Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara domină Craiova și câștigă la 6 puncte diferență

Marius Petri

Marius Petri
07.11.2014

Liga Națională

Etapa a VI-a

79 - 73

Sala "Constantin Jude"

3 - 3  Fișa meciului 3 - 3

BC Timișoara și SCM U Craiova s-au confruntat astăzi pe parchetul sălii “Constantin Jude” într-unul dintre capurile de afiș ale etapei a șasea din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida a fost una specială pentru Bogdan Popescu și Dragoș Andrei, care au evoluat pentru prima oară împotriva echipelor pentru care au jucat în sezonul trecut.

Travis Bureau este cel care deschide scorul pe Bega, însă timișorenii preiau inițiativa și au o perioadă mai bună de joc în minutele următoare, distanțându-se la 14-6 după 3 aruncări reușite de la distanță din tot atâtea încercări. Gazdele nu reușesc să-și mențină eficacitatea și Craiova profită de ratările acestora, reducând diferența la un singur punct. Jocul devine, astfel, unul echilibrat, iar primul sfert se încheie în favoarea formației oaspete, scor 21-23.

Același Bureau deschide tabela la reluarea jocului, înscriind spectaculos printr-un slam-dunk, și Craiova pune repede 6 lungimi în fața timișorenilor în secundele următoare. Două “trițe” consecutive ale sportivilor antrenați de Dragan Petricevic egalează situația în sala “Constantin Jude” cu 6 minute rămase din prima repriză, scorul fiind 32-32. După un minut și jumătate fără coș marcat, Bogdan Popescu “deblochează” tabela și își aduce echipa în avantaj pentru prima oară în sfertul secund. Ultimele 3 minute sunt sărace în puncte, cele două combatante luând decizii neinspirate pe fază ofensivă. Timișorenii găsesc mai repede drumul spre coș la ultimele faze ale reprizei și intră în avantaj la vestiare, scor 41-36.

Krstanovic sună revenirea în tabăra olteană odată cu începerea reprizei secunde, însă gruparea de pe Bega reușește să-și țină adversarul la minim o posesie diferență. Aceștia mențin avantajul pe parcursul minutelor următoare și îl majorează la 10 puncte cu 2’30” rămase din sfertul trei, grație unor reușite din partea timișorenilor Milencovic și Toth. Time-out-ul cerut de Andelko Mandic le este prielnic craiovenilor, care înjumătățesc handicapul în mai puțin de 60 de secunde. Jovanovic, în mare formă de la linia de 3 puncte, stabiliește scorul înaintea ultimului sfert, 61-54.

Gazdele conduc ostilitățile și în prima jumătate a sfertului patru, menținând avansul luat înainte de pauza mare, în timp ce Universitatea este nevoită să practice un baschet la un nivel superior celui practicat până acum pentru a câștiga, având de recuperat 8 puncte în 5 minute. Sarcina oltenilor este îngreunată de eliminarea lui Vucurovic pentru numărul de greșeli personale și ratările repetate în atac. Astfel, tentativa oaspeților de a pleca cu 2 puncte de pe Bega eșuează, bănățenii rămânând la conducere până la finalul jocului, pe care îl adjudecă cu scorul de 79-73.

Căpitanul Timișoarei, Zlatko Jovanovic, a fost din nou cel mai bun jucător al partidei, înregistrând o linie statistică de 24 de puncte, 5 pase decisive și 3 recuperări. Acesta a fost urmat și de postul pivot al Craiovei, Bogdan Popescu, care s-a remarcat cu cele 16 puncte și 5 recuperări prin care a contribuit la victoria echipei sale. Înafară de cei doi, cei mai importanți jucători ai formației bănățene au fost Milos Pesic, Dalibor Persic și Vladimir Tica, cu câte 8 puncte fiecare.

De partea cealaltă, Zoran Krstanovic și-a continuat evoluțiile foarte bune din acest sezon, reușind 21 de puncte și 9 recuperări. Alți 4 jucători din gruparea lui Mandic au încheiat partida cu peste 10 puncte marcate: Milivoje Bozovic (11 puncte, 13 recuperări), Nikola Otovic (11p), Travis Bureau (10p, 7r) și Nikola Vucurovic (10p, 3rec), însă prestațiile acestora nu au fost susținute îndeajuns de ceilalți coechipieri.

În urma acestei partide, cele două formații au un bilanț identic: 3 victorii și 3 înfrângeri.

*foto: facebook.com/BaschetClubTimisoara

2 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova vlad-ucv :

    Total Baschet
    Total Baschet scrie:Zoran Karstanovici-(21p,9rec),M Bozovici-(11p,13rec),N Otovic-(11p),T Bureau-((10p,7rec),N Vucurovic-(10p,3rec),insa prestatiile acestora nu au fost sustinute indeajuns de ceilalti coechipieri.
    Un suporter prostut al echipei intreaba:Care coechipieri???
    P.S Nu va suparati pe noi,facem si noi haz de necaz!!!!!

    cu 9 ani în urmă (07.11.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe tme :

    TOMA
    Cred ca se referea la Toma!

    cu 9 ani în urmă (07.11.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!