Stiri Cupa României Masculin

BCM U Pitești pleacă cu prima șansă la calificarea în sferturi

Lucian Călinescu

Lucian Călinescu
30.09.2014

Cupa României

Optimi de finală, retur

Miercuri, 01.10.2014, Ora 18:00

Sala Sporturilor Trivale



BCM U Pitești și Gaz Metan Mediaș se vor întâlni miercuri (1.10), cu începere de la ora 18:00, în manșa retur a optimilor de finală ale Cupei României. Echipa antrenată de către Hristu Șapera va disputa așadar prima partidă oficială din acest sezon în fața propriilor suporteri.

În jocul tur ce s-a disputat vineri la Mediaș, BCM U s-a impus categoric, la o diferență de 16 puncte, scor 78-62. Principalii realizatori ai Piteștiului au fost Marko Sutalo și Stevan Milosevic, cu câte 17, respectiv 16 puncte. Pentru Gaz Metan, Marko Djurkovic a fost cel mai bun jucător. Pivotul sârb ce în stagiunea precedentă de campionat a evoluat chiar la BCM U a avut 15 puncte și 11 recuperări. Argeşenii au dominat şi la capitolul recuperări. Elevii lui Hristu Şapera au avut 42 de mingi prinse la panou, cu 8 mai multe decât ardelenii.

Medieșenii nu se vor putea baza în Trivale pe serviciile lui Gediminas Navickas. Fundașul lituanian a suferit o entorsă la piciorul stâng în sfertul trei al partidei tur. De menționat este faptul că echipa ardeleană mai are un jucător accidentat. Este vorba despre Ciprian Mihai, cel care a fost diagnosticat cu o fractură de piramidă nazală.

Va fi cea de-a 27-a confruntare directă dintre cele două echipe. Scorul la general este favorabil gazdelor de miercuri, 14-12. În sezonul 2013/2014. BCM U s-a impus de două ori în fața Gazului Metan. În turul de campionat, argeșenii au învins cu scorul de 75-58, iar în retur cu scorul de 90-84. 

Brigada de arbitri ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Fabiana Martinescu, Istvan Bertalan și Cristian Trofim, comisar din partea FR Baschet fiind Mircea Martiș.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!