Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești se impune în confruntarea cu Steaua de la București

Valentin Todea

Valentin Todea
27.10.2018

BCM U FC Argeș Pitești a câștigat partida din deplasare cu CSA Steaua București, scor 64-75 (16-17, 13-24, 15-12, 20-22). Elevii lui Florin Nini au controlat partida în majoritate, roș-albaștrii nefructificând șansa avută în sfertul patru de a reveni pe tabelă.

Steaua București aliniază o formulă de start alcătuită din Vlahovic, Delas, Vîrnă, Duric și Spencer, BCM U Pitești răspunzând cu Gheorghe, Paliciuc, Jeremic, Sturanovic și Korniienko.

Steliștii au prima posesie a partidei, dar oaspeții deschid tabela prin Sturanovic. Gazdele egalează prin Duric după o fază plecată de la un super capac reușit de Spencer. Korniienko execută un slam-dunk pentru 2-4, iar Gheorghe face 4-8 după două libere. Spencer reușește și el un dunk spectaculos, 8-9, în timp ce Sturanovic marchează pentru 8-13. Delas de la mare distanță și Negoițescu din apropiere egalează situația pe tabelă, 13-13. Primele zece minute se încheie cu un avantaj de un punct pentru piteșteni, 16-17.

Piteștiul marchează prima în actul secund prin Person de la 3 puncte, 16-20, majorând ecartul prin Bishop de lângă panou, 16-22. Același jucător duce scorul la 16-24, iar Duric înscrie din apropiere, 18-24.  Nou-venitul Lucic punctează frumos pentru Steaua și scorul devine 23-26. Person marchează din afara semicercului, 23-29. Oaspeții reușeșc să înscrie pe contraatac, 23-31, moment în care antrenorul gazdelor cere time-out. După un nou fast-break, elevii lui Florin Nini se desprind la zece puncte, 23-33. Mandache înscrie pentru 26-33, iar Piteștiul cere timp de odihnă. La reluare, scorul devine 27-37, iar Bishop înscrie pe sirenă, 27-39. Jeremic adaugă încă două puncte pentru argeșeni, Okocoljic văzându-se nevoit să ceară din nou time-out. Indicațiile acestuia dau roade, Spencer obținând imediat coș cu fault, ratând însă libera suplimentară. Spencer îi aplică un nou capac lui Tudor Gheorghe, iar Nini cere time-out cu cinci secunde rămase din prima repriză, la scorul de 29-41. Sturanovic ratează o aruncare ușoară și la cabine se intră cu scorul menționat anterior.

După pauză, Steaua se apropie rapid la doar 4 puncte de adversar, 37-41, însă Ciotlăuș înscrie pentru 39-45, fiind completat de Sturanovic și Korniienko, modificând tabela la 39-49. „Militarii” cer time-out, dar la reluare ambele echipe ratează mai multe atacuri, nemodificând tabela. Banca Stelei primește fault tehnic, iar Jeremic transformă libera acordată, 39-50. Acesta esta sancționat mai apoi la rândul lui cu fault tehnic, iar Delas nu ratează de la linia de libere, 40-50. Gheorghe înscrie pentru Pitești, fiind imitat de către Delas de cealaltă parte, 42-52. Înaintea ultimului sfert, scorul indica 44-53.

Delas înscrie de la mare distanță, 47-53, dar Piteștiul combină frumos și marchează pentru 47-55. Mandache îi pasează lui Spencer pentru un slam-dunk, iar românul își aduce echipa la patru puncte în spate după ce înscrie de la marginea semicercului, 51-55. Tony Bishop adaugă două puncte pentru oaspeți, 51-57, dar la faza următoare Spencer reușește un three-point play, 54-57. Korniienko cu un tip-in face 54-59, iar Spencer înscrie frumos după un floater, 56-59. Jeremic răspunde imediat cu o triplă, 56-62. Spencer reușește un nou capac, însă îl faultează pe Korniienko la o altă fază, cel care reușește să transforme una dintre cele două libere primite, 56-63. Jeremic marchează două coșuri consecutive, dintre care unul de la mare distanță, 56-68, iar Siriscevic scapă pe contraatac și mărește avantajul echipei sale la 14 lungimi, 56-70. Cu un minut și jumătate până la final, diferența se menține, tabela indicând 60-74. Ambele echipe reușeșc să mai înscrie până la final, iar BCM U Pitești pleacă de la București cu o victorie obținută la o diferență de 11 puncte.

De remarcat faptul că piteștenii au reușit 51 de recuperări în acest meci, față de 25 ale adversarilor.

Ante Delas a fost cel mai bun marcator al Stelei cu 18 puncte, în timp ce Maksim Sturanovic a fost liderul marcatorilor piteșteni cu 17 puncte. Spencer a reușit 5 capace pentru bucureșteni în această partidă.

*Foto: BCM U FC Argeș Pitești

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Bravo
    Un meci bun facut de la inceput si pana la final impotriva unei echipe ce a parut ca nu are reactie in fata unei aparari agresive. E de remarcat evolutia in echipa, numarul recuperarilor, in special ale celor ofensive. Tudor Gheorghe si Ciotlaus au avut tupeu, Jeremic a inscris pe final, exact cand a trebuit, iar Sturanovic a inceput bine meciul si l-a terminat in aceeasi nota. Sper sa continuam seria de victorii la Pitesti.

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018) Raspunde
  • tanaseb :

    Steaua
    Noi n om fost in stare sa ii batem cu doar 4 straini. Vlahovic e mana moarta acolo, are si ceva gesturi urate in timpul meciului.

    cu 5 ani în urmă (28.10.2018) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!