Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Baschet Club Timișoara și-a anunțat transferurile pentru sezonul următor

Radu Bărăian

Radu Bărăian
16.06.2014

Formația Baschet Club Timișoara și-a anunțat prin intermediul site-ului oficial 6 dintre noile transferuri pentru sezonul competițional 2014-2015. Printre achiziții se numără Vladimir Tica, Bogdan Popescu, respectiv Milos Pesic și astfel sursele site-ului au fost confirmate în privința celor 3 baschetbaliști.  

Dragan Petricevic, antrenorul bănățenilor, a oferit câte o scurtă caracterizare pentru bctimisoara.ro a fiecărui jucător nou din lot, după cum urmează: 

Vladimir Tica (ultima dată la CSU Asesoft Ploiești - poziția: 5 - vârsta: 33 de ani - înălțime 2.08 metri - naționalitate: sârb)

Dragan Petricevic: „Este un baschetbalist experimentat și complet în ceea ce privește evoluția de sub panou. De asemenea, este un jucător cu trei titluri națioanale în Romania și asta înseamnă că are caracter de învingător. Este o persoană care colaborează foarte bine cu antrenorul și este un om de echipă”. 

Bogdan Popescu (ultima dată la SCM U Craiova - poziția: 4 - vârsta: 35 de ani - înălțime 2.05 metri - naționalitate: român)

Dragan Petricevic: „Cu siguranță, unul dintre cei mai importanți jucători autohtoni din campionat, luptător, învingator și un baschetbalist care joacă tot timpul la capacitate maximă. Precendenta venire a lui la Timișoara a stârnit multe controverse, la fel se va întâmpla și acum, dar un lucru este cert: Bogdan este un jucător de care Timișoara are nevoie în acest moment. Vreau să fie clar pentru toată lumea, decizia aducerii lui Bogdan îmi aparține 100%. Relația lui cu Timișoara este una specială. Până acum a meritat și faptul că a fost huiduit și faptul că a fost aplaudat, dar vreau să se știe un lucru care spune multe, acela că dintre toți jucătorii aduși în această vară, el și cu Pesic au dorit să ajungă la Timișoara înainte de orice altă ofertă. Din acest motiv, Bogdan ca și întreaga echipă trebuie susținut, cine nu dorește să-l iubească nu trebuie sa o facă, dar de acum înainte interesul Timișoarei trebuie să fie în prim plan, în așa fel trebuie înțeleasă și aducerea lui Bogdan Popescu”.

Milos Pesic (ultima dată la Dinamo Tbilisi - poziția: 4 - vârsta: 29 de ani - înălțime 2.05 metri - naționalitate: sârb)

Dragan Petricevic: „Nu e nevoie de o prea bogată descriere. Cu siguranță, este unul dintre jucătorii care a lăsat ceva în urma sa în baschetul românesc și în special în baschetul timișorean, unde și-a făcut un nume. El revine după ce a câștigat titlul național în Georgia și acesta este un aspect important pentru noi, deoarece am dorit să aducem învingători. Are un sentiment puternic pentru Timișoara, ceea ce a reprezentat un motiv suplimentar să-l transferăm”. 

Dalibor Persic (ultima dată în Bosnia&Herțegovina la Siroki Brijeg - poziția: 3 - vârsta: 29 de ani - înălțime 1.96 metri - naționalitate: bosniac)

Dragan Petricevic: „Jucător care nu se va remarca prin spectaculozitate, dar mereu va îndeplini orice sarcină de joc. Este extrema naționalei Bosniei, are o bună școală de baschet și multă experiență care va aduce un plus de maturitate în momentele importante ale meciului. Și el este un luptător si sunt convins că în foarte scurt timp va deveni un jucator îndrăgit, chiar dacă nu iese în evidenţă prin comportamentul său, fiind foarte liniștit și modest. Un adevărat team-player”.

Jahenns Manigat (vine de la Craighton University - poziți: 1, 2 - vârsta: 22 de ani - înălțime 1.86 metri - naționalitate: canadian)

Dragan Petricevic: „Este un jucător tânăr din Canada, recomandat în primul rând prin faptul că a jucat în SUA la un colegiu important din punct de vedere baschetbalistic. El se află la prima experiență în Europa, așa că nu i-a fost ușor să ia decizia de a veni la Timișoara, dar au contat foarte mult cuvintele frumoase pe care i le-a spus Dominique Archie despre BC Timișoara.

Octavian Boian (ultima dată la BC PH Miercurea Ciuc - poziția: 1 - vârsta: 26 de ani - înălțime 1.88 metri - naționalitate: român)

Dragan Petricevic: „L-am remarcat acum cinci ani la Braşov, era un copil talentat şi matur în joc în ciuda vârstei fragede și a faptului că nu avea un fizic puternic. Era foarte dârz și nu se lăsa intimidat de loviturile primite de la mai experimentaţii Dzambic sau Velickovic. Având în vedere că imprumutul lui Petrișor a expirat și că aveam nevoie de încă un conducător back-up, am considerat că Octavian Boian este o soluție bună pentru noi. Sezonul trecut a jucat în Divizia B, deoarece cu un an și jumătate înainte suferise o accidentare, iar acum se întoarce în Divizia A ceea ce înseamnă că va fi extrem de motivat”. 

În altă ordine de idei, confom sursei amintite mai sus, oficialii clubului bănățean mai poartă negocieri pentru un jucător de poziţia 2, dar componenţa lotului este stabilită în mare măsură. Dintre jucătorii străini din sezonul trecut doar Zlatko Jovanovic a rămas pe Bega. De asemenea, BC Timișoara s-a despărțit de Dragoș Andrei, locul acestuia fiind luat de Gheorghe Balmuș de la Concordia Chiajna. 

Timișorenii se vor reuni la finalul lunii iulie. 

4 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova JAMES :

    si
    TRAVIS BUREAU . PE EL IL ASCUNDETI ?

    cu 9 ani în urmă (17.06.2014) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Pare ok!
    Cel putin Popescu si Tica!!! Sunt la o varsta dar vor arata ce stiu. Merita, cel putin la prima vedere, sa-mi reinnoiesc abonamentul - la care voiam sa renunt. Mai rezist un an. Ceilalti vom vedea, inclusiv Pesic daca mai poate da randamentul din primul an de la Oradea. Astept si ultima achizitie. Stiu ca poate visez, dar un Archie ceva, ca tot nu a promovat cu Capo in prima liga italiana! Sa auzim de bine...

    cu 9 ani în urmă (17.06.2014)
    • U BT Cluj-Napoca Zorca:

      abonament
      Apropo, cit e abonamentul la Timisoara? La Mures ne-au tras-o anul trecut cind abonamentele au crescut de la 150 la 200 lei, odata cu cresterea pretului biletelor. La bilete s-a revenit preturile initiale dupa ce lumea a inceput sa zica "pas", dar la abonamente nu s-a mai dat nimic inapoi.

      cu 9 ani în urmă (18.06.2014)
    Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe nimsoc10 :

    Zorca
    Si in 2012-2013, si in 2013-2014, 75 lei. In rest, intrarea gratuita.

    cu 9 ani în urmă (19.06.2014) Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!