Mvp-ul etapei
Andrija Stipanovic
Andrija Stipanovic
Minute 22:04
Puncte 11
Pase decisive 10
Recuperari 6
Eficienta 22
Vezi profilul jucatorului
Linkuri rapide
Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Baschet Club Timișoara: „Facem apel la mediul de afaceri timișorean, să sprijine financiar clubul astfel încât tradiția baschetbalistică să nu fie întreruptă”

Paul Olar

Paul Olar
23.09.2015

Baschet Club Timișoara traversează o perioadă dramatică, existând posibilitatea să dispară de pe harta baschetului românesc. Mai exact, trupa din Banat nu își poate continua activitatea, deoarece Curtea de Conturi a blocat bugetul prin care Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș urmau să sprijine activitatea echipei.

Redăm un comunicat de presă remis de BC Timișoara:

"Consiliul director al clubului BC Timișoara, întrunit astăzi, 23 septembrie 2015 în contextul situației dificile create prin blocarea finanțării de către Consiliul Local Timișoara și Consiliul Județean Timiș (asociați ai Asociației Baschet Club Timișoara), a analizat posibilitățile de continuare a activității în perioada imediat următoare precum și alternativele pe care clubul le pe termen mediu și lung.

În urma deciziilor inițiale emise de Curtea de Conturi Timișoara, atât Consiliul Local Timișoara cât și Consiliul Județean Timiș se află în imposibilitatea de a onora sprijinul financiar alocat prin hotărâri de consiliu și bugete aflate în vigoare. Aceste decizii au fost contestate de autoritățile publice locale urmând ca opinia finală a Curții de Conturi a României să fie transmisă în cel mai scurt timp.

Având în vedere situația gravă existentă, Consiliul Director face un apel la mediul de afaceri timișorean, parte a comunității locale, să sprijine financiar clubul pe o perioadă limitată astfel încât tradiția baschetbalistică timișoreană să nu fie întreruptă. În acest sens, Consiliul Director va transmite în cursul zilei de azi o scrisoare oficială companiilor din Timișoara pentru sprijinirea acestui demers.

BC Timișoara a devenit în timp un club emblematic pentru sportul timișorean. Câștigător al Cupei României, participant în repetate rânduri în competiții europene, clubul a onorat numele Timișoarei atât în plan intern cât și la nivel internațional. Mai mult, BC Timișoara contribuie la popularizarea și dezvoltarea sportului de masă în Timișoara. Multiplele titluri naționale de juniori precum și Academia de Baschet la care numeroși copii și tineri intră în contact cu sportul reprezintă contribuții valoroase aduse Timișoarei.

În sensul celor expuse mai sus, Consiliul Director al clubului BC Timișoara a decis să încerce continuarea activității prin prezentarea echipei la jocurile imediat următoare în speranța că apelul adresat mediului de afaceri timișorean va avea un ecou pozitiv și că opinia finală a Curții de Conturi a României se va dovedi favorabilă autorităților publice locale.”

5 comentarii la aceasta stire:
  • SCM "U" Craiova adiro :

    PACAT!!!
    Ar fi mare pacat sa dispara un club de mare traditie.Totusi mi-e greu sa cred ca intr-un oras in care somajul este sub 1% nu sun oameni de afaceri potenti financiar care pot ajuta clubul

    cu 8 ani în urmă (23.09.2015) Raspunde
  • SCM "U" Craiova adiro :

    PACAT!!!
    Ar fi mare pacat sa dispara un club de mare traditie.Totusi mi-e greu sa cred ca intr-un oras in care somajul este sub 1% nu sun oameni de afaceri potenti financiar care pot ajuta clubul

    cu 8 ani în urmă (23.09.2015) Raspunde
  • Sepsi SIC Sf. Gheorghe justplay :

    ?
    Imi doresc sa ramana echipa Timisoarei in campionat,ar fi mare pacat daca sa se desființeze.
    Țin sa remarc totuși, lipsa de acțiune de pana acum.
    Cum au putut acesti oameni, președinte, manager, etc sa se bazeze exclusiv pe finanțare locală?
    Doar cand e sabia deasupra capului reacționam?
    E rusinos si un exemplu de "așa nu se face"

    cu 8 ani în urmă (23.09.2015) Raspunde
  • CS Universitatea Cluj-Napoca trt :

    BC Timisoara !
    Respect pentru rezultatele acestui club,dar cum am mai spus-o PERFORMANTA nu se face din bani publici!Trebuia gasita solutia pana acum!

    cu 8 ani în urmă (24.09.2015)
    • tzontzolino:

      solutie
      Exista pe piata cred ca zeci de jucatori care ar fi dispusi sa joace pe gratis, doar ca sa stranga ceva CV si sa fie vazuti. Cei mai multi cer doar cazarea si masa plus contract pe nedeterminat (adica daca au oferta pot pleca). Cum Timisoara joaca si in Cupa Europeana e tocmai perfect!

      cu 8 ani în urmă (24.09.2015)
    Raspunde

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!