Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U FC Argeș Pitești obține locul 5 în LNBM după ce s-a impus în decisivul de la Timișoara

Andreea Vlase

Andreea Vlase
30.05.2019

BCM U FC Argeș Pitești obține locul 5 în LNBM după ce s-a impus în decisivul de la Timișoara

BCM U FC Argeș Pitești s-a impus la Timișoara în jocul decisiv al seriei pentru locul 5 din LNBM. Scorul meciului trei a fost 72-79, pe sferturi: 22-23, 14-19, 22-18, 14-19. Piteștenii au obținut două victorii la rând după ce bănățenii au câștigat prima partidă a seriei. Decisivul pentru a 5-a poziție a avut multe momente în care cele două echipe și-au împărțit momentele mai bune, având ecarturi maxime de 7 puncte. Oaspeții au evoluat cu o rotație de 9 jucători, iar timișorenii cu 7.

SCM Timișoara a început partida cu Nikola Pesakovic, Dragoș Diculescu, Sherwood Brown, Milos Komatina și Cătălin Baciu. BCM U Pitești i-a avut în 5-ul de start pe Jahii Carson, Mladen Jeremic, Marius Ciotlăuș, Tony Bishop și Maksim Sturanovic.

Sturanovic a deschis scorul și Komatina a egalat la 2 și a dus formația gazdă în avantaj cu prima triplă a partidei. Cele două echipe au alternat la conducere după reușitele lui Carson și Ciotlăuș pe contre și triplele timișorenilor. Baciu a dus scorul la 16-10 la jumătatea primului sfert și Florin Nini cerea primul time-out. Oaspeții au avut aproape două minute în care nu au înscris, oprite de liberele transformate de Sturanovic. Bailey a încercat o depășire și a fost lovit în cap de un adversar înainte să finalizeze după care și-a oprit mișcarea și a ieșit în afara terenului, iar banca piteșteană a protestat că s-au dat pași, nu fault.

Baciu i-a dus pe bănățeni la 20-13 și gazdele intrau în penalizare cu două minute și jumătate rămase din primul sfert. Bailey și Jeremic (de după semicerc) au strâns ecartul la două puncte, iar Sturanovic a egalat la 20 cu un slam-dunk. Era rândul lui Cristian Bota să ceară primul time-out și să fie nemulțumiri în tabăra gazdelor legate de unele decizii. Randolph i-a dus din nou pe bănățeni în față, iar Jeremic a transformat 3 libere pentru 22-23, scorul primei pauze.

Brown și Diculescu i-au dus pe „lei” în față, dar Gheorghe și Bailey au răspuns cu reușite de la distanță și au făcut 26-29. Brown a „furat” o minge și a strâns diferența la un punct și piteștenii erau în penalizare în minutul patru al sfertului secund. Pesakovic a egalat la 29, de la libere, iar Komatina și Bishop au avut o mică confruntare verbală, după care au primit fiecare tehnic. Au fost mai mult de două minute în care nu s-a marcat deloc, cu mai multe posesii pierdute după ce jucătorii au călcat afară. Brown a oprit seria de atacuri fără coș, iar Măciucă a scuturat plasa de la distanță pentru 31-32. Baciu a dus din nou SCM-ul la conducere, iar Diculescu a mărit ecartul la trei după ce a profitat de o greșeală a lui Măciucă, care a încercat să țină mingea în teren, dar a pasat la adversar. Jeremic a transformat două libere și Sturanovic a dus formația vizitatoare la conducere cu cinci puncte consecutive. Baciu a transformat o liberă și Jeremic a stabilit scorul cu care s-a intrat la vestiare, 36-42. Ambele echipe aveau 14 coșuri din acțiune (10-9 la două puncte și 4-5 de la distanță), iar la libere transformate scorul era 4-9.

Pesakovic a marcat primul în repriza secundă, de la linia de fault, iar Jeremic a răspuns cu o triplă. Baciu a marcat șapte puncte la rând și a egalat la 45 în minutul 23. Sturanovic (cu libere) și Randolph (de afară) și-au dus pe rând echipele la conducere, după care au urmat greșeli de ambele părți. Stojadinovic, Brown și Randolph i-au distanțat pe bănățeni la 54-47, iar piteștenii nu își găseau ritmul și timing-ul în atac, având și pase greșite. Korniienko a oprit seceta din ofensiva oaspeților cu cinci puncte consecutive, pentru 54-52 în minutul 27. Bishop a marcat șase puncte la rând și i-a dus din nou pe „vulturi” în față, 54-58, după ce a fost rândul bănățenilor să aibă câteva greșeli în atac. Stojadinovic și-a menținut echipa la un punct după ce a scuturat plasa de la distanță. Gheorghe a transformat două libere și Komatina una în finalul perioadei de joc și la ultima pauză tabela arăta 58-60.

