Stiri

Barcelona câștigă Copa del Rey după o finală memorabilă cu Real Madrid

Bogdan Isailă

Bogdan Isailă
17.02.2019

Barcelona și-a apărat trofeul Copa del Rey cucerit și în sezonul trecut. Catalanii au câștigat finala 2018/2019 în fața lui Real Madrid, chiar pe terenul marii rivale. Partida de la WiZink Center a fost una nebună. Real a dat senzația în sfertul trei că a tranșat meciul. Barca a răspuns cu joc excelent în actul patru și a fost nevoie de o reușită a lui Sergio Llull în ultima secundă pentru a trimite meciul în prelungiri. Jocul a rămas palpitant și în overtime iar totul s-a decis la ultima fază, după un coș al lui Ante Tomic.

Barcelona a fructificat primul atac al jocului prin Ante Tomic, jucător trecut în carieră pe la Real Madrid. Catalanii au reușit să se desprindă la mijlocul actului inaugural, după un three-point-play al lui Claver, prin care ducea scorul la 14-7. Răspunsul a venit de la Anthony Randolph, cel care marca o triplă după un minut în care cele două echipe nu au punctat. Până la finalul sfertului, fiecare formație mai adăuga câte 6 puncte pe tabelă fiecare, pentru 20-16 în favoarea Barcelonei după primele 10 minute de joc. Primul minut din sfertul secund a fost apatic, după care Kuric pentru Barca și Taylor pentru Real marcau câte o triplă fiecare într-un interval de 22 de secunde. Scorul s-a echilibrat și Realul a trecut în față după un coș de la distanță al lui Sergio Llull. Din acel moment diferența nu s-a dus la mai mult de două posesii iar la pauză era egalitate la WiZink Center, 35-35.

Real Madrid a revenit mai bine de la cabine și reușea un parțial de 10-4 în primele 3 minute din repriza secundă, cu 5 puncte marcate de Fabien Causeur. Svetislav Pesic a solicitat time-out la scorul de 45-39 pentru rivali. Heurtel a punctat la reluarea jocului, însă Randolph a răspuns cu încă o reușită de la distanță. „Los Blancos” și-au continuat run-ul și au dus scorul la 58-41.  Pangos și Seraphin au mai redus puțin din deficit pe final de sfert dar Barcelona avea 14 puncte de recuperat în ultimele 10 minute de joc. Real conducea cu 60-46 după sfertul trei. Catalanii au început perfect secvența decisivă, cu un parțial de 9-1, prin care reaprindeau finala. Pablo Laso a luat time-out dar acest lucru nu aschimbat cursul jocului iar Kuric mai marca o dată de la distanță pentru Barca și scorul ajungea la 61-58. Llull și compania nu au găsit drumul spre coș iar Heurtel își ducea echipa în avantaj cu 5 puncte marcate la rând. Causeur a spart gheața pentru madrileni, care au marcat primul coș din acțiune în sfertul patru aproape după 5 minute de joc. Catalanii au rămas on-fire, prin Kuric și Heurtel și Barca avea 4 puncte avantaj cu 2 minute și jumătate rămase de joc, scor 74-70. Campazzo a minimizat diferența după o vizită la libere și un coș de 2 puncte. Claver a transformat două libere dar diferența era de o posesie. Jeffrey Taylor a reușit o recuperare ofensivă crucială iar Campazzo de la linia de fault mai păstra șanse pentru echipa lui. Claver nu a mai avut sânge rece de libere și a transformat doar una, după care Llull a marcat un coș colosal prin care trimitea meciul în overtime.

Barcelona s-a instalat la conducere în overtime. Llull și Campazzo după două vizite la libere și-au dus echipa în avantaj. A urmat o succesiune la conducere între cele două formații. Pangos și Heurtel de la libere, plus Tomic cu un coș din apropiere au dus scorul la 90-87 pentru Barca cu 40 de secunde rămase de joc. Campazzo a ratat aruncarea prin care putea restabili echilibrul. Claver a recuperat defensiv iar Singleton ajungea la linia de fault cu 21 de secunde rămase. Americanul a transformat ambele libere dar Randolph a marcat rapid o triplă la celălalt panou. Singleton încercare de slam dunk cu 7 secunde rămase de joc. Carroll a realizat un three-point-play prin care mai dinamita o dată partida, 93-92. La ultima fază, Tomic a decis finala, dupa capacul venit tarziu de la Randolph, și a dus cupa la Barcelona, scor final 94-93.

Thomas Heurtel a fost omul meciului cu 22 de puncte, 6 pase decisive și 3 recuperări. Victor Claver a terminat cu 15 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive iar eroul Ante Tomic cu 14 puncte, 7 recuperări și 2 pase decisive.

Facundo Campazzo a fost principalul marcator de la Real Madrid cu 19 puncte, plus 5 pase decisive și 4 recuperări. Anthony Randolph a marcat 16 puncte, Fabien Causeur 14 puncte iar Sergio Llull 13 puncte.

foto: acb.com

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!