Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești primește vizita lui U-BT Cluj-Napoca în primul meci din retur

David Istrate

David Istrate
04.12.2018

Mâine seară, de la ora 18:00, BCM U FC Argeș Pitești va încerca să își ia revanșa în fața lui U-BT Cluj-Napoca pentru înfrângerea suferită în turul campionatului. Atunci piteștenii au fost aproape de o victorie importantă, însă experiența gazdelor și-a spus cuvântul și U-BT Cluj-Napoca a câștigat la 4 puncte.

În etapa precedentă, atât BCM U Pitești cât și U-BT Cluj-Napoca au suferit niște înfrângeri dureroase, prin urmare confruntarea ce va avea loc miercuri reprezintă o șansă a celor două formații de a-și ridica moralul în această a doua parte a sezonului. Elevii lui Florin Nini au cedat pe teren propriu, în compania „Leilor-Roșii”, care s-au impus cu 101-81, în timp ce deținătoarea SuperCupei României s-a văzut înfrântă de rivala BC CSU Sibiu, scor 85-74.

După aceste două partide a urmat o pauză de trei săptămâni, datorată acțiunii echipei naționale, timp în care antrenorii celor două adversare au avut timp suficient să pregătească jocul de mâine seară. Cu toate acestea, Florin Nini nu se va putea baza pe aportul lui Iulian Orbeanu, în timp ce din tabăra clujenilor va lipsi Vlad Moldoveanu, sportiv ce a suferit o fractură de stres. De asemenea, nu știm dacă Stanimir Marinov va juca la Pitești, deoarece el a fost convocat la lotul național al Bulgariei, având o deplasare foarte dificilă în Franța, în urmă cu doar o zi.

Prin urmare, duelul principal va fi la nivelul străinilor, și în special la cel al pivoților. Din lotul lui BCM U Pitești face parte Tony Bishop, un baschetbalist excelent care s-a remarcat și în ultimele meciuri ale naționalei din Panama, dar și Maksim Sturanovic. De partea cealaltă, Mihai Silvășan a reușit să îi convingă în această vară pe Jason Washburn și pe Tony Easley, doi jucători cu experiență, să se alăture echipei clujene. O altă confruntare interesantă va fi între Mladen Jeremic și Kyndall Dykes, ambii fiind niște scoreri redutabili. De altfel, cei doi baschetbaliști își conduc echipa la media de puncte marcate, Jeremic având 17.1, în timp ce Kyndall Dykes are 20.9 puncte/meci.

Un alt aspect important al jocului dintre BCM U Pitești și U-BT Cluj-Napoca va fi reprezentat de lupta la recuperare. În partida din tur, elevii lui Florin Nini au avut cu 10 recuperări în plus (46-36) și astfel au reușit să fie foarte aproape de a învinge echipa clujeană chiar pe terenul acesteia. Atunci, ambele formații au aruncat foarte slab de la distanță, însă este puțin probabil ca acest lucru să se întâmple din nou. Lideri la acest capitol sunt Mladen Jeremic (45.9%) și Aleksandar Rasic (47.5%), urmați de Ivan Siriscevic (35.9%) și Stanimir Marinov (45.5%)*.

În acest moment, cele două adversare ce se vor întâlni miercuri seară sunt vecine de clasament. BCM U FC Argeș Pitești are 3 victorii și 4 înfrângeri, fiind pe poziția a 5-a, în timp ce U-BT Cluj-Napoca are 5 victorii și 2 înfrângeri și ocupă locul al 4-lea.

Duelul va începe de la ora 18:00 și va fi transmis în direct de Digisport 4.

Arbitrii desemnați pentru această confruntare sunt Ciprian Stoica, Laurențiu Grigoraș și Dragoș Barbu, iar comisar din partea Federației Române de Baschet este Mihai Caraion.

*Notă – pentru procentajele de la distanță am luat în calcul doar jucătorii care au aruncat de peste 20 de ori de după linia de 3 puncte, în acest sezon.

*foto: Manases Sandor

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!