Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti l-a transferat pe Ronald Ross

Dan Oancia

Dan Oancia
21.08.2014

Ross

BCM U Piteşti a concretizat astăzi un nou transfer. Gruparea argeşeană l-a adus pe jucătorul american Ronald Ross, care în ultimul sezon a evoluat în Grecia, la Apollon Patras. În vârstă de 31 de ani, Ronald Ross este originar din statul New Mexico.

Baschetbalistul de 188 de centimetri a absolvit colegiul Texas Tech. După ce nu a fost draftat în anul 2005, acesta şi-a început aventura europeană evoluând în Israel pentru BC Habikka și Maccabi Haifa. A jucat și în Germania la Art. Dragons și MBC, în sezonul 2010-2011, acolo unde a fost coleg și cu actualul jucător din lotul Piteştiului, Radenko Pilcevic.

După ce a petrect două sezoane și în Croația, la Jolly, Ronald Ross a ajuns să evolueze în campionatul Greciei, la Apollon Patras. În cele 15 partide jucate pentru echipa elenă, americanul a avut medii de 13.5 puncte, 1.4 intercepții, 3 pase decisive și 2.5 recuperări, acumulând aproximativ 30 de minute pe meci. S-a remarcat și în play-off, atunci când formația sa a întâlnit-o pe Panatinakos Atena, reușind să puncteze de 23 de ori.

În sezonul 2012-2013, când îmbrăca maioul croaților de la Jolly, Ross a avut medii de 20 de puncte, 2.7 intercepții, 3.5 pase decisive și 5 recuperări în 32 de partide, fiind unul dintre cei mai importanți jucători.

Ross devine cel de-al patrulea străin din lotul BCM U, după Mirko Kovac, Marko Sutalo şi Radenko Pilcevic. 

*Foto: sportnetmanager.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!