Stiri

Barcelona a cucerit Supercupa Spaniei

Alin Dobre

Alin Dobre
04.10.2015

Barcelona a câștigat sâmbătă seara Supercupa Spaniei, trecând de gazda competiției, Unicaja Malaga, cu scorul de 80-62. Catalanii au început mai bine partida, adjudecându-și primul sfert la o diferență de 7 puncte. Cea de-a doua parte a fost mai echlibrată, echipa gazdă impunându-se la un singur punct diferență. Băieții lui Xavi Pascual au ieșit mai motivați de la cabine și au reușit să mai pună 8 puncte între ei și Malaga, ducând scorul la un liniștitior 57-43. Ultima parte a aparținut tot catalanilor și astfel Barcelona a cucerit pentru a șasea oară Supercupa ACB.

Shooting-guard-ul Barcelonei, Pau Ribas, a fost cel mai bun marcator al partidei, reușind să înscrie 15 puncte. Printre remarcarți au fost Stratos Perperoglou cu 13 puncte, 2 pase decisive (3/6 la aruncările de 3 puncte), Carlos Arroyo cu 10 puncte, 4 recuperări, 6 assist-uri și Shane Lawal cu 6 puncte și 8 recuperări.

De la Unicaja Malaga s-au remarcat Mindaugas Kuzminskas (12 puncte, 4 recuperări) și Will Thomas cu 9 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă.

"Suntem fericiți pentru această victorie, pentru adjudecarea Supercupei. Cred că am jucat foarte bine în apărare în cele două partide, adversarii reușind să marcheze 60 și ,respectiv, 62 de puncte. Acest trofeu însemană mult pentru noi, ne permite să privim cu optimism și dorință de a progresa în viitor", a declarat Xavi Pascual, antrenorul Barcelonei.

În semifinală, catalanii au trecut de Gran Canaria, scor 80-60. Unicaja Malaga a învins deținătoarea Euroligii și a Cupei Intercontinentale, Real Madrid, cu scoul de 94-79.

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!