Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Baschet Club Timișoara, în pericol de a începe următorul sezon în Liga 1?

totalbaschet.ro

totalbaschet.ro
20.04.2016

BC Timișoara a câștigat Cupa României în sezonul 2014/2015 - Foto: FRB

Ceea ce se anunța un sezon promițător, cu un lot valoros și participare în cupele europene, s-a transformat într-un coșmar pentru Baschet Club Timișoara. Decizia Curții de Conturi a lovit din plin sportul bănățean, iar finanțarea clubului din partea autorităților locale a fost suspendată. Imposibilitatea de plată a fost sinonimă cu destrămarea proiectului început cu doar două luni în urmă.

Consilierii locali au găsit o variantă vremelnică pentru a resuscita baschetul înființând Clubul Sportiv Municipal Timișoara, cu secție baschet masculin, prin hotărârea de consiliu local cu numărul 470 din 30.10.2015. În baza unui parteneriat cu Asociația Baschet Club Timișoara, CSM Timișoara a obținut semnătura mai multor jucători străini care au fost plătiți prin intermediul Clubului Sportiv Municipal recent înființat. Astfel formația bănățeană a izbutit salvarea de la retrogradare.

Într-o declarație acordată oradestiri.ro, noul președinte al CSM Timișoara a afirmat că formația prim divizionară Baschet Club Timișoara va trece pe Certificatul de Identitate Sportivă al clubului recent inființat, găsindu-se în acest sens o soluție legală.

Am găsit soluția legală să trecem pe noul CIS. Noi am anunțat la federație că așa ni se pare normal, și dacă e nevoie, începem din liga a doua, dar nu a fost cazul, pentru că s-a găsit soluția legală. - a afirmat Radu Țoancă pentru sursa mai sus amintită.

Însă, conform statutului Federației Române de Baschet, articolul 27 prevede că schimbarea formei juridice a unui membru afiliat la FRB impune obligația reafilierii la FRB potrivit dispozițiilor prezentului statut și al regulamentelor FRB. Cu alte cuvinte, dacă Clubul Sportiv Timișoara, care dispune doar de un contract de colaborare cu Asociația Baschet Club Timișoara - actuala entitate deținătoare a clubului ce activează în prima ligă - decide să treacă pe Certificatul de Identitate Sportivă propriu, în acel caz va trebui să se înscrie în Liga 1. Statutul FRB nu prevede posibilitatea legală de schimbare a CIS-ului fără reînscrierea în eșalonul secund.

Radu Țoancă a mai adăugat că echipa nu se află în pericol de a primi o interdicție la transferuri.

Nu avem nicio datorie la federație pentru taxe și niciun memoriu de la jucătorii plecați în septembrie - a declarat președintele CSM pentru aceeași sursă.

Baschet Club Timișoara a încheiat sezonul 2015/2016 pe poziția a 10-a cu 12 victorii și 20 de înfrângeri.

2 comentarii la aceasta stire:
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe martax :

    Nici un pericol...
    Timișoara nu se află în nici un pericol. Găsesc ei o portiță, două, mai fentează o dată, cum au fentat și în vară !

    cu 7 ani în urmă (20.04.2016)
    • SCM Timișoara sorin:

      sezonul a fost lung
      Daca voi ati retrogradat,asta nu se datoreaza decat voua.Stiu ce este in sufletul unui suporter ce-si vede echipa cazand din cea mai buna liga a unei competitii.
      Insa,te rog,nu fa declaratii imaginare.

      cu 7 ani în urmă (22.04.2016)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!