Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara câștigă duelul din subsolul clasamentului cu Gaz Metan Mediaș

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
30.01.2016

BC Timișoara a obținut prima victorie în deplasare în Liga Națională de Baschet Masculin – ediția 2015/2016. Formația de pe Bega a câștigat pe terenul lui Gaz Metan Mediaș în etapa a 18-a a campionatului.

Echipele de start:

Mediaș: Navickas, Popa, Peciukas, Pustahvar și Grabauskas;
Timișoara: Dundjerski, Milencovici, Jeremic, Veselinov și Dalibor Djapa;

Primul sfert al partidei a fost unul foarte echilibrat, în care niciuna dintre echipe nu s-a distanțat la mai mult o posesie. În prima partea a actului inaugural, timișorenii s-au aflat la conducere, ca mai apoi cele două echipe să alterneze la conducere. Milencovici a dus Timișoara în avantaj în ultimele 20 de secunde ale sfertului, iar Pustahvar a închis sfertul după o pasă a lui Navickas, scor 23-23. Sfertul secund s-a desfășurat în aceiași notă ca și primul. Gaz Metan s-a desprins aproape de pauză, când Solopa a marcat o triplă, 42-35. Veselinov a răspuns imediat tot cu un coș de 3 puncte. Ultimul coș al reprizei a fost marcat de Navickas, tot de la distanță, pentru scorul de 48-43.

După pauză, lucrurile s-au schimbat. Gaz Metan Mediaș s-a văzut condusă la 11 puncte după slam dunk-ul lui Jeremic. Medieșenii au strâns deficitul, i-ar coșul lui Vladislav Solopa ducea scorul la 68-73. Stefan Zivanovic a închis sfertul cu un coș de 3 puncte, primul al meciului pentru el . Gaz Metan a rămas în joc doar în primele 2 minute ale sfertului patru, după care avantajul lui BC Timișoara nu a scăzut sunt borna celor 10 puncte. După 40 de minute de joc, tabela din Sala Sporturilor din Mediaș indica scorul de 99-87 pentru BC Timișoara.

Slobodan Dundjerski a fost cel mai bun jucător al partidei cu 23 de puncte, 13 pase decisive și o recuperare. Mladen Jeremic a marcat și 23 de puncte lângă care a adăugat 3 recuperări și 4 pase decisive, iar Dalibor Djapa a terminat cu 22 de puncte și 5 recuperări.

Aliaksandr Pustahvar a fost principalul remarcat al gazdelor cu 22 de puncte, 6 recuperări și 2 intercepții. Gediminas Navickas a totalizat 18 puncte, 8 recuperări și 6 pase decisive. Ionuț Drăgușin a adăugat 14 puncte, iar Solopa și Peciukas câte 12 fiecare.

foto: bctimisoara.ro

1 comentariu la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Timisoara
    F. interesanta aceasta noua echipa a Timisoarei,pe care nimeni nu o baga in seama.Se pare ca s-a strans "o gasca" de baieti destepti si talentati(antrenor+jucatori),care vor face o figura frumoasa in acest campionat.Multa bafta!!!P.S Ma mira dezinteresul iubitorilor de baschet din Timisoara,care sunt ca si inexistenti in a-si exprima parerile,referitor la echipa lor.Timisoara este totusi un oras cu traditie in baschetul romanesc si cred totusi ca echipa asta nu e singura pe lume!!!!!

    cu 8 ani în urmă (31.01.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!