Stiri

Barcelona o învinge pe Anadolu Efes după un final tensionat (Video)

David Istrate

David Istrate
20.04.2019

Vineri, în timp ce în România avea loc All Star Game Cluj-Napoca, în Euroligă erau organizate două jocuri de playoff. Prima partidă a fost interesant datorită faptului că a fost mult mai echilibrat, în timp ce al doilea meci a consemnat o victorie categorică.

Seara a debutat cu duelul dintre Anadolu Efes și FC Barcelona ce a avut loc în Sinan Erdem Dome din Istanbul. Prima parte a jocului a fost echilibrată însă oaspeții au fost cei care s-au aflat mai mult în avantaj. Astfel, Barcelona a câștigat prima repriză cu 38-34 și a luat prima opțiune pentru câștigarea meciului. După revenirea de la vestiare, confruntarea a continuat în aceeași notă, diferențele de pe tabelă fiind foarte mici. Drept dovadă, când s-a intrat în ultimul minut al partidei, scorul era egal, 72-72. Cu mai puțin de 30 de secunde rămase, Adam Hanga a înscris un coș de două puncte care s-a dovedit a fi decisiv. Krunoslav Simon nu a reușit să marcheze ultima aruncare și astfel, Barcelona s-a impus la o diferență de două puncte, scor 74-72.

Cei mai buni jucători din tabăra oaspeților au fost Adam Hanga (17 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive, o intercepție), Ante Tomic (13 puncte, 7 recuperări, o pasă decisivă) și Thomas Heurtel (12 puncte, 3 pase decisive, o recuperare). De partea cealaltă, liderii gazdelor au fost Shane Larkin (18 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții), Vasilije Micic (15 puncte, 4 pase decisive, o recuperare), Krunoslav Simon (14 puncte, 3 pase decisive, 2 intercepții, 2 recuperări) și Adrien Moerman (11 puncte, 6 recuperări, 2 pase decisive, o intercepție).

Datorită acestui rezultat, Barcelona duce scorul la 1-1 și se pregătește de următoarele două meciuri ce vor avea loc pe teren propriu. Partida cu numărul 3 este programată miercuri, 24 aprilie, de la ora 22:00.

Apoi a urmat confruntarea dintre Real Madrid și Panathinaikos, formații ce au oferit un prim joc excelent. De această dată, situația nu a mai fost așa de echilibrată, trupa antrenată de Pablo Laso începând cu un run de 21-8 în primul sfert. Real Madrid a continuat să joace bine și, la pauză, avea un avantaj de 9 puncte, scor 35-26. În primul act al reprizei secunde, Panathinaikos a repetat prestația din primul sfert și a fost din nou depășită la 11 puncte. Drept urmare, echipa gazdă a avut un final fără emoții, câștigând cu 78-63.

MVP-ul partidei a fost, cu siguranță, Facundo Campazzo, jucător ce a înregistrat 13 puncte, 9 pase decisive, 7 recuperări și 5 intercepții. Acesta a fost urmat de Jeffery Taylor (11 puncte, 2 recuperări, 2 pase decisive, 2 intercepții), Anthony Randolph (10 puncte, 5 recuperări, 2 pase decisive) și Gustavo Ayon (10 puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă, o intercepție). În schimb, oaspeții au avut doar doi baschetbaliști în double-digits: Deshaun Thomas (13 puncte, 3 recuperări) și Sean Kilpatrick (10 puncte, 3 recuperări, o pasă decisivă.

Real Madrid devine astfel singura echipă din sferturi care are un avantaj de 2-0 după primele două jocuri. Meciul al 3-lea va avea loc marți, 23 aprilie, de la ora 21:00, în OAKA Arena.

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!