Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti va primi vizita celor de la Steaua CSM Eximbank, în etapa a XX-a din LNBM

Eduard Popa

Eduard Popa
06.02.2016

steaua-bcm-u-pitesti

BCM U Piteşti va avea astăzi o misiune dificilă pe teren propriu în compania celor de la Steaua CSM Eximbank Bucureşti, în etapa a XX-a a Ligii Naţionale de Baschet Masculin (LNBM).

Piteştenii vin după o victorie pe teren propriu cu U BT Cluj, scor 72-68. Maksym Pustozvonov a fost cel mai bun marcator al argeşenilor, cu 18 puncte, în timp ce Ronald Ross a înscris 17 puncte iar Alexandar Mladenovic a reuşit 14 pct şi 9 recuperări. A fost prima victorie după trei înfrângeri consecutive pentru BCM U Piteşti, cu CSU Sibiu, CSM CSU Oradea şi BC Mureş. A fost cea de-a opta victorie pentru Piteşti, care a mai strâns şi 11 înfrângeri şi se luptă cu Energia Târgu Jiu şi Phoenix Galaţi pentru ultimul loc de playoff.

Ronald Ross a adunat în acest sezon 15,2 puncte, 4,7 pase decisive şi 4,2 recuperări, în timp ce Alexandar Mladenovic are 15,1 puncte şi 7,2 recuperări, cu un indice al eficienţei de +18,8.Maksym Postozvonov este al treilea cel mai bun marcator al Piteştiului, cu 13,5 puncte.

De partea cealaltă Steaua CSM Eximbank Bucureşti vine după trei victorii consecutive care au redresat un debut de 2016 dezastruos pentru roş-albaştri. Astfel, elevii lui Claudiu Fometescu au învins BC Mureş (97-94), Dinamo Bucureşti (85-83) şi Gaz Metan Mediaş (85-80). Graţie acestor victorii, Steaua a urcat pe locul 4 în LNBM şi a adunat 12 victorii şi 7 înfrângeri.

Cel mai bun marcator al steliştilor este noua achiziţie Nikola Malesevic, cu 15,8 puncte pe întâlnire. Marko Marinovic a adunat 12,2 puncte pe meci şi 5,5 pase decisive, Titus Nicoară a strâns 11,8 pct şi 7,5 recuperări iar Bill Amis are o linie statistică de 11,7 puncte şi 6,3 recuperări.

Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 12 ori, palmaresul fiind până acum egal, 6-6. În partida din turul campionatului Steaua s-a impus pe teren propriu, scor 78-65. Titus Nicoară a fost cel mai bun marcator, cu 19 puncte, iar Bill Amis (16 pct, 10 recuperări) a reuşit un double-double. De partea cealaltă Maksym Postozvonov a fost cel mai bun marcator, cu 19 puncte.

Partida din Sala Sporturilor Trivale din Piteşti va fi condusă de o brigadă formată din Marius Ciulin, Sorin Drugău şi Alexandru Anica, cu Zoltan Raduly în rolul de observator.

Meciul dintre BCM U Piteşti şi Steaua CSM Eximbank Bucureşti se va juca astăzi de la ora 18:00.

*foto: sportpictures.eu

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!