar două succese și cinci eșecuri în Liga Națională. De asemenea, trupa lui Marcel Țenter a pierdut cele trei meciuri din EuroChallenge, iar șirul rezultatelor negative a ajuns la cifra șapte.

Revenind la confruntarea de vineri, trecem în revistă principalele guri de foc ale combatantelor. Precum era de așteptat, Zlatko Jovanovic conduce ostilitățile în angrenajul “leilor”, datorită mediilor de 16.1 puncte, 6.0 pase decisive, respectiv 16.0 în dreptul eficienței. De partea cealaltă, Darius Hargrove reprezintă cel mai bun marcator clujean, cu 15.0 puncte înscrise pe meci.

Se anunță, așadar, o încleștare strânsă, aspect dedus din istoria pe care o au oponentele. Statistic vorbind, U se bucură de un avantaj, grație celor 17 succese acumulate în 30 de întâlniri cu Timișoara. Totuși, “alb-violeții” vin din postura de triumfători în Cupa României și vor beneficia de suportul propriilor fani.

*Foto: Andor Marton

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!