Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

BCMU Pitești, victorie concretizată în partea secundă la Dinamo București

Dan Oancia

Dan Oancia
13.11.2017

BCMU Pitești a avut parte de un meci facil în deplasarea din Capitală, contra celor de la Dinamo București. Alb-violeții și-au simplificat meciul în a doua parte, atunci când s-au distanțat pe tabela de marcaj, după ce la pauză aveau un avantaj de doar patru puncte. A fost în final 89-58 pentru argeșeni, care i-au făcut pe cei de la Dinamo să pară din nou doar un „challenger” într-o altă etapă a Ligii Naționale.

Surprinzător, la finalul primului sfert cele două trupe se aflau la egalitate, scor 22-22. După o aruncare de două puncte a lui Zaharie, gazdele puteau chiar încheia în avantaj, dacă Russel nu transforma două aruncări de la linia de libere. BCM U Pitești a început să aibă avans minim pe parcursul sfertului secund, însă nu a reușit să se distanțeze. Era 38-36 pentru oaspeți, cu un minut înainte de pauza mare, ca după 20 de minute de joc ecartul să se mărească la +4 pentru piteșteni, scor 40-36.

Cei de la Dinamo nu au mai rezistat din punct de vedere fizic la revenirea de la cabine, sfert în care s-a simțit diferența de valoare. După cinci minute diferența era de 10 puncte, scor 53-43, însă înainte de intarea în ultima secvență ecartul s-a mărit la +20, scor 66-46, bucureștenii marcând doar trei puncte în cinci minute. O dată căzuți, amfitrionii nu au avut puterea nici măcar de a micșora din avantajul adversarilor.

Russell a fost în formă și a marcat 23 de puncte, completate cu opt recuperări și cinci pase decisive, fiind asistat de Agafonov, cu 16 puncte și 10 recuperări, astfel că la final avea să fie +31 pentru BCMU Pitești, scor 89-58.

Argeșenii vor avea parte de un nou meci aparent facil în etapa viitoare, urmând să o întâlnească în propriul fief pe Politehnica Iași, când se va relua campionatul, la începutul lunii decembrie. În același timp, Dinamo se va deplasa în Bănie, pentru a juca în compania lui SCM Universitatea Craiova.

*foto: BCM U FC Argeș Pitești facebook

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!