Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita celor de la U-BT Cluj Napoca

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
02.04.2018

pitesti u bt cluj

BCM U Pitești, ocupanta locului 6, cu 13 victorii și 11 înfrângeri, urmează să întâlnească pe teren propriu echipa celor de la U-BT Cluj Napoca, ce se află în acest moment pe poziția a doua în clasament, cu 19 victorii și 5 înfrângeri.

Piteștenii trec printr-o perioadă dificilă, întrucât au debutat în acest “Top 6” cu 2 înfrângeri: prima pe teren propriu în fața celor de la CSM CSU Sibiu (scor 81-98) și a doua, în deplasare, la Oradea.

CSM CSU Oradea a câștigat cu scorul 77–66 (23–19, 18–16, 23–20, 13–11) într-un meci în care elevii lui Hristu Sapera au suferit încă din minutul 2 o pierdere foarte importantă survenită în urma accidentării lui Titus Nicoară.

Cel mai bun jucător al lor în această partidă a fost Andriy Agafonov, revenit pe parchet după accidentarea din meciul cu Steaua CSM Eximbank. Andriy a reușit 20 de puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă, pentru un indice de eficientă de 20. Un alt element care subliniază performanța foarte bună a acestuia este număr de faulturi pe care le-a obținut, și anume 11.

S-au mai remarcat: Szabolcs Santa (8 puncte, 8 recuperări, 5 capace), Jonathan Person (12 puncte, 3 recuperări, o pasă decisive), Aleksandar Kostoski (11 puncte).

De cealaltă parte, U-BT Cluj Napoca are în “Top 6” o înfrângere în deplasare contra celor de la Steaua CSM Eximbank București (scor 84-74) și o victorie pe teren propriu cu BC SCM Timișoara.

În victoria contra timișorenilor, scor 98 – 89 (27–21, 22–25, 24–16, 25–27), cel mai bun jucător de la U-BT Cluj Napoca a fost Giordan Watson, autorul a 25 de puncte, 5 recuperări și 4 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 30.

S-au mai remarcat: Zeljko Sakic (21 puncte, 7 recuperări, 6 pase decisive) și Lasannah Kromah (20 puncte, 2 recuperări, 3 pase decisive).

Având în vedere faptul că elevii lui Mihai Silvasan nu au nicio înfrângere în acest sezon în fața celor de la BCM U Pitești și, de asemenea, problemele de efectiv ale acestora, mai exact lipsa lui Matti Nuutinen și Titus Nicoară, clujenii pornesc cu siguranță cu prima șansă în această partida.

Astfel, va fi interesant de observat care vor fi alegerile lui Hristu Sapera în lipsa unui jucător pe poziția 4.

Amintim partida din urmă cu 3 luni, desfășurată tot în Sala din Trivale, ce a avut parte de un final foarte echilibrat care a dus la multe controverse prin prisma deciziilor arbitrilor pe parcursul meciului, dar în special la final. Partida s-a încheiat cu scorul 81–82 (30-20, 21-20, 9-24, 21-18).

Puteți urmări aici ultimele 90 de secunde din acea partida:

Brigada de arbitri ce va oficia întâlnirea este alcătuită din Ciprian Stoica, Șerban Rașoga și Sorin Drugău, comisar din partea Federației Române de Baschet fiind Mircea Martiș.

Partida se va desfășura la Pitesti, marți, 3 aprilie, începând cu orele 18:00 și va fi transmisă live de Digi Sport 4.

*foto: facebook BCM U Pitești

5 comentarii la aceasta stire:
  • FC Argeș Pitești Renan :

    Aproape imposibil
    Matti se pare ca va reveni în programul echipei peste 10 zile, bănuiesc că si Titus va reveni în ultimele meciuri din top 6. Sper ca maine sa l vad pe Chirof 8 10 min.

    cu 6 ani în urmă (03.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      aproape :)
      dar stai sa vezi poate facem noi un meci f slab si atunci se joaca head to head indiferent de indisponibilitatile pe care le aveti voi...sau poate ies la rampa 2-3 jucatori si va fac meciul.

      cu 6 ani în urmă (03.04.2018)
    • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac:

      Re
      Greu de tot. Fara Nuutinen era dificil, fara Titus e mult mai nasol. Va vom sustine! Hai Pitesti!

      cu 6 ani în urmă (03.04.2018)
    • U BT Cluj-Napoca studentU:

      no ca n a fost asa greu
      Un meci slab de tot pt noi in partea a doua, lipsiti de combativitate, de nerv.
      Asta nu scade cu nimic meritele Pitestiului care s a luptat cu armele pe care le a avut la dispozitie.

      cu 6 ani în urmă (03.04.2018)
    Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca zol2121 :

    cj
    Nu is da demisia Silvasan nici acuma in al 12-lea ceas. Echipa nu joaca NIMIC!

    cu 6 ani în urmă (03.04.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!