Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara se impune fără probleme pe terenul celor de la Energia Târgu Jiu

Valentin Todea

Valentin Todea
10.03.2016

Echipa antrenată de Nenad Mandic a reușit o victorie convingătoare în deplasarea de la Târgu Jiu, scor 53-81 (20-17, 9-19, 15-9, 9-26).

Energia a început meciul cu Andrei, Aktas, Horne, Danys și Santa, iar Timișoara a avut un prim cinci alcătuit din Milencovici, Dundjerski, Jeremic, Veselinov și Djapa.

Începutul întâlnirii a stat sub semnul echilibrului, Horne înscriind de la mare distanță pentru 5-4, în timp ce Santa a dus scorul la 8-4. A venit replica oaspeților, cei care au preluat conducerea prin Jeremic, acesta executând un three-point play pentru 8-10. Santa a egalat situația, 10-10, iar Veselinov a făcut ca tabela să indice 13-17. Oltenii au revenit în avantaj prin Danys de la 3 puncte și au închis tabela după primul sfert prin Horne.

Bănățenii au început în forță actul secund, reușind un run de 12-0. Replica gazdelor a venit târziu prin Andrei, cel care a punctat din afara semicercului, 23-32. Djapa a marcat din apropiere, 27-36, iar Aktas a stabilit scorul pauzei mari cu același procedeu, 29-36.

În debutul penultimei părți, Santa și-a apropiat formația la 5 lungimi, 31-36, însă coșurile din spatele arcului de cerc marca Jeremic și Zivanovic au tăiat din avântul Energiei, scorul devenind 31-44. Recitalul de la mare distanță al alb-violeților a continuat, în timp ce gorjenii au reușit să înscrie doar de la linia de libere sau de la 2 puncte, înaintea sfertului decisiv tabela indicând 44-55.

Ultimele zece minute ale confruntării au fost dominate total de trupa de pe Bega, băieții pregătiți de Iannis Diamantakos nereușind să revină în joc.

Principalul remarcat de la BC Timișoara a fost Dalibor Djapa, cel care a fost și cel mai eficient om al meciului. Acesta a strâns 22 de puncte, 9 recuperări, 3 pase decisive, 2 intercepții și un capac. Mladen Jeremic a contabilizat 19 puncte, 10 recuperări și 3 pase decisive.

Szabolcs Santa a fost cel mai evidențiat jucător al grupării din Târgu Jiu, reușind 15 puncte, 13 recuperări, un assist, o intercepție și 2 capace. Un alt sportiv ce a terminat disputa în double-double a fost Paris Horne, americanul acumulând 12 puncte, 11 recuperări, 4 assist-uri, o  intercepție și un capac.

*Foto: Sebastian Tataru/ sportpictures.eu

3 comentarii la aceasta stire:
  • CS Energia Târgu Jiu airjordan :

    !!!
    Incorect ati spus "BC Timisoara se impune fara probleme [...]". Daca vroiati sa fiti cat mai corecti ati fi denumit articolul "BC Timisoara si cei trei arbitri se impun [...]".
    Mai mare furaciune ca in meciul de aseara nu am vazut in viata mea la un meci de baschet de cand urmaresc acest sport. Si am peste 25 de ani de suporter inflacarat al baschetului.

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe klauss22 :

    Rusine
    Sa dai fault la Andrei cand alearga pe langa adversar si sa nu dai NIMIC la ditamai cotul in figura primit de Danys, sa nu dai sau sa nu vezi pasii la Djapa, faultul la Aktas din finalul meciului... trebuie sa fii ticalos bine de tot...

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe cronicaru :

    Incredibil
    Intr- adevar pot să fiu total de acord cu voi ...în acest meci timișorenii au fost fruncea la furat !!!

    cu 8 ani în urmă (10.03.2016) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!