Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești învinge pe BC Timba în etapa inaugurală a Ligii Naționale

Marius Petri

Marius Petri
05.10.2014

LNBM

Etapa I

duminică, 5 octombrie

83 - 90

Sala "Constantin Jude"

 0-1 Fișa meciului 1-0

BCM U Pitești a reușit prima victorie din ediția 2014/2015 a Ligii Naționale de Baschet Masculin pe terenul timișorenilor de la BC Timba, câștigând cu 90-83 prima partidă din acest campionat. Sportivii antrenați de Hristu Șapera nu au avut mari emoții în adjudecarea meciului disputat în sala “Constantin Jude”, câștigând 3 din cele patru sferturi ale confrutării.

Fără cel mai bun pasator din sezonul trecut pe foaia de joc și cu 5 străini în formația de start, gazdele încep cu multă nesiguranță partida, pierzând primele două posesii, de care Piteștiul profită fără emoții. Confruntarea se echilibrează pe parcursul următoarelor minute și niciuna dintre cele două combatante nu reușește să ia un ecart mai mare de o posesie pentru o bună perioadă de timp. Formația din Trivale preia din nou inițiativa și pune 4 puncte diferență pe tabelă, însă bănățenii revin aproape de fiecare dată. În concordanță cu marea parte a sfertului de debut, rezultatul primului sfert e favorabil piteștenilor, care conduc cu 29-24 după 10 minute de joc.

Argeșeniii se mențin la conducerea partidei și în primele minute ale sfertului secund, având un nivel bun al eficienței atât la aruncările din interiorul semicercului, cât și la cele de la mare distanță. Dandridge sună regruparea în tabăra timișoreană  în a doua parte a sfertului  printr-o “triță” cu care-și aduce echipa la 3 puncte în spatele piteștenilor. Eforturile galben-negrilor de a reveni în joc sunt contracarate de oaspeți, care se distanțează la 10 lungimi într-un timp foarte scurt. Timba recuperează doar 4 puncte până la pauza mare, tabela indicând 51-45 pentru BCM U la jumătatea partidei.

Bănățenii revin la o singură posesie în urma piteștenilor la primele faze de la reluarea meciului și reușesc  egalarea după aproape 4 minute din sfertul trei, prin aruncarea de la distanță a lui Sljivancanin. Time-out-ul cerut de Hristu Șapera are rezultatele scontate și formația argeșeană pune foarte repede 7 puncte  pe tabelă. Piteștiul are un final mai bun de sfert și intră cu +10 în ultimul sfert , la scorul de 73-63.

Gazdele luptă pentru a reduce din handicap în debutul ultimei secvențe,  însă gruparea din Trivale se menține tare pe poziții și nu permite “urșilor” să se apropie la o distanță mai mica de 6 puncte în prima jumătate a sfertului. Ultimele 5 minute de joc nu aduc schimbări în desfășurarea confruntării, experiența și omogenitatea superioară a Piteștiului dovedindu-se decisive în păstrarea avantajului dobândit în sferturile precedente. Astfel, echipa lui Hristu Șapera începe cu succes această ediție a Ligii Naționale, impunându-se pe Bega cu scorul de 90-83.

Nu mai puțin de 5 baschetbaliști ai formației din Trivale au încheiat partida de pe Bega cu minim 10 puncte înscrise. Cel mai bun marcator al alb-violeților a fost Mirko Kovac, cu 19 puncte, 2 recuperări și 2 assist-uri. Acesta a fost urmat, în ordinea punctelor marcate, de Radenko Pilcevic (15 puncte, 6 pase decisive, 4 recuperări), Yuri Fraseniuk (13 puncte, 7 recuperări), Stevan Milosevic și Ronald Ross, ambii cu câte 10 puncte puse pe tabelă.

De partea cealaltă, amfitrionii s-au bazat în principal pe aportul lui Glen Dandridge, care s-a evidențiat cu 23 de puncte, 4 recuperări și un assist la debutul în Liga Națională. De asemenea, o altă prestație de remarcat a fost cea a lui Mladen Sljivancanin, autor a 16 puncte, 5 recuperări și 3 pase decisive.

1 comentariu la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe canguru :

    nuca tare
    Inca un an in care Pitesti o sa fie o nuca tare, Sapera a construit ca si anul trecut o echipa fara "vedete" cu jucatori de system.
    Felicitari

    cu 9 ani în urmă (05.10.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!