Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM ”U” Pitești a fost depunctată de către Federația Română de Baschet

Radu Bărăian

Radu Bărăian
02.07.2015

Foto: Răzvan Păsărică

Miercuri dimineață, la sediul Federației Române de Baschet, a avut loc una dintre cele mai importante ședințe de Birou Federal din acest an calendaristic. Membrii forului românesc au avut ca discuție principală noua componență respectiv sistem de desfășurare a sezonului 2015/2016 la nivel de Liga Națională de Baschet, masculin și feminin.

Printre subiectele aflate pe ordine de zi s-a regăsit și cel legat de sancționarea clubului BCM ”U” Pitești pentru nerespectarea regulamentului specific de organizarea al Ligii I. Mai exact, argeșenii nu s-au prezentat la două meciuri din cadrul întrecerii rezervate eșalonului secund fiind descalificați din competiție. Drept consecință, Federația Română de Baschet a aplicat regulamentul stabilit în ședința președinților de cluburi, ce a avut loc în luna iunie a anului trecut, validată de Biroul Federal, și a decis sancționarea formației BCM ”U” Pitești cu trei puncte în noua ediție de campionat. 

Prezent la întrunirea de miercuri, președintele BCM Sorin Căprărescu a contestat vehement decizia luată de Biroul Federal. În cele din urmă președintele FRB, Horia Păun, a decis că regulamentele trebuie respectate, iar BCM ”U” Pitești va debuta în noul sezon competițional cu un deficit de trei puncte în clasamentul general. 

11 comentarii la aceasta stire:
  • tzontzolino :

    aberatie
    Aberatie totala, ar trebui sa ne retragem din campionat si gata! Te obliga sa faci echipa satelit in care sa cheltui bani ca sa joace jucatorii care oricum freaca tusa! Nu e federatia in stare sa adune cateva echipe non-satelit si hai calare pe cei din prima liga care oricum se chinuie financiar! De la bun inceput se stia ca Dinamo si Galati vor promovarea restul sunt apa de ploaie- nu sunt spectatori, doar bani cheltuiti degeaba in liga minune a 2-a. Echipe ca Farul care si-au batut joc si erau ciuca bataii in lnbm nu i-a depunctat nimeni. Pai 3 puncte inseamna enorm!

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      Nu regulamentul este aberant, aberant este sa ai unu si sa nu il aplici!

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      A fost si aici un articol despre atitudinea voastra legata de Liga I si s-a stiut ca aici se va ajunge!

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      Corect
      Regulamentele sunt facute pt a fi respectate. Pitestiul a avut 2 echipe in Liga I si s-au retras amandoua batandu-si joc de competitie si adversari

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      A doua echipa e Amicii Pitesti. Nu au treaba cele doua.

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești Rudolf :

    Urat
    3 puncte inseamna mult. Dar daca jucatorii vor fi buni, vom recupera. O federatie de 2 lei

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • CS Universitatea Cluj-Napoca ARM:

      !
      De ce este de doi lei? Pentru ca aplica un regulament care a fost votat inclusiv de clubul vostru! Regulile la fel ca si legile sunt facute pentru a fi respectate si nu pentru a fi incalcate...... Aplicarea regulamentului si nemodificarea lui in functie de interese este un pas inainte, un pas spre normalitate! Si daca, daca va faceti echipa buna nu cred ca este un dezastru deoarece important este locul pe care termini in PO si de la inceput pana la sfarsit sunt multe etape anul asta!

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    • FC Argeș Pitești Rudolf:

      Re
      Da. E un avantaj nu numai pentru Pitesti, cat pentru campionat, numarul mai mare de meciuri

      cu 8 ani în urmă (02.07.2015)
    Raspunde
  • FC Argeș Pitești adu :

    bca
    Deci cred ca vom avea o echipa f buna...sau f slaba.mai probabil slaba

    cu 8 ani în urmă (02.07.2015) Raspunde
  • tzontzolino :

    vina federatiei
    Aici e 100% doar vina federatiei! Asta pentru ca federatia bagase regulamentul cu echipa satelit mai tarziu, dupa ce Pitesti isi facuse deja bugetul pentru echipa mare. Odata ce a aparut faza cu echipa satelit normal trebuia alt buget (vorbim de o echipa sponzorizata din bani publici), buget ce nu il ceri de pe o zi pe alta. Federatia ne-a mai bagat si intr-o grupa cu echipe pe distante mari si normal riscam sa nu mai avem bani pentru echipa cea mare! Anul acesta nu vor mai fi probleme pentru ca s-a stiut inainte si s-au alocat bani si pentru echipa satelit! Deci domnii de la federatie care sariti arsi ca regulamentul e regulament- faceti-l de la inceput cum trebuie nu dupa ce omul a plecat deja la drum cu un plan! Acum ca stiti situatia cum vi se pare? Si in plus- ce parere aveti ca Gaz Metan anul acesta are clauza ca se poate retrage oricand din campionat fara sa fie depunctata (deci isi bate joc efectiv).

    cu 8 ani în urmă (03.07.2015)
    • CS Politehnica Iași un moldovean:

      FRB
      Chestia legata de introducerea clauzei echipei satelit dupa aprobarea bugetului nu stiu daca este OK si credibila. Oricum la satelit jucau rezervele din liga nationala si 6-7 juniori care nu trebuiau neaparat platiti. Problema mai dificila era legata de costurile participarii iar in legatura cu modul in care s-au realizat grupele Ligii I chiar aveti dreptate. Ce au cautat cele 2 echipe din Pitesti in grupa cu Iasul ? De ce nu au intrat in grupa cu bucurestenii sau chiar in grupa Ardeleana ? Asta m-am intrebat si eu la debutul campionatului cand ma gandeam la ce eforturi financiare este nevoita sa faca echipa din Iasi pt cele 2 deplasari.
      Nu mai vorbim ca din grupa ardeleana avea drept de promovare la Turneul Semifinal DOAR O ECHIPA desi erau disponibile 2 locuri !!

      cu 8 ani în urmă (03.07.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!