Stiri

BCM U Pitești va disputa un amical de excepție în compania selecționatei ligii lui LaVar Ball și Big Baller Brand

Mara Mihăilescu

Mara Mihăilescu
13.11.2018

bcm u pitesti jba team usa

BCM U FC Argeș Pitești a făcut în weekendul trecut un anunț extrem de important atât pentru clubul local, cât și pentru baschetul românesc. Pe 20 noiembrie, elevii lui Florin Nini vor disputa un amical împotriva naționalei JBA a Statelor Unite ale Americii, formație condusă de LaVar Ball, tatăl lui Lonzo Ball, jucător al celor de la Los Angeles Lakers. Formația este antrenată de Doyle Balthazar, ce va veni împreună cu asistentul său, Rasul Salahuddin și antrenorul echipei din Seattle, Charles O’Bannon.

LaVar Ball, CEO al Big Baller Brand a anunțat în urmă cu peste un an planurile sale de a începe o ligă profesională de baschet destinată tinerilor jucători pasionați de acest sport, care arată dorința de a se autodepăși, fără a călca într-un sistem “plin de erori și incorect”, cum este NCAA. Pentru o ligă căreia nu mulți îi dădeau sanșe de reușită, liga JBA și-a completat primul sezon competițional pe 12 august 2018, iar acum fac ceva de neimaginat, din nou: selecționează jucătorii de top din cele 8 echipe participante, lot pe care îl duce într-un turneu în afara hotarelor, începând cu Europa, urmând ca apoi să ajungă în China, Japonia și, în final, în Filipine.

Lotul este alcatuit din: LiAngelo Ball (Los Angeles Ballers), Greg Floyd Jr. (Los Angeles Ballers), Melvin Davis (Los Angeles Ballers), Je’Rell Springer (Seattle Ballers), JaMichael Morgan (Seattle Ballers), Cameron Clark (Seattle Ballers), Jordan Ray (Atlanta Ballers), Corey Boyd (Atlanta Ballers), Deon Lyle (Chicago Ballers), Harrison Rieger (Chicago Ballers), Nate Morris (Dallas Ballers), Nyang Wek (Dallas Ballers), Curtis Hollis (Houston Ballers) si Calvin Brown (New York Ballers). Din lot făcea parte, de asemenea, LaMelo Ball, jucător al celor de la Los Angeles Ballers, însă acesta a decis sa se întoarcă la liceu, după decizia controversată de anul trecut, când a plecat să joace pentru un an în Lituania.

Ultima partidă jucată de aceștia a avut loc în Leicester, Anglia, în compania celor de la Loughborough Riders, partidă ce a marcat și primul joc fără LaMelo Ball. Pe lângă această absența, Je'rell Springer nu a jucat din cauza unei accidentări la coaste. Câțiva dintre jucătorii care au ieșit în evidență au fost Jordan Ray, cu 34 de puncte și 7 pase decisive și LiAngello Ball, autorul a 30 de puncte și 7 pase decisive. De asemenea, fără "Melo" în teren, Curtis Hollis a ieșit la rampă și și-a asumat un rol mult mai important în jocul colectiv, reușind 23 de puncte. Astfel, aceștia se află la a 10-a victorie consecutivă.

Unul din cele mai bune meciuri făcute de "Gelo", cu 47 de puncte, 8 recuperări și 7 pase decisive, a avut loc în urmă cu puțin peste o săptămână, în Belgia, contra celor de la HUBO Limburg United Academy, scor final 163-138.

LiAngelo Ball: "Am vrut doar să întru în teren foarte încrezător. Mi-am dorit să ofer echipei mele acea "sclipire" și să obținem victoria. A fost un public extraordinar în această seară, care a reacționat bine după fiecare coș, de aceea am și înscris atâtea dunk-uri."

Performer-ul a vorbit și despre faptul că bine-cunoscutul rapper Kanye West a fost prezent la această partidă.

"Nu mă așteptăm că el să fie prezent, dar a fost un lucru foarte plăcut. Să te uiți pe marginea terenului și să vezi astfel de persoane în public, e minunat."

Oaspeții vulturilor alb-violeți vor ajunge în Pitesti duminică, 18 noiembrie, urmând ca pe 20 noiembrie să aibă loc partida dintre BCM U Pitești și trupa lui Lavar. În zilele anterioare partidei, vor avea loc diverse evenimente în care fanii baschetului internațional vor putea să interacționeze cu jucătorii, dar și concursuri pentru fani în ziua partidei și la ora duelului.

Biletele vor fi puse la vânzare începând de săptămâna aceasta, prețul unui tichet fiind de 30 de lei. Pentru mai multe detalii, evenimentul creat de BCM U FC Arges Pitesti poate fi gasit aici.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe andrac :

    Bilete
    Cred ca vor fi puse in vanzare saptama asta, nu cealalta.

    cu 5 ani în urmă (13.11.2018)
    • FC Argeș Pitești yrymeister:

      bilete
      de astazi se pun in vanzare. Au o actiune la Liceul Bratianu si se pot de cumpara acolo. De asemeni diseara de la 18:30 la 20 ziceau ca se pot cumpara de la sala sporturilor.

      cu 5 ani în urmă (14.11.2018)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!