Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara trece pe teren propriu de Dinamo București

Valentin Todea

Valentin Todea
05.03.2016

Gruparea pregătită de Nenad Mandic a câștigat acasă în fața celor de la Dinamo cu scorul de 91-85 (29-15, 17-26, 26-26, 19-18), într-un meci pe care l-a controlat în totalitate.

Timișoara a început în formula Milencovici, Dundjerski, Jeremic, Djapa și Warren, în timp ce Aco Todorov a replicat cu un prim cinci alcătuit din Sutalo, Corpodean, Marinov, Orbeanu și Balaban.

Dinamoviștii au fost în avantaj pe tabelă în două rânduri în startul meciului, după care gazdele au preluat conducerea definitiv. Warren a înscris pentru 4-3, în timp ce Jeremic a transformat de la mare distanță pentru 9-3. Orbeanu a răspuns pentru formația din capitală, marcând din afara semicercului, 11-6. Scorul a devenit ulterior 24-14 după coșul din spatele arcului de cerc al lui Zivanovic, precedat de o reușită din același procedeu venită din partea lui Corpodean.

În debutul sfertului secund, trupa de pe Bega s-a distanțat la 18 puncte în urma liberelor transformate de Zivanovic, 33-15, însă Sutalo a marcat imediat de la mare distanță, 33-18. Ecartul s-a micșorat la 8 lungimi după ce Dahlman a punctat din apropiere, 38-30. Oaspeții s-au apropiat la 5 puncte în mai multe rânduri, reușind să păstreze această diferență și la pauza mare, venită la scorul de 46-41.

Dundjerski a făcut 51-41 după un minut din actul trei, iar terierii au venit la 6 puncte în spatele adversarilor după ce Sutalo a înscris din interiorul semicercului, 51-45. Mai apoi, Dinamo a reușit să micșoreze diferența la doar 2 lungimi în urma coșului de la mare distanță al lui Babkauskas, 58-56, forțând astfel tehnicianul alb-violeților să ceară time-out. Oaspeții s-au apropiat din nou la fel de periculos, 61-59, însă timișorenii au apăsat din nou pe accelerație și au restabilit un avantaj consistent după ce Milencovici a marcat de la 3 puncte, 72-62. Cu toate acestea, scorul înaintea sfertului decisiv avea să fie 72-67, după ce Sulovic a reușit un coș din spatele arcului de cerc în ultima secundă a penultimei părți.

Bucureștenii au venit de mai multe ori la 3 lungimi în spatele adversarilor, însă bănățenii nu le-au oferit șansa de a le periclita victoria. A fost 87-77 după execuția lui Veselinov de 2 puncte, în timp ce Sulovic a înscris din afara semicercului pentru 87-80. Ultimele coșuri ale întâlnirii au venit doar din dreptul liniei de fault.

Slobodan Dundjerski a fost principalul evidențiat de la BC Timișoara cu 18 puncte, 10 recuperări, 7 assist-uri și 4 intercepții, fiind urmat de Mladen Jeremic cu 22 de puncte, 3 recuperări, 2 pase decisive și 3 intercepții.

Cea mai bună prestație dintre dinamoviști a avut-o Nenad Sulovic, autor a 18 puncte, 9 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții și un capac. Noah Dahlam a strâns 13 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri și o intercepție.

*Foto: Sebastian Tataru/ sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!