Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCM U Pitești urmează să primească vizita celor de la CSA Steaua

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
20.12.2018

Vineri, 21 decembrie, începând cu orele 17:15, va avea loc debutul etapei a 11-a a Grupei Valorice A, avându-le că protagoniste pe  BCM U FC Argeș Pitești  și  CSA Steaua București.

Elevii lui Florin Nini vin după o înfrângere clară suferită pe terenul celor de la SCM Timișoara. Gazdele s-au impus la o diferență de 16 puncte, scor 99-83, după ce au condus întreaga partidă, fără să le ofere pitestenilor vreo șansă reală de a reveni în meci. Cel mai eficient jucător al oaspeților a fost  Maksym Korniyenko. În 26:14 de minute petrecute pe parchet, acesta a fost autorul a 17 puncte, 4 recuperări și 3 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 19.

Steliștii vin după o înfrângere pe teren propriu, administrată de cei de la U-BT Cluj Napoca. Partida a fost una spectaculoasă, cu numeroase schimbări de lider, însă, în final, precizia clujenilor din afara semicercului a stabilit învingătoarea. Cel mai eficient jucător al gazdelor a fost Aleksandar Vlahovic. În 26:48 de minute petrecute în teren, conducătorul de joc a reușit 11 puncte, 6 recuperări și 3 pase decisive, pentru un indice de eficientă de 17.

În ceea ce privește partida tur, cele două s-au întâlnit în etapa a 3-a a Grupei Valorice A. În ciuda victoriilor neașteptate ale steliștilor în debutul de campionat în fața a două candidate la titlu atât în ultimii ani, cât și în prezent, mai exact CSM Oradea (pe teren propriu) și U-BT Cluj Napoca (în deplasare), cei de la BCM U Pitești au reușit să facă surpriza și să se impună, în deplasare, la o diferență de 11 puncte, scor 64-75.

Cel mai eficient jucător al celor de la CSA Steaua a fost Skylar Spencer, care a reușit să înscrie 17 puncte, la care a adăugat 7 recuperări și 2 pase decisive. În prezent, însă, americanul nu mai face parte din lotul acestora. În schimb, în “tabăra” pitestenilor, a ieșit în evidență Maksim Sturanovic, cu 17 puncte și 10 recuperări, totalizând pentru un indice de eficientă de 19.

Singurul jucător important accidentat al celor de la CSA Steaua, Nikola Malesevic, absent și în partida tur, are trei partide la activ după revenire, toate cu cel puțin 11 puncte înscrise, fiind de două ori aproape de un double-double. În schimb, piteștenii au numeroase probleme de efectiv. Aceștia nu pot beneficia de serviciile lui Jonathan Person și Tony Bishop, în schimbul cărora, pe o perioadă nedeterminată, au fost aduși Jahii Carson și Zvonko Buljan, care au debutat în ultimul duel al alb-violetilor.

În prezent, ambele echipe trec printr-o perioadă extrem de dificilă. Cu excepția celor de la CS Dinamo Știința București, care nu au obținut nicio victorie, cele două, chiar după victoriile obținute în fața alb-roșiilor, au dat startul unor serii de înfrângeri ce păreau neașteptate în debutul campionatului.

BCM U FC Argeș Pitești a ajuns la 5 înfrângeri consecutive și se situează pe poziția a 6-a în clasament, iar CSA Steaua a dus seria la 4 înfrângeri consecutive și se află pe poziția a 7-a, ambele având  același număr de 13 puncteAstfel, se poate vedea importanța ridicată a acestui duel, din punct de vedere al moralului, dar mai ales în ceea ce privește poziția în clasament a celor două în vederea accederii în Top 6.

Partida va avea loc la Sala Sporturilor Trivale din Pitești și va fi transmisă în direct de Digi Sport 4.

*SURSA FOTO: facebook BCM U FC ARGES Pitesti

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!