Stiri

Bayern Munchen o învinge pe Barcelona grație unui coș venit în ultima secundă (Video)

David Istrate

David Istrate
22.03.2019

Această săptămână este una specială pentru fanii Euroligii deoarece au fost programate două etape în patru zile. Sezonul regulat al celei mai importante competiții europene se apropie de final, însă suspansul este în continuare la cel mai înalt nivel.

Joi, 21 martie, au avut loc patru meciuri, iar două dintre ele au fost încheiate la o diferență de două puncte. În prima partidă a serii, CSKA Moscova a obținut o victorie foarte importantă în fața liderului Fenerbahce, scor 70-68. Datorită acestui rezultat, trupa din capitala Rusiei pune mare presiune pe Real Madrid, aceasta fiind principala adversară în lupta pentru locul al doilea.

Cel mai bun jucător al gazdelor a fost Will Clyburn, cu 16 puncte și 8 recuperări, urmat de Cory Higgins, sportiv ce a adunat 15 puncte. De partea cealaltă, s-au remarcat Nikola Kalinic, cu 17 puncte, 7 recuperări și 4 pase decisive, Ali Muhammed, cu 15 puncte, și Jan Vesely, cu 10 puncte.

A urmat confruntarea dintre Buducnost Podgorica și Anadolu Efes, câștigată de oaspeți cu scorul de 84-91. Formația din Muntenegru nu mai avea nicio șansă la calificarea în playoff în timp ce turcii sunt deja siguri de prezența în faza următoare. De aceea, este de apreciat faptul că gazdele au luptat de la început până la final și au profitat de această șansă pe care o au de a evolua în Euroligă.

Pentru Anadolu Efes nu mai puțin de 5 jucători au marcat minim 10 puncte: Vasilije Micic (18 puncte, 6 pase decisive), Tibor Pleiss (16 puncte, 4 recuperări), Bryant Dunston (14 puncte), Krunoslav Simon (13 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive) și Rodrigue Beaubois (12 puncte). În schimb, de la oaspeți principalii marcatori au fost: Edwin Jackson (17 puncte, 4 recuperări, 3 pase decisive), Goga Bitadze (16 puncte, 5 recuperări) și Norris Cole (10 puncte, 4 pase decisive).

Al treilea duel al serii a fost între FC Bayern Munchen și FC Barcelona Lassa. Jocul a fost în mare parte dominat de oaspeți, însă în ultimul sfert, gazdele au reușit să revină și s-au impus grație buzzer-beater-ului reușit de Petteri Koponen, fostul jucător al Barcelonei. Așadar, Bayern Munchen a câștigat cu scorul de 73-71 și păstrează șanse de calificare în playoff.

Petteri Koponen a fost cel mai bun jucător din lotul lui Radoncic, terminând meciul cu 14 puncte și 3 recuperări. Baschetbalistul finlandez a fost urmat de Devin Booker (14 puncte), de Derrick Williams (11 puncte, 5 recuperări) și de Stefan Jovic (10 puncte, 4 recuperări, 4 pase decisive). În tabăra catalană, distribuția punctelor a fost mai echilibrată, 5 jucători aflându-se în double-digits: Thomas Heurtel (13 puncte), Ante Tomic (13 puncte, 6 recuperări, 5 pase decisive), Chris Singleton (12 puncte, 6 recuperări), Pau Ribas (10 puncte, 3 recuperări, 4 pase decisive) și Jaka Blazic (10 puncte, 3 recuperări).

Seara de 21 martie s-a încheiat cu jocul dintre Gran Canaria și Olympiacos, câștigat de gazde la o diferență de 23 de puncte, scor 90-67. Chiar dacă a fost lipsită de doi dintre cei mai buni jucători, Spanoulis și Strelnieks, Olympiacos avea un meci relativ ușor cu echipa clasată pe antepenultima poziție. Grecii nu au fost însă în stare să se impună în fața lui Gran Canaria și acum situația lor se complică foarte tare.

Principala gură de foc a gazdelor a fost Marcus Eriksson, jucător ce a înscris 24 de puncte. Suedezul a fost succedat de Siim-Sander Vene, care a adunat 14 puncte, și de DJ Strawberry, marcator a 13 puncte. De la oaspeți, doar doi jucători au contabilizat mai mult de 10 puncte: Briante Weber (13 puncte, 5 recuperări, 3 pase decisive) și Axel Toupane (12 puncte).

Euroliga continuă în această seară cu încă patru partide din etapa cu numărul 28:

Khimki Moscova – Maccabi Tel Aviv

Zalgiris Kaunas – Darussafaka Istanbul

Baskonia Vitoria-Gasteiz – Real Madrid

Olimpia Milano – Panathinaikos Atena

*foto: euroleague.net

Nu există nici un comentariu pentru acest articol.

Daca nu aveţi cont puteţi să accesaţi crearea unui cont nou.

Este interzisă folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoană, autor, articol, afişarea de anunţuri publicitare, jigniri, trivialităţi, injurii aduse celorlalţi cititori sau autori ai altor comentarii. Ne rezervăm dreptul de a cenzura și şterge integral cometarii și interzicerea dreptului de a posta pe site, prin banarea / blocarea IP-ului dvs. BASCHET.RO nu răspunde pentru conţinutul postat de utilizatori în rubrica de comentarii, această responsabilitate revenind integral autorului comentariului.

După ce au fost postate, comentariile nu mai pot fi șterse sau modificate de către autorii acestora!