Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești nu le-a dat nicio șansă celor de la Dinamo Știința

Eduard Popa

Eduard Popa
02.11.2018

pitesti dinamo baschet

BCM U Pitești s-a impus în fața celor de la Dinamo Știința București, scor 98-73, în etapa a cincea a Ligii Naționale de Baschet Masculin. Argeșenii au avut de furcă doar în primul sfert cu echipa din Capitală, pentru ca apoi să reușească să se distanțeze decisiv.

Dinamo a început mai bine echipa și după două minute avea 8-2. A urmat însă un run de 7-0, cu Sturanovic în prim plan. Alb-roșii au răspuns prin Calenic și Baker (12-9), dar până la sfârșitul primului sfert argeșenii au revenit la conducerea scorului, prin Bishop, Sturanovic și Jeremic. Asta deși Vrkic făcuse 22-20 pentru Dinamo, Korniienko i-a adus în avantaj după 10 minute, 24-22. Al doilea sfert a fost un galop de sănătate pentru gazde. Person, Siriscevic și Bishop au venit de pe bancă și au făcut diferența, punând un run de 12-2. Zoran Vrkic a tăiat parțiul cu un and-one iar tânărul Badiu a apropiat Dinamo la 7 puncte, scor 38-31. Person a marcat însă 8 puncte consecutive, în timp ce Siriscevic a pus și el 7 la rând, reușite datorită cărora argeșenii au intrat la pauză cu un avantaj de 19 puncte, scor 55-36.

După pauză gazdele nu au dat nicio șansă lui Dinamo să revină. Siriscevic a deschis balul cu un coș de 3 puncte, Tony Bishop a reușit un slam dunk, iar același croat a creat o diferență de 23 de puncte, scor 63-40. Dinamoviștii s-au apropiat cel mai mult la 15 puncte, scor 56-71, după cinci puncte marcate de Vrkic, dar după 30 de minute tabela indica deja 78-57. În ultimul sfert diferența a ajuns chiar și la 27 de puncte, iar în cele din urmă scorul final a fost 98-73.

Tony Bishop a reușit un nou double-double, cu 21 de puncte și 10 recuperări, Ivan Siriscevic a marcat 19 puncte și Jonathan Person 16, toți trei veniți de pe bancă. Mladen Jeremic a marcat 15 puncte, fiind cel mai bun marcator dintre titulari. Sturanovic a adunat 11 puncte, Korniienko 10, în timp ce tinerii Ciotlăuș și Tudor Gheorghe, folosiți titulari amândoi, au adunat împreună 7 recuperări și 10 pase decisive.

De partea cealaltă, Zoran Vrkic a marcat 20 de puncte, Justin Baker și Modestas Kumpys 13.

Piteștiul ajunge astfel la 3 victorii și 2 înfrângeri, în timp ce Dinamo coboară la 0-5. Etapa viitoare BCM U Pitești va juca împotriva celor de la SCM U Craiova, în timp ce Dinamo va merge să joace pe terenul Timișoarei.

*foto: facebook BCM U FC Argeș Pitești

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!