Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești trece de BC Timișoara și confirmă forma foarte bună din acest sezon

Marius Petri

Marius Petri
14.11.2014

LNBM

Etapa a VII-a

74 - 70

Sala Sporturilor Trivale

 

6-1 Fişa meciului 3-4

BCM U Pitești și BC Timișoara s-au întâlnit în această seară pe parchetul Sălii Sporturilor “Trivale” într-un meci din etapa a VII-a din Liga Națională de Baschet Masculin. Partida se anunța una foarte interesantă, având în vedere pozițiile din clasament ale celor două echipe, dar și a succeselor din etapa precedentă.

Meciul începe cu o ineficiență sporită în ambele părți, Persic fiind primul marcator al jocului după mai bine de 3 minute de la primul angajament. Partida se desfășoară într-o atmosferă echilibrată, cu cele două formații ajungând succesiv la conducere. Astfel, gazdele își adjudecă prima secvență cu un avantaj minim, 17-16.

Sportivii antrenați de Hristu Șapera preiau inițiativa odată cu debutul sfertului secund, menținând un avans de câteva puncte în primele 5 minute de la reluare. Timișorenii reușesc egalarea la jumătatea sfertului, însă înscriu doar 3 puncte în ultimele cinci minute ale reprizei, fapt îi ajută pe piteșteni să intre la vestiare cu +3 puncte pe tabelă, scor 35-32.

Revenirea de la cabine este dezastruoasă pentru BC Timișoara, care nu se regăsește și marchează doar o singură dată până la jumătatea sfertului trei și se vede condusă la 15 puncte diferență, 49-34. Time-out-ul cerut de Dragan Petricevic îi revitalizează pe “lei” și le taie elanul argeșenilor, bănățenii recuperând 9 puncte în 2 minute și jumătate. Piteștenii își revin, însă, pe final de sfert și intră în ultima secvență de joc cu o șansă mare la victorie, la scorul de 56-47.

Gruparea de pe Bega încearcă o răsturnare de situație în ultimul sfert și reduce diferența la doar 4 puncte înaintea ultimelor 5 minute de joc. Piteștiul contracarează și ajunge din nou la un avantaj de 8 puncte, însă coșul lui Tica face ca scorul înaintea ultimului minut să fie 71-65. Un nou time-out al timișorenilor transformă finalul de meci într-unul foarte interesant, aceștia revenind la 2 puncte cu 13 secunde rămase prin coșurile lui Persic. Faultat repede de Pesic, Ross nu ratează cele două libere și pune 4 puncte avans cu 10 secunde până la finalul partidei, timp insuficient pentru bănățeni pentru a egala. Astfel, BCM U Pitești se impune cu 74-70 la capătul unei confruntări pe care a controlat-o în marea majoritate a timpului.

Iuri Fraseniuk a fost cel mai bun marcator din tabăra gazdă, reușind 17 puncte, 5 recuperări și o pasă decisivă. De asemenea, din lotul lui Șapera au ieșit în evidența alți 3 jucători cu minim 10 puncte înscrise: Mirko Kovac (14 puncte, 3 recuperări), Ronald Ross (13 puncte, 5 recuperări, 2 assist-uri) și Stevan Milosevic, autorul singurului double-double al partidei, cu 10 puncte și 13 mingi prinse în apropierea panoului.

De partea cealaltă, Kelvin Lewis a reușit cea mai bună partidă de la sosirea la Timișoara, bifând 20 de puncte, 3 recuperări și 2 pase decisive. Contribuții importante pentru gruparea bănățeană au avut și Vladimir Tica, cu 16 puncte, 6 recuperări, dar și Milos Pesic, care a înregistrat 15 puncte, 3 assist-uri și 2 recuperări.

În urma acestui rezultat, BCM U Pitești confirmă forma aproape perfectă pe care o traversează de la începutul acestei ediții de campionat, având un bilanț de 6 victorii și o singură înfrângere. Pe de altă parte, BC Timișoara nu trece printr-o perioadă tocmai bună în aceste prime 7 runde, având 4 eșecuri și 3 succese în etapele desfășurate până acum.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!