Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BC Timișoara triumfă la Tîrgu Mureș

Noémi Csiki

Noémi Csiki
05.10.2012

72-85

20-29, 22-19, 12-21, 18-16

 

 

În cadrul primei etape a LNBM, BC Timișoara s-a deplasat la Tîrgu Mureș, pentru a întâlni echipa din „junglă”. Deși în primele minute s-a menținut un scor destul de strâns, bănățenii s-au distanțat ușor și s-au impus clar, cu scorul 72-85.

Formulele de start au fost: Tudosă, Dumitru, Ciric, Peciukas și Balaban la gazde, respectiv Jovanovic, Popescu, Archie, Johnson și Derasimovic de partea oaspeților. Ambii antrenori și-au rulat echipele în diferite combinații. 

După un start în forță de ambele părți, timișorenii au fost cei care nu și-au pierdut elanul, marcând foarte multe puncte de la distanță, mai ales prim Jovanovic și Derasimovic, care păreau de neoprit. Oaspeții aveau un avantaj de 9 puncte la sfârșitul primului sfert.

Intrarea la gazde a lui Cuic și Ceskovic, iar mai târziu a lui Liviu Dumitru și a lui Temi Adebayo (în premieră pe parchetul mureșean) a dus la mai multe combinații reușite. Astfel, după ce erau conduși cu peste 15 puncte, gazdele au revenit de mai multe ori, reducând diferența de scor până la 3 puncte în sfertul al doilea (pe care l-au și câștigat cu 3 puncte), însă BC Timișoara a reușit să se detașeze din nou.

Al treilea sfert a însemnat încă nouă puncte adăugate la avantajul leilor, soarta partidei fiind decisă, practic, cu mult înaintea stabilirii scorului final, de 72-85.

Marcatorii de seamă ai echipei victorioase au fost Derasimovic, cu 20 de puncte, Jovanovic, cu 16 puncte și 7 pase decisive, ai doi marcând 8 din cele 11 coșuri de la distanță reușite de oaspeți. S-a mai remarcat și Archie, care a reușit să fie peste tot, totalizând 7 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive și 4 capace.

La oaspeți cei mai eficienți jucători au fost Cuic (20 de puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive) și Dumitru (14 puncte, 8 recuperări, 2 intercepții.) 

În următoarea etapă, BC Mureș se va deplasa la Ploiești, iar Timișoara va primi vizita celor de la CSM București.

Mai citiți și:

Șapte debuturi în meciul BC Mureș - BC Timișoara

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!