Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U FC Argeș Pitești l-a transferat pe Maksim Sturanovic

Eduard Popa

Eduard Popa
04.08.2018

maksim sturanovic pitesti

Continuă reconstrucția la BCM U Pitești. După numirea lui Florin Nini ca antrenor și transferurile lui Radu Paliciuc, Tudor Gheorghe și Mladen Jeremic, clubul piteștean a anunțat și primul transfer „din afara” baschetului românesc. Este vorba despre jucătorul cu dublă cetățenie muntenegreană și sârbă, Maksim Sturanovic.

Născut la data de 13 februarie 1988, la Subotica (Serbia), Sturanovic măsoară 210 centimetri și evoluează pe poziția 5 și urmează să îi ia locul sub panou ucraineanului Andriy Agafonov. El a sosit în prima ligă din România de la Bosna Royal (Bosnia), formație alături de care a cucerit medaliile de bronz în campionatul intern. În 33 meciuri de campionat, el a avut medii statistice de 14.7 puncte, 9.8 recuperări (3.2 ofensive), 1.1 pase decisive, 1.2 capace, 0.8 intercepții și 1.6 posesii pierdute, pentru 22 la eficiență. Maksim a avut 61% la aruncările de două puncte și 75% la linia aruncărilor de pedeapsă.

În meciul 1 al finalei mici din campionat, Sturanovic a totalizat 37 puncte și 14 recuperări, pentru un index al eficienței de 61.

 Alături de Bosna, el a bifat 5 prezențe în FIBA Europe CUP, respectiv 2 în Basketball Champions League. O altă competiție în care muntenegreanul a evoluat sezonul precedent a fost ABA League. În 21 meciuri, pivotul a strâns medii de 11.7 puncte, 7.6 recuperări și 0.9 pase decisive.

Sturanovic a fost component al loturilor U20 și U21 din Muntenegru.

De-a lungul carierei, el a mai evoluat pentru BC Niksic (Serbia), KK Herceg (Serbia), Borac Nektar (Bosnia), Radnicki Belgrad (Serbia) și FMP Belgrad (Serbia), ne informează site-ul oficial al clubului piteștean.

După transferurile anunțate până acum, ne mai putem aștepta la mai multe mișcări din partea piteștenilor. Florin Nini a anunțat, la conferință de presă în care s-a confirmat mutarea lui la Pitești, că va aduce la echipă „un sârb-muntenegrean (Sturanovic), un sârb și un ucrainean, fără experiență în campionatul nostru”.

*foto:  fiba.basketball

6 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Interesant
    Statistici foarte bune, jucător cu experiență. Față de Agafonov, are statistici mult mai bune pe recuperare, pare mai bataios. Asta cred ca înseamnă ca Barro nu va ajunge la noi. Asteptam si pe ceilalți doi jucători cu care s a batut palma, ucrainianul si sarbul. Un PG american si încă un roman cu experiență si ar fi foarte bine😁.

    cu 5 ani în urmă (04.08.2018)
    • CSA Steaua București Fortza Steaua:

      Renan
      In cate meciuri l-ai urmarit? Eu recunac ca l-am vazut in doua meciuri cu Ludwisburg. Desi probabil cel mai bun jucator de la bosniaci a fost din punctul meu de vedere execrabil ca toata echipa lor. Pana la 30 de ani nu a bifat un club cat de cat decent la nivel european. Mie nu-mi place. Barro este cu 3 clase peste el la prima vedere. Sigur ca este atetic si poate duce peste 25 minute pe parchet dar nu este exclus ca sa fie rezerva lui Barro. In acea situatie Argesul ar arata foarte bine sub panou.

      cu 5 ani în urmă (04.08.2018)
    • tanaseb:

      Forza Steaua
      Fiind puternic si inalt poate sa domine sub panou. Exclus sa vina Barro, un 5 clasic. Asa gandesc eu. Nu cunosc treaba de la Pitesti dar nu as lua doi 5 clasici. Le trebuie un 4-5 experimentat, un PG bun si o extrema de forta. Oricum, se contureaza ceva frumos acolo. Astept sa vad transferuri la Steaua si Craiova.

      cu 5 ani în urmă (04.08.2018)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Pivot
      Am urmarit secvențe din meciurile pe care le am gasit pe yt. Florin Nini a spus ca si doreste o echipa mai atletica, agresiva pe faza de apărare . Barro reprezinta o certitudine pentru campionatul nostru, jucator serios chiar daca va face 34 de ani, pe Sturanovic il vom vedea ce poate. Aceeași parere o am si eu, ca nu vom avea doi pivoti clasici straini. Mi ar placea ca in afara de primele 4 de anul teecut, sa mai fie 2 echipe bune, echipe care sa le puna probleme, sa avem un top 6 mai echilibrat.

      cu 5 ani în urmă (04.08.2018)
    • BC CSU Sibiu gyke:

      CSU
      Păcat ca nu veniți anul ăsta la Memorial la Sibiu, mi-ar fi plăcut să văd un duel cu voi, chiar și amical. Calitatea atletica a noului pivot s-ar fi văzut foarte bine într-un match-up cu Coop...

      cu 5 ani în urmă (05.08.2018)
    Raspunde
  • tanaseb :

    Lot
    Pitestiul se pare ca isi contureaza un lot bun. Pivotul are cifre bune, asteptam sa il vedem si in meciurile din campionatul nostru.

    cu 5 ani în urmă (04.08.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!