Stiri Liga Natională de Baschet Masculin

Baschetbaliștii lui CSU Sibiu, ași la coșurile de 3 puncte în partida cu Steaua

Ana-Maria Mătușoiu

Ana-Maria Mătușoiu
15.03.2016

Steaua CSM EximBank a plecat cu prima șansă în partida disputată luni seara în Sala Transilvania din Sibiu, dar baschetbaliștii lui Dan Fleșeriu au prins o seară excelentă și au făcut ca lucrurile să stea altfel pe parchet și, prin urmare, pe tabela de marcaj. Galben-albaștrii au dominat partida de la un capăt la celălalt, marcând nu mai puțin de 60 de puncte din cele 106 înregistrate la final, din afara semicercului. Will Paul și Vlad Tincu i-au dus în culmea fericirii pe suporterii din tribune, trecându-și în cont cele mai multe reușite de dincolo de semicerc, 7/7, respectiv 6/8. Comparativ, jucătorii lui Claudiu Fometescu au înscris doar 6 coșuri de 3 puncte  în întreaga partidă.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost Will Paul, americanul terminând partida cu 28 de puncte, 4 recuperări, o pasă decisivă și 2 intercepții. Pivotul lui CSU Sibiu a avut o evoluție entuziasmantă, reușind să înscrie 7 coșuri de 3 puncte din tot atâtea încercări. Primele 3 au venit în actul inaugural al partidei, când CSU Sibiu a avut per total 6/7 treițe.

Al doilea marcator al sibienilor a fost Vlad Tincu, considerat surpriza plăcută a acestei etape. Baschetbalistul de 21 de ani din lotul lui CSU Sibiu a prins cele mai multe minute de până acum pe parchet, 34:13, și a impresionat cu reușitele din afara semicercului. Tincu a terminat partida cu 18 puncte, toate reușite în urma aruncărilor de la mare distanță.

Meritul victoriei obținute de sibieni în fața roș-albaștrilor îi aparține și lui Igor Mijajlovic, coordonatorul de joc al formației de pe malul Cibinului totalizând 17 puncte, 2 recuperări, 5 assist-uri și 2 intercepții. Igor a înscris, la rândul lui, 3 treițe.

Și Lawrence Gilbert a scuturat de trei ori plasa de la mare distanță, acumulând, la finele celor 40 de minute de joc, 15 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive și 2 intercepții.

Cu statistici bune a terminat și Kevin Hardy partida cu Steaua. Americanul a avut 14 puncte, 5 recuperări, 6 pase decisive și 3 intercepții.

 *foto: Ana-Maria Mătușoiu

 

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!