Sfertul patru a început cu ratări de ambele părți, Carson reușind primele puncte de la linia de fault, după mai mult de un minut. Pesakovic a răspuns cu o reușită de afară și Randolph a punctat pe contraatac pentru 63-62. S-a jucat într-un ritm rapid în debutul ultimei perioade de joc. Pesakovic și Komatina au făcut 66-62 cu șase minute și jumătate până la final. Sturanovic a micșorat diferența la două lungimi, dar timișorenii au reușit un contraatac spectaculos, finalizat de Brown pentru 68-64 și piteștenii cereau time-out.

Ciotlăuș reușea o triplă, iar Baciu răspundea cu un slam și ducea scorul la 70-67. Piteștenii au reușit câteva recuperări ofensive la rând, dar nu le-au concretizat și cu coș. Oaspeții s-au bătut în apărare și au obținut posesia, iar Ciotlăuș a scăpat pe contră și a reușit un coș cu fault prin care a egalat la 70. Jeremic a dus din nou avantajul de partea vizitatorilor și era rândul lui Randolph să egaleze. Gheorghe a făcut 72-74, dar a ratat libera suplimentară. Au urmat ratări ale ambelor echipe și Jeremic a scuturat plasa de după semicerc pentru un avans de cinci lungimi cu 36,4 de secunde rămase din joc. Timișorenii cereau timp de odihnă după care au forțat tripla și nu au găsit drumul spre coș, iar Jeremic a transformat două libere pentru 72-79, după ce Randolph a ieșit cu cinci faulturi. A urmat o nouă tentativă a gazdelor de trei, ratată, iar piteștenii nu au mai atacat coșul în ultimele 12 secunde. 72-79 a fost scorul final, iar BCMU FC Argeș Pitești urcă pe locul 5 la finalul acestei ediții a LNBM, în timp ce SCM Timișoara coboară pe 6.

Mladen Jeremic a fost coșgheterul partidei cu 23 de puncte pentru învigători, la care a fost urmat de Maksim Sturanovic cu 16 puncte. Cătălin Baciu a fost cel mai bun marcator al gazdelor cu 18 puncte, aproape de double-double cu 9 recuperări. De la SCM Timișoara l-au urmat Sherwood Brown cu 16 puncte și Brandon Randolph cu 11.

Piteștenii au făcut diferența cu două triple în plus (9 față de 7) și 7 libere transformate mai mult (18 față de 11), în timp ce timișorenii au avut cu un coș mai mult din semicerc (27 față de 26). 29-33 a fost scorul la recuperări și 20-10 la puncte înscrise după greșeli adverse.

BCM U FC Argeș Pitești câștigă cu 2-1 seria pentru locul 5 cu SCM Timișoara, după ce bănățenii s-au impus în primul meci acasă cu 75-61, iar următoarele două partide le-au revenit piteștenilor, după 95-69 acasă și 79-72 în deplasare.

4 comentarii la aceasta stire:
  • U BT Cluj-Napoca studentU :

    hopa
    asta da surpriza, dupa parerea mea...ramane nini la Pitesti?

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    • FC Argeș Pitești Renan:

      Are contract
      Si pentru sezonul viitor.

      cu 4 ani în urmă (30.05.2019)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Sezon
    Destul de greu terminat cu o victorie. Mi ar plăcea sa fie păstrați cel puțin 3 jucători din actualul lot, Sturanovic, Jeremic, Bishop, poate chiar si Carson. L as păstra si pe Ciotlaus chiar dacă nu va mai putea fi folosit ca u23. Depinde de bugetul pe care l va avea secția de baschet, de sponsorii care vor fi lângă echipa. Poate i nevoie si ceva fețe noi in conducerea echipei.

    cu 4 ani în urmă (30.05.2019) Raspunde
  • tanaseb :

    Pitesti
    Eu am spus inainte de 5-8 ca Pitestiul merita cu desavarsire locul 5. Ii echipa ce a fost aproape de multe victorii in campionat, deci cred ca nu ii deloc o surpriza.

    cu 4 ani în urmă (31.05.2019) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!