Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Piteşti, victorie în overtime cu Timba Timișoara

Dan Oancia

Dan Oancia
14.01.2015

BC Timba Timișoara a încercat să-și ia revanșa în fața celor de la BCM U Pitești în deplasarea din această seară, care a contat pentru etapa a XIV-a din LNBM, prima a returului. După ce a fost egalată în ultimele secunde printr-o aruncare de 3 puncte a lui Kovac, Timba a cedat în overtime, scor 90-88.

Gazdele au început cu cinciul format din Sutalo, Ross, Kovac, Fraseniuc și Milosevic, în vreme ce Bogdan Murărescu i-a trimis pe parchet pe Miskovic, Hall, Rejic, Blunt și Mijatovic. După ce „urșii” au avut un start mai decis, conducând 0-5, piteștenii au revenit, însă doar pentru scurt timp, Hristu Șapera fiind nevoit să ceară primul time-out la 7-13. Scurta pauză le-a prins bine argeșenilor, aceștia apropindu-se la două lungimi, 17-19. Primele 10 minute s-au încheiat cu 22-24 pentru timișoreni, Maric, de la Pitești, punctând ultimul printr-o aruncare de 3 puncte.

Piteștiul a preluat pentru prima dată avantajul după 2 minute de la începerea sfertului secund, la 26-24, ca mai apoi să se distanțeze la 35-28. Kovac, complet liber din afara semicercului, a mărit diferența la opt puncte, 38-30, iar Rejic a răspuns rapid, tot printr-o aruncare de „afară”. Bluntt a egalat la 41 tot printr-o aruncare de la 3, însă Ross și-a readus echipa în avantaj, 43-41, la capătul sfertului doi.

Amfitrionii, mult mai deciși după pauză, s-au distanțat la 6 puncte, ca mai apoi Bluntt, cu un fault antisportiv, să le ofere ocazia a două puncte și a posesiei, de care au profitat din plin, scor 50-41. Galben-negrii s-au ținut foarte bine de către adversarii lor, egalând la 57, ca ulterior să treacă-n avantaj la două minute înaintea terminării sfertului trei. 58-62 a fost înainte de intrarea în ultimele 10 minute, speranțele fiind mari pentru Timba!

Sutalo și-a apropiat echipa la două puncte, scor 62-64, în urma unei aruncări de la trei puncte, fiind servit excelent de Ross, ceea ce l-a determinat pe Murărescu să ceară timp de odihnă înainte cu 6 minute de final. Sutalo și-a readus echipa în avantaj, ridicând publicul în picoare în urma unui „three-point play”, fiind imitat de Mijatovic. La 3 puncte în spatele Timișoarei, Hristu Șapera s-a văzut nevoit să ceară time-out când mai era un minut și jumătate până la final. Când totul părea că se îndreaptă înspre o victorie a Timbei, FKovac a egalat la 78, trimițând meciul în overtime.

Totul s-a năruit pentru bănățeni în ultimele cinci minute suplimentare, scorul final fiind 90-88. 

*foto: Facebook / BCM U Pitești

4 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești adryan77 :

    victorie frumoasa
    Am sperat pana in ultima secunda si am castigat chiar daca Ronald si Maric au acumulat 5 greseli, publicul ca de obicei fenomenal, au cantat tot meciul. Bravo Mirco

    cu 9 ani în urmă (14.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    bca
    Frumoasa victorie.totusi se poate mai bine in aparare.daca jucatorii ar fi concentrati pe tot parcursul meciului la valoarea lor ar putea realiza multe in acest sezon.

    cu 9 ani în urmă (14.01.2015) Raspunde
  • FC Argeș Pitești GETA :

    victoria e victorie
    pana la urma, victoria e victorie. nu stiu daca se poate spune ca au facut un meci slab. cei de la timba au avut o aparare foarte avansata, poate asta i-a incurcat putin. daca maric nu ar fi fost eliminat, cred ca era mai usor. una peste alta, bravo! la mai multe victorii!

    cu 9 ani în urmă (14.01.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    Pavle Reljic
    Urat din partea lui- a dat cu piciorul in minge sperand sa rupa ceva, a rupt cred un scaun si un banner si mi se pare mie sau a aratat ceva publicului? Apoi se mira de ce aruncau oamenii cu sticle dupa el! Se vede ca inca e copil! Bv BCM U Pitesti, bv lumea din sala, bv Zoran Milovic care a fost singurul care a fost calm si ne-a felicitat!

    cu 9 ani în urmă (15.01.2015) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!